Паническо разстройство - 32

• 88 759
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ще се постарая да поговоря с нея и да се променят нещата. Не желая да нападам и обвинявам никой за нищо. Искам да живеем в хармония всички.
Правилно, аз също не нападам, просто те насочвам, че може проблемът да не е болестен и ако обстановката у вас се подобри или ти промениш малко начина на възприемане, може да минеш и без много хапове.
Успех Simple Smile

# 586
Цимбалта мисля, че няма, но има дулоксетин, дулсевия и аритави, а те са със същия активен агент на Цимбалта /дулоксетин/.
Ако си решил да спираш кантариона, още на другия ден можеш да пиеш ремирта, тя не е като SSRI, така, че няма проблем. Предполагам, че знаеш, че се пие по схема.
Благодаря! Simple Smile Каква е била схемата при теб когато си пила? На мен много силно ми действат всякакви хапчета и билки. Взех днес половинка от половинката Ремирта (около 7.5 мгр) и много ме успа.

# 587
Ами аз по принцип сама си нагаждам схемата и сега пия вечер по 1/2, но започнах от 1/4. По принцип единствено когато бях свръхтревожна и не можех да спя, съм стигала до цяла таблетка. но ремиртата не се пие при нужда. Тя също действа с натрупване и като започнеш, трябва да я пиеш продължително. Щом като си започнал направо с 1/2 и не си имал проблем. Спокойно можеш да продължиш да си пиеш по половинка вечер. Ааа сега видях, че говориш за 1/4. Ами може и да ти е достатъчно ако не си много тревожен.

# 588
Здравейте на всички. Преди около 6 месеца ми откриха автоимунен териодит. От 3 месеца имам периоди на паник атаки и затруднено поемане на въздух. Започнах да приемам неолексан от няколко дни. Има ли някои с подобни симптоми, колко дълго е нормално да има проблеми с дишането?

# 589
Хора, как сте? Егати времето, ще кажа само аз. Тия смени в климата, проливни дъждове, студ, после жега направо ме вкараха в трета глуха. Днес ходя като призрак, вие ме се свят, гади ми се, корема силно ме боли и ходя непрекъснато до тоалетна. В един магазин щях главата да си разбия, защото като се наведа и ми се вие свят, та продавачката вика и на мен ми е ужасно зле днес.

The Catcher in the Rye, похвално е, че си изслушвала приятели. Наистина, не се шегувам. Аз лично не познавам такива хора. Моите познати и приятели(ако може така да се нарекат) са от хората, които обичат да седнат на маса, да крещят за футбол, за политика и за някоя и друга клюка, да оплюят някои познат, който не е там, но не са хора за споделяне. На море като сме ходили те по цял ден пият и играят карти, а аз не консумирам алкохол. Ако им споделя как се чувствам следва неловко мълчание и смяна на темата. Даже се отдръпнах от тях, защото ме подиграваха, че все се оплаквам.  А честно казано пред тях изобщо не съм се оплаквала. Един, два пъти да съм споменала нещо и то дребно. Тук в темата се оплаквам много много повече. Те някои от тях за 7 години дори не разбраха, че се грижа за болен баща. А може би дори не знаят, че е починал. И аз се затворих и спрях да се виждам с тях много много, че аз хич не съм по футбола, политиката и ракията. Така че, такива хора като теб са рядкост и то голяма.

# 590
Сетих се, че когато бях на Деанксит получих панкреатит от него и коремни болки.
Сега съм на Ремирта и имам киселини, не ми се иска да спра лечението за ПР и депресия, дали ако ги приемам под езика ще е по-добре? Явно имам чувствителен стомах, но защо реагирам така? Това прави лечението на ПР много трудно. С Деанксит бях наред психически, но болките в корема бяха гадни.

# 591
Аз в началото като пих есцитил имах страшен дрисък и пих стоперан успоредно, сега отмина.
Вземай нещо за киселини- не знам кое попитай.
Трябва да отмине.
Сетих се, че когато бях на Деанксит получих панкреатит от него и коремни болки.
Сега съм на Ремирта и имам киселини, не ми се иска да спра лечението за ПР и депресия, дали ако ги приемам под езика ще е по-добре? Явно имам чувствителен стомах, но защо реагирам така? Това прави лечението на ПР много трудно. С Деанксит бях наред психически, но болките в корема бяха гадни.
пих

# 592
Благодаря, при мен е запек с киселини, омепразид и дулколакс значи ми трябват. Simple Smile Може да пробвам и да пия Ремирта под езика, без да минава през стомаха. Иначе психически за сега ми е по-отпуснато, спах 10 часа и отпочинах (имам безсъние).

