Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 704
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Дели, сега видях поста ти ...
Моля те, сподели мнение, когато посетиш д-р Шефкетова. В друга тема попаднах на кофти коментар от потребителка, която се беше оплакала от кофти коментар на Шефкетова относно годините на жената и че чак сега се била сетила за деца. Какъвто е и моят случай, та се позамислих нещо за това ...

Дидито, благодаря за препоръката. Ще разгледам и този вариант, въпреки че Плевен ми е още по-далеч и от София 🤔

Доц.д-Р Петър Иванов се казва.
При него съм през първата ми бременност,успешна!
Имам една извънматочна,кухо яйце и Биохимична.
Следил ми е доста неща,цветна снимка съм си правила при него и т.н.

# 541
Дели ние с теб май ще се засечем някъде.И аз чакам да ни мине морето септември месец и записвам час за Шефкетова.Само да ви споделя, че доста време я издирвах миналата година.Имам добри впечатления от нея и аи все пак при нея ми беше успешното ин витро преди няколко години и благодаррние на нея се появи моята дъщеричка.Първото ин витро на ЕЦ не се беше „активирала” правилно яйцеклетката и ме стигнахмее до трансфер.При втория опит Шефкетова каза, че според нея и ембриолога тряябва да е ИКСИ и ми добави една инжекция Цетротид (мисля, че беше) и направихме трансфер на 5ти ден.Аз съм доволна от нея и смятам в Токуда да направя консултация и лапароскопия в Токуда.От Калчев и аз се отказах (може би бързо защото ходих само 3 месеца при него), но някакси не ме проследи нито един цял месец, не можех почти нищо да го питам и кажа на прегледите защото все бързаше и аз си забравях мислите от напрежение.А това, което най ме усъмни, че при съмнение за хидросалпингс ми предлага ТВЛ, а не обикновена лапаро, защото ако тръбата не става за нищо от този хидросалпингс как ще я махне?Абе не ми вдъхна особено доверие...А и щом си намерих моята лекарка, от която бях доволна защо да съм при друг, който не ми вдъхва особено доверие...На мен ми върви при туркини...Първо при Шефкетова попаднах по случайност, после по случайност и раждането ми беше при туркиня (д-р Нашар, която също вече е в Токуда), защото тогава се бях насочила къд друг лекар, но понеже раждах юли той се оказа, че ще е отпуска тогава...И от двете съм много доволна като отношение и работа...Тааа може би в турската болница ще ми е късмета😉

# 542
  • София
Контаминация означава замърсяване. Е. коли е нормален обитател на дебелото черво.

# 543
  • София
Хулиганче, при кого беше в Щерев? Тъй като ми препоръчаха от там д-р Даниела Савова.
Савова е добра. Аз бях при доц.Тимева и при д-р Магунска. Те също са много добри, особено Тимева. Но на Щерев като цяло имунологията им куца, а аз там имам проблем. Другото, което не харесвам е , че правят всичко - не може на една опашка да са жената в инвитро процедура,  жената в седмия месец и жената за профилактичен преглед.
Понеже минах през Русев и Сигридов, засега ми остана Калчев за да затворя този триъгълник. Пък ако ли не,ще мисля други опции.
Между другото,  която и клиника да си избереш, подгответе си някой базови изследвания, за да имате някаква основа.

# 544
Здравейте момичета!Имам нужда от съвет.Дъщеря ми май месец имаше кухо яйце след инвитро процедура.От инфекциозните изследвания сме правили само токсоплазмоза.Винаги сме имали коте,а се оказа,че няма имунитет.Искам да направим мононуклеоза,цитомегаловирус и листериоза.Не ми е ясно обаче какво да изследваме..дали е имало инфекция...или?Хич не ми е ясно и ще съм благодарна ако някой ми обясни.Иска ми се също да знам вашето мнение за кухо яйце.Дали лошото качество на Я. вследствие на тежка ендометриоза може да е причина?
От кухото яйце дъшеря ми се изчисти сама без хапчета и К.
Беше на два прегледа през две седмици и на последния док.каза,че всичко е наред.
Успех на всички !

# 545
  • София
Задължително се правят и двете - И за сегашна и за отминала инфекция. Когато са положителни за отминала инфекция- организма вече има изградени антитела срещу вирусите и паразитите и даже след това да се разболее по време на бременност- няма опастност за бебето.
Но, ако не е положителен за отминала- по време на бременност задължително се следят пак и двете - Igg / Igm.

# 546
Благодаря Бамболинка!В Кандиларов ще направим мононуклеоза и цитомегаловирус,но не правят листериоза.Някакви идеи дали мога да помоля да й вземат кръв и аз да я занеса в НЦЗПБ.Дали на друго място правят листериоза?Дъщеря ми ще е в Бг само за два дни ,а имаме много задачи.

