Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 451
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Момичета отново моля за помощ. Понеже ще трябва прегледа след аборта да е в чужбина и малко се хритеснявам как ще се разбера с лекаря, та това ще е на 10тия ден след аборта. На видеозон само ще ме гледат нали? Без вагинален ехограф? Все пак има риск от инфекция или? Как протича първия преглед?

# 601
  • Варна
Мен ме гледаха всеки път само с вагиналния .

# 602
Не съм ходила нито са ме викали на преглед на 10-и ден. При липса на оплаквания, кървене, болки или температура и други симтоми на инфекция или задържана тъкан, ме извикаха за преглед след 1-ви редовен цикъл.

# 603
Дъщеря ми живее в Англия,изчисти се сама,но докато не се увериха,че всичко е наред имаше три вагинални скана.Последния скан беше след първия цикъл.

# 604
Притеснявам се от вагинален ехограф, защото треперя да не стане някоя инфекция. Дано случа на читав доктор. Благодаря.

# 605
Две седмици след аборта се избягва: секс, вагинални прегледи, басейни, бани, море, тампони и въобще, на английски инструкциите са "nothing per vagina."

Кой те кара да ходиш след 10 дни на вагинален или какъвто и да било преглед? Имаш ли оплаквания?

# 606
Момичета отново моля за помощ. Понеже ще трябва прегледа след аборта да е в чужбина и малко се хритеснявам как ще се разбера с лекаря, та това ще е на 10тия ден след аборта. На видеозон само ще ме гледат нали? Без вагинален ехограф? Все пак има риск от инфекция или? Как протича първия преглед?

без видими симптоми за проблем не би трябвало да те преглждат с вагинален ехограф.Първо е скан,ако силно се съмняват тогава използват вагинален.Но...те питат дали искаш потвърждение с вагинален...поне при мен така стана...но всеки случай е различен...Има ли някои който да дойде с теб за подкрепа и помощ с езика?
Пак казвам не се притеснявай,при мен стана две седмици след аборта,използваха вагинален .След един месец ходих на преглед със проверка .Нямам инфекция и не съм усещала проблем.Не се притеснявай...стреса от случилото се е достатъчен за теб...прегръщам те

# 607

без видими симптоми за проблем не би трябвало да те преглждат с вагинален ехограф.Първо е скан,ако силно се съмняват тогава използват вагинален.Но...те питат дали искаш потвърждение с вагинален...поне при мен така стана...но всеки случай е различен...Има ли някои който да дойде с теб за подкрепа и помощ с езика?
Пак казвам не се притеснявай,при мен стана две седмици след аборта,използваха вагинален .След един месец ходих на преглед със проверка .Нямам инфекция и не съм усещала проблем.Не се притеснявай...стреса от случилото се е достатъчен за теб...прегръщам те
Благодаря за милите думи! Моя човек ще е с мен, той говори добре езика, но докато още бях бременна ме преглеждаха с вагинален без презерватив, което доста ме стресна и сега се притеснявам и се чудя, ако поиска с вагенален дали да не откажа. Също така ще взема презерватив за всеки случай.

# 608
  • Варна
Как без презерватив ??? Нямала съм такъв случай .. нормално да се притесняваш.
Мен 3-4 дена след кюртажа ме гледа лекарката с вагиналния, защото бях притеснена, че нищо не тече. Имай някво кафеникаво зацапване  и толкоз. При прегледа каза, че ме е изчистила перфектно и дори матката ми беше си възвърнала нормалните размери ( К беше в 7гс). Все пак въпросното зацапване продължи през ден, през два просто като тъмно кафяв вл. секрет и след 10 дена приключи.

# 609
Момичета Здравейте 🙂
Включвам се и аз в тази тъжна тема за съвети и подкрепа. Накратко ще разкажа моята история. Началото на 2016г. стартирахме опити за бебе. След година неуспех последва спермограма с лоши показатели. Последва операция на варикоцеле при ММ и лечение на уреаплазма(за двамата). През септември 2017г.  аз правих изследване за проходимост на тръбите - всичко ОК. Междувременно ММ стартира с добавки преписани от уролога и така при контролната спермограма през М. Януари 2018г. показателите бяха много добри и АГ каза, че е идеална за инсеминация. Обнадеждихме се, зарадвахме се и решихме да си дадем още малко време и ако не стане спонтанно до есента да направим инсе. Аз през януари правих тест за ИР - всичко е ОК. Единствено ендокринологът ми изписа Вигантол (витамин Д ми беше на границата) и Иногинол, които аз започнах да приемам от м. Март тази година. И така до 14 май когато си направих тест, ден преди М и това беше най-прекрасния ден... След седмица бях на преглед, всичко нормално. След още една седмица чухме сърчице и така всичко беше идеално...В 7гс леко ми зацапа, лекарката каза, че имам леко отлепяне, но нищо фатално, изписа ми Дуфастон и каза повече почивка, бебо беше ОК. На 22.06(9гс) отново ми зацапа леко и аз реших, че не е нещо сериозно и реших да не се обаждам. В неделя на 24.06 вече ми зацапа доста тъмно кафява и доста се изплаших. На сутринта последва преглед и диагноза - мисед. Вие най-добре знаете през какво съм минала и минавам емоционално....Още същата вечер започнах да се чистя сама, на следващият ден ми направиха абразио. Пуснахме изследване на абортивен материал за най-чести анеуплоидии - няма данни за хромозомни отклонения. Днес запазих час за Доц. Конова за 06.08. Не знам, но се чувствам като в задънена улица и все едно някак безсилна...

# 610
Kaylinn - на толкова ранен "преглед" е възможно и само да си говорите, никакви сканове няма да има според мен, ако нямаш някакво свръх кръвотечение, болки или други.

Може би не си обърнала внимание на презерватива.

# 611
  • София
Хопчи, съжалявам за случилото се...
В твоя случай изследвания за тромбофилия + имунологични + витамини ми се струват подходящи.
Доц. Конова вероятно ще ги назначи като отидеш при нея.
Стискам палци следващия път всичко да е наред!

# 612
Момичета, днес взех епикризата от абразиото. Хемоглобинът ми е 92. Не е ли много нисък? Освен това все още имам един горчив вкус в устата, който имах и при бременността. Какво мислите?

# 613
Здравейте момичета.Одавна не съм писала,  но не ви изпускам от поглед и се надявам много скоро всички от тази тема да се преместим е други😉Момичета имам проблем с лигавицата според мен (макар, че според лекарите е ок, но аз знам как ми беше преди и за мен не е ок).Миналата година К ми беше май месец и следващите два месеца лигавицата си ми беше 8-10мм около О както винаги ми е била.Август месец бях с някаква киста (лигавицата не беше ок, но смятахме, че е заради кистата) и с дуфастон се спука.Септември направих хидротубация и от тогава до сега не правя лигавица повече от 6-7мм в периода около и след О, което за мен не е нормално.От няколко месеца пия витамин Е, Прим ойл, Омега 3, Мета ФК, Б12 метил формата и от миналия месец включих Л-аргинин и Инозитол, но ефект не виждам.А и предните два месеца пих Агнес (Витекс), който поне ми помогна да изместя малко О и ми беше на 13 ден, а не като предните месеци на 9-11ден. На хидротубацията се появи съмнение за хидросалпингс или параовариална киста и се чудя възможно ли е това да влияе на лигавицата...Иначе О си имам и хормоните са ми ок.Но с тая лигавица скоро няма да има две чертички.Готвя се за лапароскопия септември след морето и ще се поизясни малко картината, но ако имате някаква идея каква може да причината за тънката лигавица...
И между другото да се похваля, че вчера станах леля на една малка принцеса😊

# 614
  • София
Хопчи, така като смятам кюртажа ти е бил преди 10-на дни.
Не очаквай организма да се нормализира веднага.
Нормално е изследванията преди аборта да са ти с отклонения.
Само се чудя как е излезнало толкова бързо изследването на плода...

Общи условия

Активация на акаунт