Паническо разстройство - 32

• 88 773
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Дали може паническото разстройство да премине в депресия ?

# 556
И другото което е дали ще мога да се справя без лекарства и доктори? И колко да чакам днес става 9 ден от както съм така...

# 557
ако имаше депресия щеше да разбереш хаха опитай пък ако не става ще си помогнеш с нещо и ще се оправиш. само споко

# 558
Аз пия сероксат, със същата активна съставка на ксетанор/пароксетин/.
Правила ли си опити да го спреш? От колко време го пиеш?
Питам, защото аз два пъти правих опити, но неуспешни и сякаш след всеки опит все по-малко започва да ми действа или с други думи казано, след всеки опит за спиране отново съм с натрапливи и тревожни мисли.

# 559
А, аз писах, но не знам защо не се е появил отговорът ми. Не съм правила опит да ги спирам, защото ги пия от 3 месеца. Но моя близка се е опитвала да ги спира и не успя.
При мен първо беше депресия, после премина в ПР, после ПР и депресия, а сега основно с депресия но получавам и атаки. А ти дали ще можеш без лекарства си решаваш сам. Аз 17 години се борих без лекарства и накрая се предадох. С лекарствата е малко по-качествен животът ми.

# 560
ад/деанксит и мовалис /противовъзпалително/ дали може заедно

# 561
Не би трябвало. Преди закупуване може да видиш за взаимодействия на сайта на Фрамар. Там има и качени листовки, което е много полезно. Simple Smile

Аз пък взех 2 ремотива (жълт кантарион) по 1 в два поредни дни. Днес нищо. Кога най-рано мога да започна Ремирта? Кога се чисти той, искам да избегна серотонинов синдром.

А Cymbalta продава ли се у нас? В чуждите форуми най-много добри отзиви има за нея, Ремирта, Wellbutrin и други т.н. атипични и тетрациклични антидепресанти.

# 562
Здравейте,може ли да ви попитам...дали сутрин след кафето получавам сърцебиене,и изведнъж започвам да си мисля че получавам инфаркт,все едно направо иска нещо да излезне от вътре,не ме свърта на едно място...това ПА ли е?

# 563
Цимбалта мисля, че няма, но има дулоксетин, дулсевия и аритави, а те са със същия активен агент на Цимбалта /дулоксетин/.
Ако си решил да спираш кантариона, още на другия ден можеш да пиеш ремирта, тя не е като SSRI, така, че няма проблем. Предполагам, че знаеш, че се пие по схема.

# 564
Да ви питам чай от жълт кантарион помага ли? Не пия нищо, но има едно непрекъснато притеснение в мен направо ме убива бавно вече нямам никакъв апетит и съм свалил 3 кг за 1 седмица. Помощ.... 😞😞😞

# 565
Ivo, аз чая от жълт кантарион си го пиех  тук-там като пиех АД, макар, че казват, че не бива. Но аз имах ужасно сутрешно гадене и пиех чай от мента, маточина или жълт кант. По принцип бях тогава 55-56 кг, а ги бях свалила на 49-кожа и кости. Не можех да се храня през деня, единствено вечер похапвах, а през деня карах на банани, ябълки и солети. Мислех, че ще умра от неядене 😄 Като се стабилизирах всяка храна ми се струваше вкусна. И осъзнах, че съня е най-голямото богатство.

# 566
Ivo, аз чая от жълт кантарион си го пиех  тук-там като пиех АД, макар, че казват, че не бива. Но аз имах ужасно сутрешно гадене и пиех чай от мента, маточина или жълт кант. По принцип бях тогава 55-56 кг, а ги бях свалила на 49-кожа и кости. Не можех да се храня през деня, единствено вечер похапвах, а през деня карах на банани, ябълки и солети. Мислех, че ще умра от неядене 😄 Като се стабилизирах всяка храна ми се струваше вкусна. И осъзнах, че съня е най-голямото богатство.

