Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 703
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Добре е да се пие метилирала фолиева киселина.Неофолик мета, например.  Това е нещо основно, гинекологът би трябвало да ви е казал.
Аз имам 1 спонтанен и 2 миседа, 2 успешни бременности. Втората на инжекции и добавки метилирани фолиева и Б12.

Дези,
Извинявай за въпроса.
Втората ти бременност защо си била на инжекции,предполагам Фраксипарин-превантивно заради предходните загуби или...?

# 556
  • София
Първата ми бременност мина ...да кажем що годе гладко, като изключа началото, но бебето вървеше все дребничко, казваха, че такава си му е структурата. Изоставаше в някои седмици.  След това имах един мисед и реших да си пусна най-накрая изследвания за тромбофилии и излезе, че съм с нискорискова мутация.Тя обичайно не се проявява, но в някои случаи може и да се. Имам и мутации за частично неусвояване на фолиева киселина и Б12. 
Затова през втората ми успешна бременност бях на фраксипарин превантивно, както и този път пиех подходящите добавки(още от преди забременяването).  Вероятно можех да си износя и без фраксипарина, но го слагах за по-голяма сигурност.

# 557
Първата ми бременност мина ...да кажем що годе гладко, като изключа началото, но бебето вървеше все дребничко, казваха, че такава си му е структурата. Изоставаше в някои седмици.  След това имах един мисед и реших да си пусна най-накрая изследвания за тромбофилии и излезе, че съм с нискорискова мутация.Тя обичайно не се проявява, но в някои случаи може и да се. Имам и мутации за частично неусвояване на фолиева киселина и Б12. 
Затова през втората ми успешна бременност бях на фраксипарин превантивно, както и този път пиех подходящите добавки(още от преди забременяването).  Вероятно можех да си износя и без фраксипарина, но го слагах за по-голяма сигурност.

До края ли беше на Фраксипарин ?
И аз съм със сходна история.
Първата ми успешна мина сравнително леко,като преди това бях си пуснала изследванията за Тромбофилия и съм с нискорисковите,като ми казаха с няколко места,че не е необходимо нищо да пия,слагам.
Бях с намалени околоплодни води към 8м,след което в 38г.с планирано секцио родих синът ми ,както се очакваше да е над 3кг,излезе 2200гр.

Имам една извънматочна след това,един миссед и една Биохим. бременност,лекарят ми в Плевен превантивно ми назначава Фраксипарин за по-добро кръвоснабдяване като се следи кръвотока и около 20г.с го спира.

Затова питам.

# 558
  • София
До седмица преди раждането. При всяка жена по различно време спират. Аз бях с надежди да естествено раждане след секцио.Бебето беше пак седалищно и планирах секцио. В деня на приема тръгна естествено и се оказа, че се е обърнало затова опитах да родя така, но в крайна сметка стигнах до спешно секцио.  Доста ме беше страх от кръвоизлив, но проблеми от това естествено нямаше.

# 559
  • Варна

Идвам да се отбележа, че вече съм в 9-ти месец и скоро и с друга новина ще се похваля Simple Smile

Трудна бременност изкарах с толкова страх, инжекции и лежане вече 4 месеца, но финала идва и вече съм по-спокойна. Ръцете ми са сини и на буци от фраксито, но стискаме зъби с мм,защото на всеки преглед чуваме как бебето е добре, развива се седмица напред и кръвотока винаги е чудесен.
 Дори вчера мм ми каза, че е много щастлив , защото ще отиде да купи последната кутия фракси тези дни, въпреки че аз не мога да си представя сутрин без инжекция и ръце без болезнени синини и буци.....

Темата много ми помогна след кюртажа, но в един момент спрях да Ви чета че много се разстройвах от всяко ново момиче. Сигурна съм в бъдещия успех на всяка една и Ви наръсвам с розов прашец , а скоро направо с памперси ще Ви замервам ( ама голям страх ме гони ) !

# 560
До седмица преди раждането. При всяка жена по различно време спират. Аз бях с надежди да естествено раждане след секцио.Бебето беше пак седалищно и планирах секцио. В деня на приема тръгна естествено и се оказа, че се е обърнало затова опитах да родя така, но в крайна сметка стигнах до спешно секцио.  Доста ме беше страх от кръвоизлив, но проблеми от това естествено нямаше.

След секциото,слага ли пак Фраксипарин?

# 561
здравейте, аз съм с мисед аборт в 12г.с. направен на 8.03.тази година, сега съм в 4-ти цикъл след аборта и продължаваме с опитите, направила съм почти всички изследвания описани в първа страница, но вече трима доктора ми казват, че няма смисъл да изследвам уреа- и мико-плазми и хламидии, този месец ще настоявам отново, не ми обясняват защо според тях няма смисъл, а чета , че е възможна причина за загуба и не искам да рискувам. Какво е вашето мнение !?

# 562
  • София
Да, 10 дни

# 563
  • София
Калина, аз на твое място бих направила изследванията. Те не случайно са сложени в списъка на първа страница.

Дидито, аз знам че се продължава терапията с НМХ до 6 седмици след раждането, през т. нар. постпартален период.

# 564
  • Варна
На мен ми казаха 10-14 дни след секциото. Може би зависи и от самата мутация.

# 565
Момичета някоя ходила ли е на море след процедурата?

# 566
  • София
Кайлин, при теб в коя седмица беше, колко голям беше плода и какъв беше метода?
Ако е медикаментозен или вакуум (в ранна седмица се прави) вероятно няма да има проблем, но ако е кюретаж в по-късна седмица, шийката на матката трябва да се разшири и изисква време за възстановяване. Дори заради риск от инфекции не се препоръчва секс без презерватив в първия месец.

# 567
  • София
Момичета някоя ходила ли е на море след процедурата?

Да, аз . Миналата година отидох 10 дни след аборта в късна седмица . Нямах проблеми, после правих микробиология- беше чиста

# 568
Кайлин, при теб в коя седмица беше, колко голям беше плода и какъв беше метода?
Ако е медикаментозен или вакуум (в ранна седмица се прави) вероятно няма да има проблем, но ако е кюретаж в по-късна седмица, шийката на матката трябва да се разшири и изисква време за възстановяване. Дори заради риск от инфекции не се препоръчва секс без презерватив в първия месец.

За секс даже не ми се и мисли изобщо. 8 г.с с вакуумна аспирация. Но то и при нея май има кюртаж? Или бъркам? Съвсем съм откачила. Благодаря за отговорът ти Simple Smile

# 569
  • София
Би трябвало да няма. Отивай на море Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт