Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 29

• 74 190
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
И днес няма обаждания даже и саита не са обновили

# 661
Да, голямо затишие.

# 662
Може ли опита да започне в деня, в който се вземе заповедта? Или предния ден ?

# 663
  • София
Може ли опита да започне в деня, в който се вземе заповедта? Или предния ден ?
От предния не може, от същия ден - зависи от клиниката. Би следвало да може.

# 664
Аз си отложих заповедта. Трябваше да я взема на 24.04. Казаха ми май месец да звънна, позвънях в началото и исках дата за юни, но след 15. Отговориха ми, че до 11 щели да дават и ме записаха за тогава.

# 665
Здравейте момичета по моя въпрос относно колко опита ми се зачитат питах  в Надежда където ми са и 5-те процедури от там ми казаха че имам само 2, само свеж трансфер се признава за опит без ЗЕТ и без пункция без трансфер, но ми казаха че можем да кандидатстваме с мъжки фактор за което за сега никои не ми беше казвал, че има проблем със спермата.

# 666
Здравейте момичета по моя въпрос относно колко опита ми се зачитат питах  в Надежда където ми са и 5-те процедури от там ми казаха че имам само 2, само свеж трансфер се признава за опит без ЗЕТ и без пункция без трансфер, но ми казаха че можем да кандидатстваме с мъжки фактор за което за сега никои не ми беше казвал, че има проблем със спермата.
Как така не са ви казали?

# 667
Когато правихме първата спермограма преди 8год. беше нормална и след това след 4 години започнахме с инвитро в друга болница, може би затова не са ни казали, но вчера бяхме в шок, че можем да кандидатстваме с мъжки фактор, но и не сме питали те все казваха че всичко е наред, но май не е- обем 0,7 това е от последното ИКСИ при положение че трябва да е над 2.Те просто не намират нужда да ни кажат след като се самофинансираме явно

# 668
Е не! Извинявам се ама това не е нормално! Какви са тези лекари?! Все пак сте пациенти и това, че се самофинансирате не означава, че имат право да не ви казват важни неща.  И не сте длъжни да питате,защото ако знаехте за какво да питате най-вероятно щяхте самите да сте лекари!

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 20:12 от Sashi00

# 669
Така е в понеделник ще се свържем със биолозите и ще ги попитам, точно какви отклонения има, и защо не са ни казали или гледат на нас като касички да си минават опитит, а ние всъщност можем да кандидатстваме с някакъв проблем, а така нито сме решили проблеми нито сме знаели с какво се борим 9год.Ако имахме някакво лечение можеше и да не стигаме до толкова опити -стрес,сълзи и празни надежди отделно е финансовата част

# 670
Много се надявам заради вас да има някакво друго обяснение от очевидното Flowers Hibiscus

# 671
Днес ще има промяна, звънях до фонда.

# 672
И на нас никой не ни беше казал, че имаме проблем при половинката. Направиха обикновена спермограма, в която се видя, че има отклонение в морфологията. Попитах ги това проблем ли е, но казаха, че не е. Казваха, че е при мен, защото имам много завишени НК клетки, за което правих вливка и поне 3-4 пъти ме изследваха да видят дали са спаднали. Правихме и инсеминация. Не беше успешна...предложиха ни инвитро, но решихме да си починем преди това, защото дойде лятото и те започнаха с отпуските. Решихме да потърсим второ мнение. Консултирах се с доцент, заради прословутите НК клетки и естествено излезе и друг проблем, който вече овладях. Отидохме в друга клиника и там ни назначиха спермограма по критериите на Крюгер. Резултата 2% с нормални форми Sad Тогава ни казаха, че можем да подадем документи за фонда. И ето ме тук с вас, чакам да се обаждат за заповед. Flowers Hibiscus

# 673
Обновили са - Уважаеми пациенти, до 30 юни 2018 г. заповеди за финансово и организационно подпомагане ще получат заявителите с вх.№  40 700  включително!

# 674
Малко номерца този месец 400 само. Пак ли ще забавят темпото Sad

Общи условия

Активация на акаунт