При теб какъв беше проблема?
Ще гледам да съм кратък. Всичко започна преди 3 месеца със сърцебиене и стягане в гърдите. Ходих 2 пъти на кардиолог единият път беше в спешното на Пирогов, оказа се че ми няма нищо и всичко е на "нервна почва". Преди 10 дни получих пак такава може би паник атака и от тогава ме налегна депресия. Срещнах се пак с кардиолога който ми каза че сърцето ми е здраво а сърцебиенето е на нервна а болката от не удобна позиция. Сега съм много притеснен и нервен постоянно ми се плаче, вие ми се малко свят все едно не знам къде се намирам. Имам семейни проблеми майка ми кара критическа и е доста изнервена, говори неща които се надявам, че наистина не мисли. След, като и мине започва да си говори нормално все едно нищо не е станало, но мен вече ме е натъжило. Постоянно мисля, че нещо лошо ще се случи с някои вкъщи. Имам прекрасна приятелка, която много ме обича и подкрепя и като ме гледа така много се натъжава и притеснява. Мисли си, че откачам... вече и аз така си мисля. От 7 дни нямам апетит не ми се яде изобщо пия само вода и пуша цигари. Мъчно ми е и плача всеки ден по 2 пъти. Понякога ми минава и се чувствам мн добре. Сутрин, като стана се чувствам добре, след това пак ми се свива корвма на топка, като започна да си мисля за проблеми и започвам да се изпотявам.... въпроса ми е какво да правя дали е от щитовидна жлеза като тсх ми е 2.51 или е нещо психично. Много ме е страх да не откача и вече не мога да споделям много с близките си защото се притесняват и ме мислят много... помогнете ми...

# 567
  • Бургас
Иво,ТСХ ти е добре,със сигурност не си в хиперфункция.
Но трябва да посетиш ендокринолог,да се пуснат антитела,за да се изключи Хашимото,и то дава такива оплаквания.Аз вече съм с премахната щитовидна жлеза,дълги години бях с Базедова болест.Само веднъж имах ТСХ 2.5(като твоето) и ендокриноложката каза,че тази стойност е идеална.
Кръвната захар как е?И при ниска кръвна захар е много кофти,има сърцебиене.Дори и ниско кръвно налягане дава такива оплаквания.
Ти какво пиеш? Трябва да вземаш нещо, подходящ антидепресант много ще ти помогне.

# 568
  • София
А, приятелите...на кой пък му се слуша изобщо. Аз не познавам такива. Хората като че ли не искат никак да бъдат товарени с проблемите на другите. Добре, че е тази група тук, че...иначе съвсем бих се усещала като аутсайдер и единствената с такива проблеми.
Аз пък съм слушала.
Но е хубаво човек с подобни проблеми освен в групите за взаимопомощ като тази да общува и със "здрави" хора, защото понякога не е излишен поглед отвън. Да, няма я връзката "перфектно те разбирам, и аз изпитвам същото", но пък има друг поглед над нещата, който понякога може да тласне някого към подобраване.

П.П. Има тинктура от жълт кантарион. Тя е по- концентрирана, но не знам дали е съвместима с вашите лекарства.

Сега, като прочетох поста на Иво, че майка му е в критическата, се сетих, че депресии се отключват и от семейни травми или неадекватно възпитание. Един пример- майката и бащата смятат детето за златното яйце и го убеждават, че е най- прекрасното. Като навлезе в живота и види, че не е нищо особено- ето ти дисонанс, който води до депресивни състояния. Другите сценарии са ясни, няма да ги описвам.

Иво, кажи на майка си да не ти говори глупости. Това, че е в критическата, не значи да те наранява. И спри да я оправдаваш като за начало, щото на подсъзнателно ниво има противоречие, което ти рационализираш-тя ми говори кофти неща, ама не ги мисли, казва ги, щото е в критическата. Да не е невменяема или с опрян в слепоочието пистолет. Казва ги, защото идка да ги каже.Не знам какви са, но може би ако престане, пък да се подобрят нещата.
И недей да пушиш, никотинът не влияе добре на сърдечно- съдовата система. Щом те пристяга сърцето, е много лоша идея. Simple Smile

# 569
Младеж, ст-тите на щитовидната жлеза  са ти завишени ,но в норма ,нека да те провери ендокринолог,  и тогава ще видиш какво ще правиш след консултацията с него, иначе  си в депресивен епизод  и вземе нещо  билково алора ,симпатил или магнезий с В комплекс.Това при майка ти ще премине ,въоръжи се с търпение   занимавай с нещо приятно ангажиращо -бягане,танци и какво знаеш.Ако се задълбочи търси специализирана помощ -при психиатър,не е толкова страшно.   Успех!

Общи условия

Активация на акаунт