Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 440
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  Някоя има ли спомени за първия си цикъл след кюретажа? При мен е нещо страшно силни болки 4 дни и мноого силно кръвотечение. Предполагам, че е нормално, но ми се иска някой да сподели, че вече за всичко съм нащрек.

# 691
Дели ..както винаги си много полезна!А защо има такава разлика в цените на ПИД в двете клиники...заради метода или пазарна икономика?И ние се замисляме за ПИД. Дели ти къде ще го правиш или ще пращаш в чужбина?
По отношение за цикъла след кюретаж и дъщеря ми има някакъв проблем.След кухо яйце се изчисти сама и още на следващия цикъл забременя естествено но беше биохимична. Повече от двадасет дни зацапваше и от няколко дни вече е същинския цикъл май..Наистина се объркват хормоните.

# 692
  • София
В Надежда доскоро е било 600, явно са намерили по-добра оферта за реактиви, а имат и по-голям оборот, защото пускат по една партида на всеки две седмици. Така и генетиците трупат опит. Аз по стечение на обстоятелствата се преместих там, и засега съм доволна.

Относно цикъла след кюртаж (без значение дали е заради мисед, кухо яйце или др.) - нормално е да е по-различен, изисква няколко месеца да се регулират хормоните и да се възстанови лигавицата. В по-ранни седмици обикновено се прави вакуум, той поне е по-щадящ към лигавицата. Но на хормоните им трябва време, дори на пръв поглед всичко да изглежда чудесно.

# 693
Момичета, имам следния въпрос - според вас колко време след възобновяване на опитите за бебе и да не се получава нищо, след като сте имали един или повече неуспехи, се смята, че трябва да се потърси помощ. Някои лекари казват 1 година, други 6 месеца, та ...не ми е много ясно кое е вярното или въобще има ли верен отговор. Благодаря ви предварително за отговорите!

# 694
Лично моят отговор е - веднага след неуспешна бременност или 6 месеца неуспешни опити за бебе.

# 695
аз също съм "за" веднага след неуспешна - и твърдо "против" да се чакат още 1 или даже 2 неуспешни такива, та чак тогава да се иде на д-р. Не знам д-рите, които така съветват (след 2/3 аборта) да се ходи, дали така съветват дъщерите, сестрите и приятелките си??? Те самите биха ли се подложили на това отново, доброволно, безропотно?!? Не че е гаранция и застраховка, че няма да се случи пак, но все пак ще си направила всичко възможно, за да установиш причините и , евентуално, да предотвратиш нова несполука. При мен се установи намален яйчников резерв. Но кой да ти мисли за това - само на 37 съм... Всичко е от стрес, знам, четох. Идете, но в Бг моят опит сочи, че са много малко лекарите , които сами ще предложат да Ви направят всички необходими според вашия случай изследвания. Аз сама се лутах и се наложи да се ориентирам. Точно двама на брой лекари от известни болници, с име (и те, и болниците - едната държавна и частна другата) абдикираха, не искаха нищо да пускат, единият ми назначи, но не коментира, нямало нищо, нито пък ми назначи още по-важни изследвания. Това най-накрая го направиха в клиника по стерилитет, моят съвет е да се обърнете към такъв вид специалист директно, другите или мотаят, или нехаят, или пък не знаят!!!  Сега пия добавки, които може и да имат някакъв принос за успех. Поне съм подготвена и наясно.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 22:17 от alen mak

# 696
Подкрепям всяка една дума на ален мак..даже мисля че тромбофилии ще изследват на дъщерите си още преди опитите за забременяване!
Ален мак..ще споделиш ли какви добавки пиеш?Благодаря!

# 697
  • София
Не повече от 6м спонтанни опити,  особено над 35г.
Горе долу същото важи и за тези без аборти .
Относно изследванията след аборт - да съгласна съм,  вероятно след време тромбофилии и имунология ще се пускат още при започване на опити.

# 698
Аз не мога да разбера, защо не се пускат по принцип тези тромбофилии, не само на бременни и планиращи, а на всички, при положение, че България е на челните места по сърдечно-съдови заболявания и един калпав аспирин назначен, може да спаси животи.

# 699
  • София
Е Salsisha, ще се пренаселим като нация, няма да има място за всички.... Затова !

# 700
Дъщеря ми няма генетични тромбофилии...значи и аз нямам защото иначе щях да й дам един дефектен ген.Миналата година обаче при профилактичен преглед на работата...лекарят който ми взе кръв каза че била много гъста и задължително да пия вечер по един аспирин.Така че сигурно имам придобита тромбофилия.
Изследвайте се момичета...поне да знаете че сте направили това което зависи от вас.

# 701
да, все сме се пренаселили...
И аз имам, макар и лека, форма на тромбофилия - ген, свързан с 30-40 % неусвояване на фолиевата киселина. Дадоха ми метафолик вместо обикновената неофолик. Това след като сама поисках на второ посещение след аборта д-рка в голяма държ. болница. Язък, че ме е израждала с първото ми дете, кълнях се в нея...
В клиниката по стерилитет ми установиха другото - намаления ЯР; изследваха Антимюлеров хормон - кръвен тест и брой антрални фоликули с ултразвук. Д-рът каза, че е често срещан проблем, възрастовата граница спада и вместо на 50, днес все повече жени на 40, че и на по 20 имат тези проблеми с ЯР. Пия: ДХЕА, Мака корен, М2тон, аспирин протект, метафолик , селен,примоил - част от нещата са да запазят още известно време поне някаква яйчникова функция, но път нагоре нямало, само да не е надолу това правим. Четох обаче, че има подобрение при промяна и на стресовите нива, при увеличаване на физическата активност (важно е, много, момичета, разберете!!!Тазът трябва да се тренира и не само той!) На мен работата ми последните 3 години ми разказа играта - мн. стресираща и изнервяща, спрях да спортувам, само нерви... И ето резултатът. Гаранция за повторна успешна бременност не ми дават, въпреки всичко добре, че се тествах, да си знам.

# 702
  • София
Ален мак, какъв тип активност? Активно ходене по 5-6 км на ден ок ли е?

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 22:44 от get_real

# 703
Ален май, какъв тип активност? Активно ходене по 5-6 км на ден ок ли е?

ами не съм спортен специалист, но съм чела, че ходенето не заменя целенасочените упражнения, но мойто мнение е, че е по-добре от нищо. Аз си имам комплекси от гимнастика за жени, като съм редовна (всеки ден, се оправя и метаболизъм, и тонус, за кожа и като цяло външен вид - да не говорим. Точно това четох покрай моя проблем с хормона - че движението помага кръвообращението на органите в тазовото дъно и стимулира работата на хормоните и въобще, не цитирам точно, Ако намеря статията, ще я постна тук, мене ако питате, тя е за първа страница на всички теми за проблемно забременяване!!!

# 704
  • София
Ваня, кръвосъсирването е сложен процес и не зависи само от тромбофилията. Не си измисляй диагнози.
Също така е възможно ти да имаш мутации, а дъщеря ти да няма, както и обратното. Все пак тя има и баща, не е твой клонинг Wink

Относно яйчниковия резерв тенденцията е по-скоро обратната - поради промяната в начина на живот продължителността на живота се увеличава, репродуктивната възраст също нараства. Просто едно време жените са раждали по-млади, а ние си живеем живота. Баба ми на мойте години е имала два внука вече, ехееее.

Нещото което ни пречи е изкуствената храна (пестициди, хормони и всякакви други химии), заседналия начин на живот, стресът и замърсяването - на въздух, вода, храна - всичко.

Общи условия

Активация на акаунт