Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 696
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
MTHFR A1298C хетерозигот
MTHFR C677T хомозигот по нормален алел
EPCR 4678G>C (A1)/4600A>G (A3)     A2/A3

Хематологът с който се консултирах ми каза че се налага да слагам фраксипарин 0.4 именно заради тази последната мутация А2/А3 понеже води до предразположение към венозна тромбоза и риск от спонтанни аборти.
Приемам Неофолик 3×2.

# 196
  • София
А хематологът не ти ли каза да приемаш метилирани или бионалични форми на Б9 и Б12, заради двете мутации в MTHFR?

Доколкото зная хомозигот по MTHFR не е по-малък риск за тромбофилия от Хаплотип А3.

Трябва да приемаш Неофолик МЕТА вместо синтетична фолиева киселина, както и да следиш Б12 и хомоцистеин. При мутация в МТХФР синтетичната фолиева киселина не се усвоява и става токсична. Също може да маскира дефицита на Б12. Неусвояването важи и за синтетичния Б12 цианкобаламин. Трябва да приемаш метилкобаламин или хидроксикобаламин за Б12.

Виж темата за тромбофилия - на първа страница има доста подробна информация. Препоръчвам консултация с доц. Русев. Виж и mthfr.net

# 197
Дели много благодаря за изчерпателната информация и съветите.Изрично няколко пъти попитах дали Неофолика трябва да е мета и няколко пъти ми се каза че не трябвало.

Може ли някаква информация за доц Русев. Къде преглежда, колко време се чака , телефон за записване на часове. Благодара предварително.

П.С. Наистина имам нужда да ме прегледа лекар който ще ми отдели поне 15- 20 мин за да прегледа двете папки които съм събрала с изследвания.

# 198
  • София
Доц. Русев приема в клиника Малинов, репродуктивен имунолог е. Звъниш на регистратура и си запазваш час, обикновено има за след седмица-две. Носиш си папката с изследвания, включително назначените рецепти ако ги пазиш. Консултацията е 40лв и продължава около час - приготви се да си записваш. След като те изслуша и разпита, ще ти назначи допълнителни изследвания.

# 199
Здравейте момичета отново.Сега се връщам от преглед отново. Докторът каза че нещата са странни. Понеже чхг- то е спряло да расте но сакчето е нарастнало и има жълто тяло и почти си отговаря на седмицата в която трябва да съм. Каза ми че се надява да е лабораторна грешка и в сряда да пусна отново ЧХГ. Не знам какво да мисля...ще се побъркам.

# 200
Джиджис, успокой се... За жалост си преминала през ада от А, което значи че си наясно, че си напълно безсилна ... Каквото има да става ще стане. Ти може да направиш всичко възможно за добро развитие на нещата, но за жалост просто помага не зависи от нас. Съветвам те да се успокоиш...това е най- важно за малката точица. Стискам ти палци и силно се надявам да нараства и да стой на топло следващите месеци, а ти да изпратиш тази година и да посрещнеш новата с рожбата си на ръце Hug

# 201
Hera благодаря за милите думи. Интересното е че ми каза да спра и утрогестана и фраксипарина, което за мен е странно но...

# 202
Винаги не сме да напиша какво трябва или не трябва, или да коментирам лекарски решения, но все пак.... ако съм на твое място не бих спирала утрогестана, тоест прогестерона...доколкото знам се спира постепенно, по схема икъм 12 седмица. Бих си изчакал да видя ЧХГ-то и да направя още един преглед, дори да потърся и още едно мнение. ЧХГ-то бих изследвала в същата лаборатория по ясни причини... Просто така бих направила аз.. мисля, че не би навредило, но все пак може и да бъркам...не съм доктор

# 203
  • София
Джиджис с бебето си бях пуснала ЧХГ и ми излезе 11, а трябваше да е поне над 1000. Отидох ден по късно на спешен преглед и всичко беше наред.В лабораторията явно не бяха направили изследването добре.
Дано има някаква грешка.
Ако не- ще се възстановиш, ще пуснеш още изследвани и в един момент ще стане.

# 204
Винаги не сме да напиша какво трябва или не трябва, или да коментирам лекарски решения, но все пак.... ако съм на твое място не бих спирала утрогестана, тоест прогестерона...доколкото знам се спира постепенно, по схема икъм 12 седмица. Бих си изчакал да видя ЧХГ-то и да направя още един преглед, дори да потърся и още едно мнение. ЧХГ-то бих изследвала в същата лаборатория по ясни причини... Просто така бих направила аз.. мисля, че не би навредило, но все пак може и да бъркам...не съм доктор

И аз така мисля. Не спирай утрогестана просто ей така, ще ти предизвика зацапване/кървене спирането. Сигурно това е целта на лекаря, но докато не сте 100% сигурни, че нещо с бременността не е наред, не го спирай изведнъж. Няма как да навреди.

# 205
  • София
Джиджис, утрогестана в никакъв случай не го спирай, той се спира по схема чак към 12гс. Фраксипарин също не виждам защо да го спираш, той може само да помогне, особено при мутации като твоите.

Ти в коя седмица трябва да си всъщност?

# 206
Ами по ПРМ трябва да съм 7 г.с. Сакчето отговаря на 5 г.с. и няколко дни. Докторът се надява на чудо понеже му обясних че на 19.03 бях на фоликулометрия и имаше фоликул 15 мм. След това бях на 22.03 отново на фоликулометрия и овулацията беше минала. Казаха ми че фоликулът се е спукал. И той изчисли че ако съм забременяла към 20 март от тогава са минали 5 седмици и затпва иска да му дадем още един шанс. Но много го притеснява че  ЧХТ- то не се покачва. Последните ми три стойности:
12.04 - 570
14.04 - 1024
23.04 - 3500

Силно се надявам да е лабораторна грешка.

Тази вечер сънувах че дъм на преглед и виждам бебчето си на монитора как мърда.Разплаках се в съня си. 😢

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 09:49 от Джиджис

# 207
Джиджис не се разбира особено, какво казваш... и тези стойности на ЧХГ предполагам са с грешни дати. Видяхте ли сърчице?

# 208
Salsisha няма сърчице, няма даже ембрион. Има само сакче което отговаря на 5г.с. и няколко дни. Последните две дати са далечни понеже на 14.04 докторът ми каза да пусна чхг за да видим дали се е удвоило в сравнение с резултата от 12.04 и след като му съобщих резултата по телефона каза повече да не го пускам. Вчера бях пак на преглед сутринта и като не видя ембрион ми каза пак да пусна чхг. 

# 209
Ами, не го мисли, каквото такова. Ти си направила каквото трябва, от там нататък божа работа, преди сърце всичко е възможно. Ще почакаш 10тина дни и дано да се покаже.

Общи условия

Активация на акаунт