Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 29

• 74 275
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
От ФБ: Здравейте днес ми се обадиха 39199 поканена за 13.04

# 61
охооо на мен май ще се обадят утре

# 62
Здравейте момичета Simple Smile
Решихме докато чакаме фонда (40494) да пробваме да си финансираме един опит на естествен цикъл с Икси ( с мъжки фактор сме) Има ли някой пробвал така и според вас има ли шанс да се получи на естествен цикъл....охх и въобще всяко мнение или съвет ще ми е полезен БЛАГОДАРЯ ВИ 💐

И аз знам, че ЕЦ се прилага само когато има намален ЯР и със и без стимулация вадят по една две яйцеклетки. Да не говорим, че това е от най- скъпите процедури.
Ест. Всеки случай е различен, но все пак имайте на предвид, че пак ще ви таймират овулацията следователно ще имате лекарства. Възможно е да има некачествен ембрион. Когато е само една яйцеклетка или две шанса за оплоден добре развиващ се ембрион е малък. Друго си е да извадят 10 яйцеклетки. От тях да оплодят 6-8 и да върнат 2.
Но може и да имате много късмет и нещата да станат.
Аз съм номер 40486 за Икси с мъжки фактор и още стоя на прието заявление и се напрягам, но предпочитам да изчакам защото докато се организира стартиране на процедура ще е малко преди да взема заповедта. Ако е отрицателен опита само ще си забавя процедурата от фонда и ще съм похарчила доста за мен пари.

# 63
Здравейте момичета Simple Smile
Решихме докато чакаме фонда (40494) да пробваме да си финансираме един опит на естествен цикъл с Икси ( с мъжки фактор сме) Има ли някой пробвал така и според вас има ли шанс да се получи на естествен цикъл....охх и въобще всяко мнение или съвет ще ми е полезен БЛАГОДАРЯ ВИ 💐

И аз знам, че ЕЦ се прилага само когато има намален ЯР и със и без стимулация вадят по една две яйцеклетки. Да не говорим, че това е от най- скъпите процедури.
Ест. Всеки случай е различен, но все пак имайте на предвид, че пак ще ви таймират овулацията следователно ще имате лекарства. Възможно е да има некачествен ембрион. Когато е само една яйцеклетка или две шанса за оплоден добре развиващ се ембрион е малък. Друго си е да извадят 10 яйцеклетки. От тях да оплодят 6-8 и да върнат 2.
Но може и да имате много късмет и нещата да станат.
Аз съм номер 40486 за Икси с мъжки фактор и още стоя на прието заявление и се напрягам, но предпочитам да изчакам защото докато се организира стартиране на процедура ще е малко преди да взема заповедта. Ако е отрицателен опита само ще си забавя процедурата от фонда и ще съм похарчила доста за мен пари.
Охх Sad точно това ме напряга и мен и ние си седим на прието зявление....поне ще отида на консултация да изслушам и мнението на доктора. Така се надявам по бързичко да се случват нещата....
Благодаря ви за информацията и от сърце желая успех на всички ♡

# 64
Момичета, преди години баба все ми казваше: "Търпение му е майката"... Така и не се научих на това търпение тогава. Обаче, след като изгубих и двете си близначета, разбрах, какво означава тази така простичка фраза. Бъдете по-спокойни и ведри. Времето и без това минава много бързо. Не е важно само да се забременее, важен е и точният момент - не вашият момент, а този на вашите бъдещи дечица. Поемете си дълбоко въздух и се усмихнете. Днес е прекрасен слънчев ден и довечера ни очаква приятна новина от ЦАР. Честит последен петък от месеца и успех на изненаданите довечера! 🍀

# 65
https://Здравейте! И аз съм в рецицата на чакащите, надявам се през април-май да ми се обадят за заповед Simple Smile
Вече правихме един опит по Фонда /през месец ноември 2017/, за съжаление неуспешен.

