Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 457
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А кървяла ли си въобще?   Аз съм имала кървене по седмица. Само веднъж приключи на втори-трети ден и всъщност си бях останала бременна, не бяха изчистили нищо.
Ако нещо те тревожи е добре да отидеш на ехограф, да погледнат какво се случва вътре.Може и нищо тревожно да няма.

# 586
А кървяла ли си въобще?   Аз съм имала кървене по седмица. Само веднъж приключи на втори-трети ден и всъщност си бях останала бременна, не бяха изчистили нищо.
Ако нещо те тревожи е добре да отидеш на ехограф, да погледнат какво се случва вътре.Може и нищо тревожно да няма.

Не съм изобщо. Което е супер, обаче не ми се струва нормално. Имам час за преглед на 10ти, но започвам да се притеснявам дали всичко е наред изобщо .

# 587
  • София
Аз не съм кървяла изобщо след абразиото. Всичко си беше на ред. 6 месеца по-късно забременях и вече се гушкаме.

# 588
  • София
Аз не съм кървяла също. Само леко кафеникаво зацапване в самия ден на кюртажа.

# 589
Благодаря ви, че писахте. Че съм се панирала вече кое е нормално, кое не е.

# 590
Според мен няма нормално и ненормално, за всеки организъм е абсолютно индивидуално. Аз нямах никаква кървене, никакви болки след К.

# 591
Здравейте момичета...кas4as Благодаря ти за линка.
Днес прочетох всичко във темата и съм благодарна ,че сте побликували цялата информация относно изследванията и лекарите които могат да ни помогнат.
Накратко историята...миналата година май месец ,спонтанен във 8 г.с, изчистих се сама ,без намеса.Обичайното...нормално е ...така е трябвало.Приех го някак си,зарових се в работа и задължения.Не живеем в България и тук се приема за нищо ...ама нищо работа.Както и да е ,след близо година ,започнахме да опитваме пак...април 2018 разбрах че съм бременна пак.Щастието...не се описва...но...преди една седмица на скан в 12 г.с ни казаха ,че няма сърдечна дейност и размерите са на 9-10 г.с.Разочарование...болка която не бях изпитвала до сега.В момента съм 4 дни след медикаментозен аборт и реших сама да потърся информация,защото тук ми казаха ,че трябва да имам 3 миссед за да си направя изследвания...а аз не се смятам да чакам това да се случва.Свързах се с Проф.Кременски даде ми някакви насоки какво трябва да изследвам и съм много обнадеждена не смятам да се отказвам.Искам просто някои от вас които са си правили всички тези изследвания от първа страница да ми даде съвет къде и кога( в кои ден от цикъла) мога да ги направя в София в рамките на 1 седмица ,защото най -вероятно няма да мога да остана повече.Sad А аз искам да ги пусна повечето,Благодаря ви...
Не ви познавам лично,но ви познавм по съдба и колкото и странно да звучи се държа заради жени като вас!

# 592
Ще успеете..дъщеря ми успя дори за един ден.Взеха й кръв в една лаборатория и аз после я разнесох и до другите институции защото тя тръгна към летището.Направихме хормони..витамини..генетични..тромбофилии и имунологични.Аз обаче бях организирала предварително всичко тук.Ако имате кой да ви помогне ще се справите.Успех!

# 593
 Ваня Харбалиева  -Благодаря ви за отговора...Не съм от София това е проблема ,пък и едва ли мога да ангажирам някого да го организира...но надявам се една седмица ще е достатъчна да ги пусна.Бихте ли споделили къде ги направихте в коя клиника/клиники? Благодаря отново.

# 594
Vetyty - един съвет и от мен. Освен, че няма да ти ги назначат за два аборта в първи триместър, няма и да ти ги признаят, ако ги правиш в България, съответно няма да предприемат нищо, когато забременееш.
Подготви си вариант - да си намериш кой да ти донесе лекарства след това, защото клексан и утрогестан почти е невъзможно по пощи, с кой лекар или клиника в БГ да може да се консултираш по телефон или мейл - платено.

Другата опция, макар и малко отчаян ход - кажи че си имала и трети аборт, но ти се е случил в чужбина. Нито ще искат, нито ще проверяват, правили са го момичета тук. Тогава вече са длъжни да те насочат към консултант преди да забременееш. И въпросния, ще обърне внимание на изследванията, които си правила в БГ.

За една седмица трудно ще ти излязат генетичните изследвания, че и да успееш да се консултираш, та и лекарства да си купиш предварително. Трябва да си подготвиш някой да ти помага.

# 595
Аз изпратих на дъщеря ми по пощата-утрогестан,естрофем,клексан и аспирин протект.Преведох епикризата на английски при заклет преводач..джипито написа рецепта,сложих ги в колетчето и нямах проблеми.

# 596
Възможно е, ама късмет. На мен са ми връщали и утрогестан и клексан. Едното било инжекции, другото хормони и си намерих кой да ми носи.

# 597
Salsisha...права си ...,знам че ще е трудно с рецепти и лекарства ако се установи проблема в България.Незнам какво ще предприема,но на първо време искам да разбера резултатите и тогава ще решим.

# 598
След самите изследвания, които отнемат 7-10 дни, ще ти трябва и консултация относно тях. Терапия преди, по време на бременност, кое какво означава и как ще може да се повлияе.

# 599
Опитах се да се свържа с доц.Конова но явно доста натоварена и не отговаря на мейли.За сега имам отговор от проф.Кременски от Майчин дом.Той ми каза да чакам да мине първия МЦ и да ги посетим за да направи Кариотип на двамата.Освен това препоръча и други изследвания,които не са генетични. Каза че за консултацията не е проблем да ни обясни всичко,но сега ми изниква въпроса ,другите изследвания като Антифосфолипидни антитела,пролактин и ТСХ -къде ги правят пак в Майчин Дом или пращат проби в друга клиника ? Някои ако е запознат,моля нека да ми пише

Общи условия

Активация на акаунт