# 547
  • София
Благодаря Бамболинка!В Кандиларов ще направим мононуклеоза и цитомегаловирус,но не правят листериоза.Някакви идеи дали мога да помоля да й вземат кръв и аз да я занеса в НЦЗПБ.Дали на друго място правят листериоза?Дъщеря ми ще е в Бг само за два дни ,а имаме много задачи.

Листериозата я правих в НЦЗПБ на Янко Сакъзов,  там си ми взеха кръв ( една малка сградичка до голямата )
Другите ги правих в Цибалаб. Но листериозата там я правят само за сегашна,  за отминала не правят. Незнам друго място.

# 548
Момичета да споделя моя опит с мъжкия фактор. Преди сватбата направихме спермограма и беше с много лоши резултати. Ама много по всички показатели.1-2% живи бяха ,че и всичко друго много зле. Казаха шанс само ИКСИ. Това 2016 пролетта. Тази пролет мъжа ми беше с хипер високи показатели много над нормата дори и казаха че има перфектна сперма.Какво се случи в този период? Питала съм го какво помогна според него - той каза билки и добавки. Първо се оказа,че има бактерии(е.коли) и уж всички мъже имали ала бала ,ама с много антибиотик ги махна и това даде подобрение. Спря сауните тотално и спа центровете. Пил е каквото който му е казал - чай от магданоз; 30 дена чай от броколи пи; всякакви антиоксиданти и скъпи билки и добавки; аминокиселини ; чай от коприва много изпи; пчелно млечице и не се сещам как се казваше това като на люспи от пчелите пак.
Беше на много лекари. И в Прага и в София(и при Кацаров). Не е очарован много. В БГ му бяха казали,че има лека форма на варикоцеле май се казва...Той не обърна внимание.Тук му бяха дали клостилбегит за няколко месеца. Може би 5-6. Имаше ефект и от него. Не е спортен никак и не е спортувал. Да отиде един път седмично на спорт.Той не е пушил никога цигари ; преди да се съберем ходеше много по партита, пиеше. От както сме заедно е рядко и умерено.
Нещата не станаха за един ден. За две години с много постоянство. Аз все си мисля, че при мъжете нещата са поправими винаги. Просто трябва много търпение и постоянство. И поне той вярва в народната медицина и добавките.
Успех на Хера и слушайте лекарите, но не прекалено много.

# 549
Здравейте момичета. Съжалявам за загубите ви. Предстои ми кюретаж и съм адски притеснена. От прочетеното разбирам, че физическата болка не е толкова силна, ако няма инфекции. Моля ви ми кажете след колко време (след аборта) изчезват симптомите на бременност?

# 550
  • София
До няколко дни. По принцип, ако спре развитието на бременността, още преди кюртажа може да намалеят симптомите.
След 45 ден може да си пуснеш хормонални изследвания.

# 551
Здравейте и от мен не съм писала одавна искам просто някой друг съвет по напред в темата писах също че имам 2 сплонтани аборта .. Та въпроса ми е дали има някой около вас който е имал 2 сплонтани аборта и е износил здраво бебе ,  АГ ни исписа центром витамини и фолиева киселина ,  вече минаха 3- месеца от загобата на бебетата и той каза че може да си подновим опитите вие как мислите ..

# 552
  • София
Kaylinn, физическата болка е поносима, като при по-болезнен цикъл.
Стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно.
ЧХГ ще се изчисти до няколко дни и с него ще изчезнат симптомите.

Елизабет, след 2 спонтанен аборт е крайно време да ти назначат изследвания.
Виж първа страница на темата - там има и списък с изследвания.

# 553
Здравейте и от мен не съм писала одавна искам просто някой друг съвет по напред в темата писах също че имам 2 сплонтани аборта .. Та въпроса ми е дали има някой около вас който е имал 2 сплонтани аборта и е износил здраво бебе ,  АГ ни исписа центром витамини и фолиева киселина ,  вече минаха 3- месеца от загобата на бебетата и той каза че може да си подновим опитите вие как мислите ..
Аз съм с две загуби в рамките на една година (юни 2015 и февруари 2016)и след това имам износено и живо родено ангелче през февруари 2017 за което умирам ❤🤗😘. След живороденото ми дете имам още (3-та) загуба януари 2018

# 554
  • София
Добре е да се пие метилирала фолиева киселина.Неофолик мета, например.  Това е нещо основно, гинекологът би трябвало да ви е казал.
Аз имам 1 спонтанен и 2 миседа, 2 успешни бременности. Втората на инжекции и добавки метилирани фолиева и Б12.

Общи условия

Активация на акаунт