Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 706
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Rolling Eyes
Хера, може да си имала ановулаторен цикъл - случва се. А може да ти се е паднала овулацията между 2 теста. Най-сигурно е с фоликуметрия.
Като проследяваш овулация, тя обикновено на кой ден е?
С фоликуметрия проследих овулацията миналия месец, поради тази причина съм сигурна, че е нямало. Даже ходих на 25 ден от цикъла да видим все пак дали няма да има, но имахе фолокул едва 1 см. Надявам се, че е от аспирин, тъй като го започнах на 15ти ден, а О при мен по принцип е на 16ти..17ти ден...каквото е, този месец ще си ходя на доктор, За да проследим нещата.
Благодаря за съвета..ще видим какво ще излезне от новите изследвания и ще действаме ..някакси Rolling Eyes

# 511
  • София
Rolling Eyes
Хера, може да си имала ановулаторен цикъл - случва се. А може да ти се е паднала овулацията между 2 теста. Най-сигурно е с фоликуметрия.
Като проследяваш овулация, тя обикновено на кой ден е?
С фоликуметрия проследих овулацията миналия месец, поради тази причина съм сигурна, че е нямало. Даже ходих на 25 ден от цикъла да видим все пак дали няма да има, но имахе фолокул едва 1 см. Надявам се, че е от аспирин, тъй като го започнах на 15ти ден, а О при мен по принцип е на 16ти..17ти ден...каквото е, този месец ще си ходя на доктор, За да проследим нещата.
Благодаря за съвета..ще видим какво ще излезне от новите изследвания и ще действаме ..някакси Rolling Eyes

Не мисля, че аспирина е “виновен”.
Започнала си го 1 ден по-рано, фоликула вече е трябвало да бъде готов. 1т аспирин няма как да спре овулацията. Случват се и ановулаторни цикли

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 09:52 от Nandin

# 512
  • София
И аз не мисля че може да е от аспирина.
Доминантният фоликул до 14 ден трябва вече да е станал 18-20мм, ако това е ден преди овулация.

# 513
Здравейте тъкмо бях на контролен преглед седмица след кюретаж тъй като кървенето продължава под формата на съсреци и зацапване. Д-р Славчев в окръжна във Варна установи миомен възел като причина за кървенето. Каза че не е опасно но трябва да се наблюдава. Най вероятно не е причина за миседа и не е причина за проблем за забременяване. За изследванията каза да направим генетично само. Може да има информация по случая но искам да попитам на някоя случвало ли и се е подобно нещо защото съм доста притеснена Sad

# 514
  • София
Кървенето е нормално да спира и да продължава в следващите седмици. Чистиш се. Особено ако е било в по-късна седмица.
При мен след кюртаж в 12 гс поне две седмици кървенето беше обилно и болезнено, без да имам миома.

Относно това дали миомата може да е причина за износване - зависи къде е, колко е голяма и от какви хормони се влияе. Но това най-добре да го проследиш след 1-2м, след като се възстановиш поне малко.

Виж първа страница на темата - има списък с изследвания.

Под генетични вероятно лекаря ти има предвид изследвания за тромбофилия.
При мен това се оказа проблемът. Имах хематом, който не можа да се абсорбира и доведе до отлепване на плода.

# 515
Момичета този тест за ову “+” ли е ? Тази сутрин го правих 😉, имам слузесто течение и леки болки в яйчниците . Колко дена от + тест за ову трябва да се обичаме 🤗?

# 516
  • София
Ауу, Зара, какъв хубав тест Simple Smile Почвайте да се обичате днес и поне още 2 дни . Късмет, дано това да е вашия месец Simple Smile

# 517
И така благодаря за бързия отговор Simple Smile. Но това разбира се не попречи да се паникьосам порядъчно. Дали да се доверя на доктора, че този възел не е причина за миседа, и че не е основание за притеснение при следваща бременност. В интерес на истината не спомена от кой тип е а и аз нямах и идея да му задам този въпрос, това което ми каза че е на такова място че не би следвало да е пречел и няма да пречи. Тъй като не ме посъветва за никакви изследвания не съм сигурна дали не е рано все още да се втурвам за такива на своя глава( все пак са минали само десетина дни). Искам да попитам в случай че доктора не назначи изследвания към друг ли трябва да се обърна, или да отида сама в близката лаборатория, или да се посъветвам с личния?

# 518
Личния е най-лошия избор. Да ходиш сама по лаборатории също. Щом лекаря не ти вдъхва доверие - потърси друг.

# 519
Истината е, че нямам причина да му нямам доверие. Освен всичко е един от най-добрите във Варна Sad . Доста съм се притеснила...

# 520
Това е лекар, не свещеник, така че принципното доверие, не е уместно, така или иначе. Второ мнение никога не е излишно. Неуспешната бременност е достатъчен повод, да се породят съмнения относно компетентността.

# 521
  • Пловдив / София
Много отдавна не съм писала тук. Честно казано и отдавна не съм чела.

Искрено се зарадвах на новината на Bambolinka11.
Пожелавам ти успешна бременност до термин.

# 522
  • София
Истината е, че нямам причина да му нямам доверие. Освен всичко е един от най-добрите във Варна Sad . Доста съм се притеснила...

DaniDF , това, че е най- добрия , нищо не значи ... И аз бях при най- добрия и въпреки това ме изпусна в 20седмица. Ако нещо те притеснява и си задаваш въпроси - потърси и второ, трето мнение. Никога не е излишно . Аз не го направих и съжалявам, че се успокоявах с това, че е най- добрия и ще се погрижи за мен . За съжаление и те правят грешки Sad

Fam-че , благодаря ти Simple Smile Дано ! Gift Heart

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 10:23 от Bambolinka11

# 523
Здравейте. Година и половина почти след аборта съм отново бременна. Видяхме сърце тази седмица. Трябва да съм седма седмица според лекаря. Още не мога да се зарадвам истински предвид станалото миналия път. Съвсем спонтанно и дори неочаквано от мен стана. Моля се да е наред всичко. Треперя над всеки симптом. Гадене имах една седмица по цял ден ужасно. Дадоха ми от вчера дуфастон и два дена не ми се е гадило. Дали може да е от дуфастон? Или да е затишие някакво? Лекаря каза, че гаденето е добър признак. Ама спирането му? Изобщо как се справяте със страха от повторен аборт?

# 524
Честито. Simple Smile

Не се справяш. Страхуваш се и се пазиш до края и вярваш, че този път Бог и следящия лекар ще се погрижи за бебето. Simple Smile

А от дуфастон и утрогестан, ще ти играят симптомите - гаденето, болките в гърдите, на всичко оказват влияние. Един път ги има, друг път не.

Общи условия

Активация на акаунт