Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 668
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
След вакумна аспирация не се разрешаване къпане във вани, басейни и море за 2 седмици. Съжалявам, миналата година минах през това. Леко възстанояване.

# 571
Здравейте,
много ви моля кажете ми разликата между кюретаж и вакуумна аспирация? Също ви моля да ми кажете коремчето кога се прибира. в 10 г.с съм и доста ми личи и се чудя след аборта (по медицински причини е) когато ми дадът лекарство за свиване на матката дали ще се поприбере? не искам да ме разпитват Sad

# 572
Здравей, инструментът за вакуумна аспирация е пластмасова гъвкава кюрета, с която се премахват всички тъкани от ембриона и плацентата. Минава бързо и безболезнено, горе-долу, при мен без никаква упойка (по мое желание, за да не чакам още дни да се освободи час за операционна). Съжалявам, че ти предстои. Коремът би трябвало да се прибере бързо, до седмица-две. Лекарите може да ти дадат съвети как да стане по-бързо.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 19:19 от elenna

# 573
Здравей, инструментът за вакуумна аспирация е пластмасова гъвкава кюрета, с която се премахват всички тъкани от ембриона и плацентата. Минава бързо и безболезнено, горе-долу, при мен по желание без никаква упойка. Съжалявам, че ти предстои. Коремът би трябвало да се прибере бързо, до седмица-две. Лекарите може да ти дадат съвети как да стане по-бързо.

А в коя седмица ви го правиха? Май се прави само в много начална до 5-6 или?

# 574
8.5. Прави се до 12 седмица.
Искам да поясня, че "по желание" беше само липсата на упойка. Останалото, ако имаше как, бих го спестила не само на себе си, но и на всяка жена.

# 575
може ли да ми кажете колко , струват иследванията след кюрташ тази йонограма на каква цена и СЪЩО TND+FTI KAKWO E ? :dD

# 576
  • София
Елизабет, изследванията са много, цените им са различни, някои се налага да се повтарят. В зависимост от симптомите при аборта те насочват към различни изследвания.

Съкращенията дето си ги написала не знам какви са.

# 577
Здравейте, претърпях мисед, изчистих се сама, под лекарски контрол, разбира се; правя изследвания, макар че ми казваха да не; оказах се дотук  с този ген, който може да да води до риск от невъзможност да се усвои фолиевата киселина. Пия метафолик и продължавам с изследвания, колкото и да ми казваха да не правя. Лекарите са най-големите садисти и непукисти. Да допуснеш да причиниш на същество тези страдания, при положение, че е могло да ги избегне! Неслучайно моя приятелка си направи всички възможни изследвания преди да почне опити. Замислих се обаче дали не би могло да има връзка и с някои добавки - лекарка ми беше дала Биозин мама, още във втори месец, а съм чувала, че освен фолиевата, в първото тримесечие нищо друго като добавки и лекарства, освен ако не е абсолютно наложително, не трябва да се приема. Какво мислите?

# 578
Хера 💜💜💜💜💜 Обожавам да чета дългите ти романи😘 Винаги научавам нещо ново😘
От сърце ти желая скоро да се сбъдне мечтата ти 💜💜💜 Благодаря ти за милите думи и куража, който ми вдъхваш😘
Тъй като " уж" този месец нямаше да имам Ову, правихме опити само 3 пъти и въобще не го очаквах.....  Може би и затова се чувствам толкова спокойна, без притеснения и с нагласата, че щом Бог е решил сега да ни изненада, когато най- малко сме очаквали, ще бъде с нас докрая💜💜💜
Е, явно скоро ще се събудя някоя сутрин и ще съм в паника какво да правя оттук насетне.... Още не съм почнала терапията си, нито нищо..... Пия си фолиевата и това е...

Идва лято😉 Пътувайте, забавлявайте се 💜 Ще стане точно, когато не очаквате и не сте се вторачили в това.  Два пъти ми се случва точно по този начин.
😘😘😘😘😘

Ехх този пост ми попадна ей така от нищото ..малко да ме зарадва и стопли в това време
Вие спомняте ли си го ?

Ален мак..съжалявам за загубата.

# 579
  • София
Еххх, Хера  Gift Heart  Насълзиха ми се очите .... Радвам се, че те е стоплил поста ми Kissing

Ще стане , момичета , защото всички вие тука сте прекрасни , толкова вяра и кураж ми вдъхвахте през цялото време Kissing Face

Ще стане, ЗАЩОТО ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ !!!  Kissing Kissing Kissing

# 580
  • Sofia
Хера😘😍😍,винаги поста ти ме разчувства! Винаги💞!
Бамболинка , как си😘?!

# 581
  • София
Добре съм , Сузи, благодаря Simple Smile

# 582
Здравейте, по всяка вероятност ще трябва да прекъсна бременността в доста напреднал стадий 21-22ра седмица.
Откриха се генетични аномалии, които са много редки... Направо не ни се вярва, че е възможно.
Чакаме само последните анализи на мен и бащата, за да знаем, че сме направили всичко възможно да се установи тази аномалия ще повлияе ли на бебчето или не.
Искам да попитам тези от вас, които са преминали през такива страхотии и са забременели, чрез ин витро, колко време е възстановителния период. Да уточня периода за започване на нова стимулация защото нямаме повече замразени ембриончета.

Ще се радвам и ако някой сподели къде е правил аборт в такава късна седмица ... И какво да очаквам... Страшно много ме е страх.
Благодаря.

# 583
  • София
Момичета , излязоха ми завишени пак тъпите левкоцити -14 и ЦРП -9,40
Док каза веднага да почвам антибиотик Аугментин на 12 ч. и глобули Гинопеварил на 5,6 и 7 ден от Аб.
В 9 та седмица съм и малко ме е шубе с този антибиотик, но при мен всеки път тая инфекция ми разказва играта и ще взема да го пия. Док мислеше от по-късна седмица да почваме антибиотиците профилактично, ама то, показателите скочиха за 2 седмици доста. Та, това от мен
Док ме успокои, че когато ползата надвишава риска - да не се филмирам.
Какво мислите? Някоя от вас пила ли е толкова рано антибиотик ?

# 584
Здравейте. След манипулацията ми казаха да очаквам кървене 10 дни, а аз нямам и капка и малко се притеснявам. На някоя от вас случвало ли се е?

Общи условия

Активация на акаунт