# 593
Вече почвам да не вярвам на това ПР....
Възможно ли е, проблемите с дисковите хернии на врата и кръста да се влияят от него??? Навсякъде пише че да....Е ! КАК !
Възможно ли е болката в гърба да не е от 50 процентовата ми сколиоза а да се обостря от депресия и ПА.....
В хиляди сайтове пише, пренапрежение, стрес, депресия обострят хроничните болежки. Лекарите също почнаха да го казват, ма много удобно бе ! Мен ме тресе от болка, те ми казват че стреса влошава нещата....е нали е само в главата ми !
Преди няколко дни установих че може би имам панически атаки....
Имам приятелка, която е на антидепресанти от години и знам че е с ПА, но тя не смее да ходи в затворени помещения с много хора щото припада....
Едва преди няколко дни и казах че от извество време получавам рязко сърцебиене, изпотявам се и сякаш губя чувство за реалност.....Ужасно е. Там съм, слушам, виждам, говоря и все едно не се случва на мен......Тя взе да се смее и каза че това е чувството едно към едно с ПА ! Етова е върха. Сърцебиене и замайване получавам от години, никога не съм мислела че е това. Силно тревожна и потисната съм, заради постоянните болки във врата, гърба и кръста. На моменти не ми се живее.....Ден с ден не си прилича. Поставих си какви ли не диагнози ! Ходя по лекари и всички казват няма страшно, имаш си болежки разни и гръбначни проблеми от това е....Никой не ми е предложил примерно ЯМР. Правя скенери, рентгени всякакви кръвни изследвания и урини разни.....хормони и какво ли не ! Потиснах се, намусих се. Тъжна съм. Сприхава, заядлива, мрачна. Мразя се! Чувствам се ужасно.
От два дни се спуквам да ходя да пишкам. Не боли, не пари, не сърби....Корема ми е подут и постоянно ми се пикае. Почнах отново да чета за някакви тумори на гръбнака и какво ли не. Пила съм ксанакс, понасяше ми, но просто се чувствах странно. Изкуствено някак. Пих тритико, ужасно ми се виеше свят от него и го спрях. Деанксита не ми действа. Валидол смуча в промишлени количества. Болките във врата ме съсипват, гади ми се. Няма да живея дълго, знам си.....

П.П. opelcorsa, здравей и тук. Но тук не се радвам да те видя.....виж колко време си се ползваме и не съм знаела, че и ти си с такива проблеми....за съжаление.

П.П.2 Как живеете? Как се радвате?
А каква бях.......не е истина просто. Разликата ми от преди няколко години е колкото е разликата между черното и бялото......И не виждам спасение...

# 594
  • Бургас
niama-me,така е.Да не се разболееш в тази държава.
Не им се зянимава с ЯМР,скъпо изследване е.Освен да помолиш да влезеш в болница,за да ти го направят.Иначе е голяма хамалогия.
Аз съм на 35,с премахнати матка и яйчници,също и премахната щитовидна жлеза,с улцерозен колит.Алергична съм към съставка в обичайното лечение на този колит,вдигат ми рамене.Гастроентеролог ме изпрати на психиатър.
Вече имам остеопороза на пръстите на ръцете,остеоартрит,болки по ставите...И съм алергична към аналгин,трамал,лидол и цялата група нестероидни противовъзпалителни.Не мога да пия нищо против болки освен антидепресанти и антипсихотици.Е,имат обезболяващо действие,да.
Но познай колко се занимават с мен лекарите.Уж нямат талони,за мен намират,само и само да им се махна от главите.

# 595
Как живея и аз не знам. Смятах, че е нормално като пораснеш нищо да не ти доставя удоволствие и да имаш натрапчиви мисли и тревожност. От 2001-ва съм така и само като бях на Деанксит бях добре. Иначе и аз имам куп симптоми - шипове, алергии, изкривени пръсти на ръцете и хиперфункция на щитовидната с високи антитела.

# 596
  • София
Но познай колко се занимават с мен лекарите.Уж нямат талони,за мен намират,само и само да им се махна от главите.
Много ми стана мъчно, като те прочетох. Жалко, че понякога лекарите не обръщат внимание на истински болните. И то млади хора..
Дано все пак усетиш някакво подобрение. bouquet

# 597
Изобщо не смятам и никога ме съм мислила че да си тъжен и да те боли са нормални неща, даже обратното....уж знам за живота повече а не мога да му се насладя...

Мария, съжалявам за купа с болежки....знам че винаги има и по-Зле, но това не ме успокоява.
Последния път личния ми лекар ...не се държа с мен добре , подразнен от поредното ми оплакване....
А а какво да направя, за какво са ми тия осигуровки като вече от срам не смея да ида За талон....

# 598
Ами точно към младите често лекарите така подхождат. Млад си, значи си здрав и ти няма нищо. Това е мисленето. На мен така ми казват повечето.

# 599
  • Бургас
Благодаря за разбирането,но това с лекарите не е нормално.
И млади хора има болни.
Не се срамувайте да ходите за талони.Ваше право на здравноосигурени е.Моята лична лекарка например твърдеше,че не може да дава талони за изследване на щитовидната жлеза.От друга тема в бг мама разбрах,че може,звъннах до касата и ѝ казах,че съм проверила.Дори не се смути.Просто не ги засягат болежките на хората и имат ли средства за изследвания, лекарства,платени прегледи и т.н.
Благодаря за пожеланията,дано наистина се поуспокоят нещата при мен.
Ivan87,мислил ли си за операция на щитовидната жлеза?
При мен проблемът беше със сърцето,натоварваше се много.
С две лекарства за намаляване на честотата на пулса,пулсът ми беше 90-100 в спокойно състояние.Вдигаше се над 130 при движение.Ами не беше от нерви, махнаха ми жлезата и сега е 80-85 в спокойно състояние, нищо за сърцето не пия вече,че пада под 60 и ми става лошо.
Много им е лесно да ти кажат,че е от нерви и да те отпратят.
Най-много ме е страх от болести и незаинтересовани и некадърни лекари.

Общи условия

Активация на акаунт