Всъщност, ние вече имаме едно дете, от първи опит инвитро, след 8 години опити. Всичко тръгна от един спонтанен аборт, кръвотечение 2 месеца, последвали инфекции и така ..
 Имам няколко лапароскопии, пластика на тръбите, общо 7 пъти съм лягала на операционната маса..
 На 26 години, един доцент в София ми каза, че в корема ми е пълен гювеч и никога няма да имам дете ... Емоциите с думи не могат да се опишат, но бях на ръба да извърша куп глупости ...
От инвитрото през 2009г. имахме замразени ембриони и 5 години по-късно решихме да направим ЗЕТ. Първата "порция" размразихме през есента на 2014г., но опитът беше неуспешен. През април 2015г. размразихме и вторите два ембриона и направихме ЗЕТ. Видях два положителни теста, но в деня, преди датата на прегледа ми ме заболя страшно корема, но въобще не съм си представяла какво може да е и какво ме чака. На другия ден отидох на лекар /при д-р Александров съм във МЦАР/. Когато ме прегледа, пребледня, не вярваше на очите си. Каза, че съм единствения случай в 20-годишната история на клиниката, след ЗЕТ да се получи извънматочна бременност. Каза ми да си взема багаж и веднага да се връщам в болницата, защото не се знаело какво ще стане с мен. Въпреки претоварения му график, в 16 часа бях на операционната маса, в корема ми вече е имало кръв. И така отстраниха лявата ми тръба. Пет месеца по късно отново видях положителен тест за изненада на всички, нормално забременяване. Ноо, прегледа показа отново извънматочна бременност ... И така отстраниха и дясната ми тръба.
През 2017г., юни месец направихме нов опит инвитро, отново неуспешно, междувременно бяхме подали документи към ЦАР.
На 2.03.2017г. имах входящ номер, а на 28.09.2017г. вече бях със заповед в ръка.
След неуспешния опит през ноември, в клиниката ми подготвиха документите за втори опит, казаха, че ще ги изпратят оттам.
През януари звъня във Фонда за номер, но се оказа, че няма документи. И така едно звънене ту в клиниката, ту във Фонда. Накрая се оказа, че цял месец документите ми са били затрупани на нечие бюро, бяха забравили да ги изпратят от клиниката ми и така загубих един месец ...
Но се надявам, до месец-два да ми се обадят Simple Smile
Пожелавам на всички Ви много, много успех Simple Smile
И не спирайте да вярвате в мечтите си, защото те се сбъдват, понякога дори когато най-малко очакваме Simple Smile
Чудесата се случват там, където вярват в тях Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 09:35 от eli_ag

# 66
Здравейте, момичета! Току-Що получих обаждане от ЦАР на кой адрес да изпратят писмо ( аз съм от Пловдив ,мъжа ми от Ямбол и имат и двата адреса). В сайта статуса ни е”разглежда се от комисията”, но знам че писма пращат само за обяснение при отказ...в шах съм! Моля ако някоя е получавала подобно обаждане да сподели знае ли за какво става въпрос и възможно ли е да ни искат още някакви документи?

# 67
  • София
Здравейте, момичета! Току-Що получих обаждане от ЦАР на кой адрес да изпратят писмо ( аз съм от Пловдив ,мъжа ми от Ямбол и имат и двата адреса). В сайта статуса ни е”разглежда се от комисията”, но знам че писма пращат само за обяснение при отказ...в шах съм! Моля ако някоя е получавала подобно обаждане да сподели знае ли за какво става въпрос и възможно ли е да ни искат още някакви документи?
Не се настройвай. Изчакай да получиш въпросното писмо. Може да искат някакви допълнителни документи и ще го мислиш след това.

# 68
Ох и на мен ми се обадиха току що. Документите ги подадохме на 13.11.2017. Номер 39201 съм, поканена за заповед на 13.04. От вълнение не попитах нито за адрес, нито за етаж... Grinning

# 69
Здравейте, може ли някое момиче което знае да обесни реда за получаване. На кой адрес? За пълномощно има ли нещо специфично, нали нотариално,от мен ли трябва да бъде или от мъжа ми? И има ли час за получаване или се чака. Ще ангажирам друго лице и искам да знам подробности.

# 70
Здравей! Аз съм ходила с пълномощно да взимам на друго момиче. Работят от 9, аз бях там към 10 и имаше много хора. Ако може да отиде преди 9 е най-добре, за да е от първите. Часове няма, аз чаках до към 12:30. Пълномощното е нотариално заверено, беше от нейно име, трябва задължително да е написано, че е за ЦАР, за взимане на заповед и трябва да е написан и номерът ти. Не съм сигурна дали не трябва да се обадиш да ги предупредиш, че ще се взима с пълномощно.

# 71
Благодаря за отговора! Разбира се не е ясно кога ще ми се обадят,аз съм от Варна и няма договор още. Но искам да знам как стоят нещата, защото няма да имам възможност лично да отида.

# 72
Заповеди от ЦАР могат да бъдат получени с пълномощно - нотариално заверено. Текст на пълномощното:
Скрит текст: Скрий
П Ъ Л Н О М О Щ Н О

ПОДПИСАНАТА:
............, ЕГН .................. ,с постоянен адрес гр..... ул....№..., ЛК № ............., изд. на .... от МВР.....

УПЪЛНОМОЩАВАМ:
............, ЕГН .................. ,с постоянен адрес гр..... ул....№..., ЛК № ............., изд. на .... от МВР.....

СЪС СЛЕДНИТЕ ПРАВА:
Да ме представлява пред Министерство на Здравеопазването, Център за асистирана репродукция, със седалище в гр.София, бул.”Акад.Иван Гешов”№15, ет.11, като получи от мое име Заповед за организационно и финансово подпомагане, във връзка с подадено от мен Заявление за организационно и финансово подпомагане с регистрационен индекс №......от ........г.

УПЪЛНОМОЩИТЕЛ…………

# 73
Няма нужда да се информира цар предварително, че заповедта ще се взима с пълномощно.

# 74
  Може ли да ми кажеш кой номер си? Да знаем до кой номер са разгледали. Иначе стискам палци всичко да се нареди.

Общи условия

Активация на акаунт