Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 450
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Не, знам. Дадохме материала на 26.06, обадиха ми се на 02.07 следобед. И аз се учудих, очаквах поне 10 дни да чакаме.

# 616
  • Варна
Здравейте момичета.Одавна не съм писала,  но не ви изпускам от поглед и се надявам много скоро всички от тази тема да се преместим е други😉Момичета имам проблем с лигавицата според мен (макар, че според лекарите е ок, но аз знам как ми беше преди и за мен не е ок).Миналата година К ми беше май месец и следващите два месеца лигавицата си ми беше 8-10мм около О както винаги ми е била.Август месец бях с някаква киста (лигавицата не беше ок, но смятахме, че е заради кистата) и с дуфастон се спука.Септември направих хидротубация и от тогава до сега не правя лигавица повече от 6-7мм в периода около и след О, което за мен не е нормално.От няколко месеца пия витамин Е, Прим ойл, Омега 3, Мета ФК, Б12 метил формата и от миналия месец включих Л-аргинин и Инозитол, но ефект не виждам.А и предните два месеца пих Агнес (Витекс), който поне ми помогна да изместя малко О и ми беше на 13 ден, а не като предните месеци на 9-11ден. На хидротубацията се появи съмнение за хидросалпингс или параовариална киста и се чудя възможно ли е това да влияе на лигавицата...Иначе О си имам и хормоните са ми ок.Но с тая лигавица скоро няма да има две чертички.Готвя се за лапароскопия септември след морето и ще се поизясни малко картината, но ако имате някаква идея каква може да причината за тънката лигавица...
И между другото да се похваля, че вчера станах леля на една малка принцеса😊

Слънце, след К , след първия цикъл бях с лигавица 4-5мм и лекарката ни даде зелена светлина за бебеправене. Каза, че около О се надява да стане повече и пих доста вит. А и Е. Малко нелепо ми се стори как може да стане нещо с тая тънка лигавица и кви глупости ми дрънка АГ-то ... ееееее другата седмица ми е секциото ! Явно и с тънка лигавица стават бебетата понякога  Wink

# 617
Така. Преди да пиша тук, че хемоглобинът ми много нисък (92), звъннах да лекарят, който ми прави абразиото. Не вдигна и ми върна обаждане след два часа и ми каза да не се притеснявам, че всъщност хемоглобинът ми не е толкова, но трябвало заради клиничната пътека!!! Втрещена съм буквално! Изкарах си акъла! На всичкото отгоре не писали аборт защото изисквало още много документация, а диагнозата е вагинално кървене. Да не говоря, че освен въпросната “пътека”, която са дръпнали от здравна каса и взеха и 340лв. Не мога да повярвам! Тия хора съвест нямат ли!....
П.П Междувременно си направих едно ПКК, всичко ми ОК!

# 618
  • София
Какво да ти кажа...  Мен ме потриса цялата система, както и работещите в нея. Има ужасни хора, с потресаващо отношение. И после се чудят защо ги бият...те нищо не били направили. Но се държат, като тъпанари и ти трябва да мълчиш.
Измамници и сметкаджии.Да не говорим за родилната помощ и после ако имаш сблъсък с лекари да ти лекуват детето.

# 619
Както писах имам преглед 10 дена след операцията. Обаче имам една вътрешна болка, но е по-скоро към дупето Flushed не знам как да го определя. Някой, ако е изпитвал нещо подобно или има идея моля да сподели.

# 620
Така. Преди да пиша тук, че хемоглобинът ми много нисък (92), звъннах да лекарят, който ми прави абразиото. Не вдигна и ми върна обаждане след два часа и ми каза да не се притеснявам, че всъщност хемоглобинът ми не е толкова, но трябвало заради клиничната пътека!!! Втрещена съм буквално! Изкарах си акъла! На всичкото отгоре не писали аборт защото изисквало още много документация, а диагнозата е вагинално кървене. Да не говоря, че освен въпросната “пътека”, която са дръпнали от здравна каса и взеха и 340лв. Не мога да повярвам! Тия хора съвест нямат ли!....

Хопчи, това е ужасно, особено на фона на това, което ти се случва. Ужасно и скандално. Много съжалявам.

# 621

Абе тия хора нормални ли са? Толкова ли са озверели за пари, достатъчно платени са по дяволите! С часове се чака пред кабинетите им. Как ще манипулират епикризи, егати историята! Напиши им имената на въпросните лекари и клиники, че да излизат поне в Гугъл.

# 622
Аз бих записала разговора и бих ги раздула по медиите. Ако сами не направим нещо, ще ни се подиграват во веки🤐
Това е гавра с българската майка и желанието ни да раждаме деца...
Такива хора трябва да си понесат заслуженото!

# 623
Ами какво да кажа..
Не желая да задълбавам, нямам сили и нерви и без това съм крайно разочарована от отношение на лекари още преди това...
Пък и явно това си е практика на болницата(частна).

# 624
Aз също се отчайвам: три прегледа при три различни специалиста, с едни и същи изследвания; единият - нищо ти няма и нищо не трябва да се прави; другата - пий метафолик; третият - пий аспирин и си с изчерпан яйчников резерв (от един УЗ преглед - имало само 1 фоликул - пред цикъл съм, обаче досега все така ми е казвала д-рката и не е казвала, че е проблем това със само единия фоликул); пуснахме и онзи хормон АМХ, още не е готов резултатът). Питам се - ок, хубаво е, че се прави анализ и наблюдение, но звучи много категорично и плашещо... Четох за вит. Д, който можел да дава нисък АМХ (не знам моят какъв е). Иска ми се д-рите да не се задоволяваха с половинчати изследвания и да не се изказваха така категорично преди да са направени пълните такива...

# 625
  • София
Ален мак, ако искаш сериозно отношение, отиди при репродуктивен специалист.
И да, изследванията са много. И витамините, и хормоните са важни.
Антрални фоликули се броят на втори - трети ден, могат да са различни всеки месец и нямат много връзка с АМХ.
Можеш да започнеш с изследванията от първа страница.

# 626
Благодаря, този, последният е такъв (в специализирана, частна болница), именно това ме смущава - че се изказа, може би на база своя опит, но надали точно за моя случай... Даже почнах да си мисля дали не е заинтересован да ми внуши подобно нещо - че още максимум 1 г. ще имам шанс да забременея (овулация), и то трудно, и то - може би с некачествен материал, после - не.

# 627
Учудващо е доста, ако на базата на преглед един ден преди цикъл ти е дал оценка на резерва. Това се прави на 3 ден от новия цикъл, след цял набор хормони (не само АМХ). И, в оптималния случай, няколко месеца наред.

# 628
благодаря ти пак, наистина, просълзих се... Не бива тези специалисти така да си пилеят думите, всичко това рефлектира в и без това ранените ни души... Ако има такова нещо като съмнение, вероятност, нека го кажат така... А аз тогава, точно дни преди аборта изкарах лек вирус; д-рът каза, че може все пак и вирус да е причината и даже да не съм разбрала за него. Но продължи теорията за изчерпания (не намален!!!) яйчников резерв като каза, че най-вероятно ще се окаже около 0,5 този хормон при мене...

# 629
  • София
Сменяш доктора, сменяш и клиниката.
Аз ходих поне на 2-3 различни преди да избера.
Има момичета с АМХ 0.1 забременяват естествено.
А и твоята бременност е била естествена, нали?
Оправи витамините и ТСХ като за начало.
Некачествен ембрион може да се получи и при жени с перфектен резерв.

Общи условия

Активация на акаунт