Пазаруване от Aliexpress.com 54

• 114 742
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря на всички за помощта.Отворих диспут. Сега ще чакам продавача на лично ли да ми пише?

# 136
  • София
Прочетох всичко от първа страница, но въпреки това ще питам. Simple Smile
Искам да поръчам мебелни дръжки за $21,10. Какво ще ми препоръчате, да пиша на продавача, за да обяви по-ниска стойност или да разделя поръчката на две по-малки? Ако направя второто, има ли опасност да обединят поръчката? Дали да ги поръчам в два последователни дни или до различни получатели?

# 137
някой има ли идея дали артикулите с опция за shipping from Germany наистина се шипват от там и могат да се пратят до адрес на превозвач без да минават митница? Нашите пощи вече за нищо не стават, никакви известия, никакви обаждания, губят се пратки..

# 138
Благодаря на всички за помощта.Отворих диспут. Сега ще чакам продавача на лично ли да ми пише?

И да пише не му обръщай внимание. Чакаш или да ти предложи сделка, или самите алиекспрес да решат диспута в твоя полза.

Искам да поръчам мебелни дръжки за $21,10. Какво ще ми препоръчате, да пиша на продавача, за да обяви по-ниска стойност или да разделя поръчката на две по-малки? Ако направя второто, има ли опасност да обединят поръчката? Дали да ги поръчам в два последователни дни или до различни получатели?

Не обединяват поръчки.
Според мен му пиши да пише по-ниска стойност. Ако нещата са малки като обем няма да отиде на митница. Скоро поръчвах обеци за 20 долара, в пощата дойдоха.

# 139
Лимит има за покупка от продавач ли? И колко е?

# 140
  • София
Лимит има за покупка от продавач ли? И колко е?
Не, няма лимит, но поръчката ми надхвърля 30лв.

# 141
Изписва ми при пускане на поръчка за съжаление превишихте броя на елементите за тази поръчка това значи че има лимит ли?
Благодаря!

# 142
Изписва ми при пускане на поръчка за съжаление превишихте броя на елементите за тази поръчка това значи че има лимит ли?
Благодаря!
Възможно е да не разполага с повече наличност от дадения артикул. За коя стока става въпрос - линк?

# 143
Благодаря!
Възможно е да не разполага с повече наличност от дадения артикул. За коя стока става въпрос - линк?

Седем продукта лакове от един продавач

# 144
Моля. Само не сте пожелали да последвате съвета ми и затова ще питате за 1000 неща дето ги има разписани вече. Отговора на въпроса как върви диспута вече го има в  AliexpressBulgariaFAQ в следния пост https://www.facebook.com/AliexpressBulgariaFAQ/posts/1025122020966912

# 145
някой има ли идея дали артикулите с опция за shipping from Germany наистина се шипват от там и могат да се пратят до адрес на превозвач без да минават митница? Нашите пощи вече за нищо не стават, никакви известия, никакви обаждания, губят се пратки..
Въросът съдържа 2 различни проблема.
Превозвачите не особождават от мито стоки. Врътката пишем по-малка сума и не минава митница за другите държави ( както и в България) не сработва винаги. Освен това не сте на ясно с безмитните лимити за съответната държава. Дали ще ви се върне обратно стоката или ще платите вие митото от банката електронно зависи дали митническите служби в държавата предлагат такава опция.
Въпроса - като пише пращам от Германия дали ще прати от Германия може да ви го потвърди само продавача. Предупреждавате го, че ако я прати от Китай на адреса в Германия няма да му я приемат и ще се набута с парите за транспорта Китай-Германия-Китай и това е.

# 146
Аз съм на друго мнение. Виждали сме всякакви продавачи идиоти. Разделете поръчките на 2 под лимита и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги пратете на 2 различни адреса - домашен и служебен или ваш и на роднина. Попадали сме както на успешни така и на неуспешни тарикатлъци. На по-ниска стойност веднъж минават друг път ги хващат. На един адрес някой продавачи не обединяват други обединяват. Или рискувате или сигурното е моята препоръка. Искането на продавача да обяви по-малка стойност гонаправете, но поръчате ли от един продавач по едно и също време две пратки на един адрес никой не ви гарантира, че нама да ги обедини. Парите са ваши имате право да рискувате.

# 147
Добро утро!
Изчетох първа страница, но не видях обсъждане на въпроса относно опции за превалутиране /както има в други сайтове/. Възможно ли е изобщо сам да избираш по кой курс да стане то? Сутринта направих поръчка, но нещо не се изкефих особено на крайната цена. Иначе помолих купувача да пише на пакета 17 $.
Благодаря предварително!

# 148
Добро утро!
Изчетох първа страница, но не видях обсъждане на въпроса относно опции за превалутиране /както има в други сайтове/. Възможно ли е изобщо сам да избираш по кой курс да стане то? Сутринта направих поръчка, но нещо не се изкефих особено на крайната цена. Иначе помолих купувача да пише на пакета 17 $.
Благодаря предварително!
Превалутирането е сложен проблем. Има 3 фактора: 1. Валутата на банковата сметка, от която се плаща. 2. Валута на сметката на али. Междинни превалутирания наложени от банковата система в Европа.
По фактор 1 си знаете вие. По фактор 2 - всички сметки на али се превалутират в долари нязависимо в каква валута идва сумата. По фактор 3 - някой хора твърдят, че в Европа има превалутиране в Евро за всички суми които се плащат.
Правите си сметка в Долари - банката превалутира левовете в долари по неин си курс продава, а при плащане от доари в Евро. След това али от евро в долари.
Правите си сметка в Евро. Пак има превалутиране - лев евро, евро - долар (али).
Ползвате си метка в левове и плащате в долари на сайта.
Във всяка банка си има особенности и най-изгодно може да се окаже различно решение. Вие трябва да си проиграете вариантите. Няма универсална рецепта.
В момента има ниякакви европейски директиви свързани с електронната търговия, но до колкото знам нашите банки още не са се привели в съответствие. Мнението ми се гради на факта, че продължават таксите като твърда сума и като процент от платеното при онлайн пазаруване. Според директивата те трябваше да отпаднат.

# 149
Много сложно. Аз съм пас Simple Smile
Благодаря за подробното разяснение! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт