Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 446
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • София
След мисед и вакуумна прцедура (тип кюретаж) на 8 януари и миомектомия на 13 март, чак този месец ми дойде на 29-ия ден при средно 29 дневен цикъл в последните 10 години. Предните месеци (април, май, юни) идваше на 33-34 ден и се бях притеснила да не се е променило нещо драстично.
Пиша го заради статистиката и в случай,е някой е в подобна ситуация и се притеснява - явно изисква време да се закрепят нещата.
Чакам да наближи шестия месец и да ми кажат кога пак може да мисля за забременяване. Макар че може да ми кажат най-вероятно 8 или 12 месеца да изчакам общо, не зная...

# 646
Здравейте момичета,минаха вече 6 месеца от абразиото.На 25.06 ми дойде нормално,и на 11.07 пак ми дойде,обаче с  много силни болки в корема и кръста.Каква може да е причината?Утре ще се опитам да стигна до лекарката си,но много се притеснявам.

# 647
Надявам се, че няма нищо притеснително, но са ти споделя, че след абразиото цикълът съвсем ми се измени като време, когато ми идва, продължителност, количество и т.н. Не е задължително да имаш проблем , не мисли лоши неща, но ако имсша все пак направи си преглед при лекаря.

# 648
и при мене имаше промяна след абразиото....преди ми беше оскъден, много оскъден.... карах с ежедневни превръзки, а след абразиото ми стана доста обилен ... не съм го коментирала с лекар, ако ти даде док. някакво научно обяснение може да споделиш....едва ли е нещо притеснително според мен ......

# 649
Да,има някакво изменение на цикъла и при мен,но не е нещо фрапиращо.
Много да силни болките,вземам и но -шпа 2 бр,но не ми минава от него.

# 650
И при мен цикълът стана доста по-обилен след абразиото (преди 7 мес.), а преди беше по-оскъден. Консултирах се с Калчев, а той каза: “Радвай  се, че е обилен, това означава, че лигавицата “работи”. Проблем е, когато е оскъден.”
Също така след абразиото започнах да имам странни усещания, придърпвания и спазми преди овулацията. Не зная дали има нещо общо, но първите месеци се притеснявах доста.

# 651
А аз, от както спрях противозачатъчните и започнахме опити за бебе Ц.ми стана адски оскъден и съм го питала моя док.нормално ли е..защо така....и така и не получих отговор....сега след абразиото Ц. ми се оправи .... и никой лекар не може да ми обясни като хората....

# 652
При мен се оказа тънка лигавица,а болките били от някаква инфекция на пикочния мехур,ще трябва консултация с уролог.

# 653
  • Бургас
Също така след абразиото започнах да имам странни усещания, придърпвания и спазми преди овулацията. Не зная дали има нещо общо, но първите месеци се притеснявах доста.
Да и аз го имам от няколко месеца след А. , а преди никога не съм усещала овулация. Не се бях сетила че е от това, благодаря ти че сподели keti_ef. Hug

# 654
Здравейте момичета..Дели..искам помощ!
Направихме изследванията препоръчани на първа страница след две биохимични и едно кухо яйце в осма седмица.Не мога обаче да се ориентирам в резултатите на вирусологията.То е ясно че ги е прекарала..но сегашните стойности ми се виждат много високи. Токсоплазмоза сме правили миналата година ..не е боледувала. Цитомегаловируса още не е готов.А ето и днешните резултати..ще ги изпиша..защото не мога да кача снимка:
EBNA–1IgG 68.9  
по малко от 16  негативен
16 до 22 граничен
над 22 позитивен

ЕBV–VCA  IgG 126.6
референтните граници са същите както по–горе
Става дума за дъщеря ми.
Благодаря на всички които ще ми отговорят!

# 655
  • София
Igg е отминала инфекция, задължително се пуска и Igm ( сегашна инфекция )

# 656
При мен се оказа тънка лигавица,а болките били от някаква инфекция на пикочния мехур,ще трябва консултация с уролог.

Sladur4e, къде имаш болки?
При мен също има  някаква промяна на цикъла след кюретажа, който беше преди половин година, и усещам по-силни болки от преди. Също така много ми се подува корема, включително седмица преди цикъла, също и известно време след цикъл, възможно е да е около овулация, но е доста неприятно усещане. И като цяло съм по-нервна и раздразнителна от най-малкото нещо, а уж трябва да са се нормализирали хормоните след толкова време.

# 657

Sladur4e, къде имаш болки?
При мен също има  някаква промяна на цикъла след кюретажа, който беше преди половин година, и усещам по-силни болки от преди. Също така много ми се подува корема, включително седмица преди цикъла, също и известно време след цикъл, възможно е да е около овулация, но е доста неприятно усещане. И като цяло съм по-нервна и раздразнителна от най-малкото нещо, а уж трябва да са се нормализирали хормоните след толкова време.
Болките ми бяха ниско от коремната област и към гърба

# 658
  • София
Искам искрено да благодаря на всички ви в темата. След като гинекологът ми каза, че загубата може да е от грипа, от миомите или по стечение на обстоятелствата и след като всички препоръчват да се правят изследвания след трета загуба, аз все пак се консултирах с имунолог и направих изследвания. И то главно заради прочетеното тук.
Оказа се, че имам и лека таласемия, и мутациите с мета формите на вит. Б и намен вит. Д, и силно повишени НК клетки. Всичко е овладяемо, започвам терапия и имам инструктаж какво да правя и при бъдещи опити за забременяване, и след това.
Не е сигурно, че без тази терапия съм щяла да имам бъдещи загуби или че няма да имам след нея, но като цяло сега ще зная, че съм направила необходимото. Иначе още два пъти през това не ми се минаваше, за да взема тепърва елементарните мерки, които ми предписаха.
Имам и въпрос, защото забравих дали е писано назад в темите - колко струват вливките за НК клетки?

# 659
  • София
Get Real, радвам се че сте открили тези проблеми. Познат проблем е наполовина решен проблем.
Дай да видим какво са ти предписали като вливка и виж темите за тромбофилия, генетични и имунологични проблеми.

Ваня, Бамболинка вече ти е отговорила - IgG е само за стара инфекция, тоест дали си карал заболяването /имаш имунитет.
IgM показва дали имаш инфекция в момента.

Общи условия

Активация на акаунт