Паническо разстройство - 32

• 88 715
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Ами аз съм по същия начин, но по отношение на филмите. Страх ме е, но основно гледам ужаси и трилъри...

# 631
На мен лично деанксит ми спира тревожността. Но това е, когато нямаш паник атаки. Псито ми каза, че за ПА не действа, слабо е.
Деанкситът действа с натрупване. Необходимо е да се пие известно време, за да има ефект. Не е за "спешна помощ".
Не съм казала, че е за спешна помощ. Въпреки това аз го пия рядко, ако ми стане зле. Може би по-скоро мисълта, че съм изпила едно хапче ме успокоява. Важното е, че се чувствам добре Wink

# 632
на мен деанксита ми сваля кръвното и се чувствам като парцал. друсам кока-кола и се позакрепва положението а когато привикне организма към деанксита не ми трябва и кола. до натрупване е. за екшъни си е успокоителното. неслучайно ги изписват двете заедно понякога.

# 633
Днеска какво ми става и на мен. Цял ден ми е лошо.

# 634
Ремиртата действа бързо. Пък и е с най-малко странични ефекти.

# 635
Да де, аз не казвам друго. Наистина на който каквото най-добре му действа, това. Просто аз все си питам за тоя Деанксит, защото бая народ тука го е гълтатл или го гълта и почти няма недоволни. Е, има, но малко. Основно на някои хора им е слаб. Но ето, че и Холдън казва, че му става зле, защото му пада кръвното. При мен е подобно явно, защото и аз съм като парцал. А при теб, Холдън, все пак има ли смисъл от взимането му?

Това със стряскането по цяла нощ и при мен е така. Аз много се стряскам. А в един самолет веднъж какво нещо беше - стрясках се на всеки десет минути, защото се опитвах да спя и то с крясък се стрясках...хахаха, не искам да ви казвам как ме гледаха останалите пътници. Ама не ми беше смешно тогава. Беше трагично.

# 636
Здравейте и от мен... Simple Smile Така ми "олекна", че има и други като мен.. Преди година получих първата паник атака.. през деня се бях ядосала нещо на работа и вечерта, както си вечерях със семейството ми, цялата се разтреперих, сърцебиене, студена пот... познатите неща.. от там се започна лудо ходене по какви ли не доктори ( може би тук е момента да споделя, че имам Хашимото, но всичко там е ок), купища изследвания.. и така до сега.. една година се лутам от доктор на доктор. Единственото което се откри е липса на витамин Д. Толкова съм се стресирала от диагнози, лекарства и прочие, че не мога да спра да мисля, дали съм болна от нещо Sad Кризите ми зачестяват... днес отново получих една. Пулса ми стигна 130.. изпадам в такава паника, семейството ми се е побъркало от притеснение.. Диагнозата "паник атаки" си я поставих сама.. реших да отида на психолог.. избрах си Диляна Велева (Център за психология и психотерапия гр. София), ако някой може  да каже мнение ще съм благодарна. И още нещо.. когато настъпи такава неочаквана криза как се справяте, какво правите? Аз изпадам в страхотна паника и страх Sad

# 637
Аз когато получа нещо отиващо към паник атака, щото в момента от хапчетата не ги правя, пия по осминка ривотрил. Днес примерно пък отидох да тичам, реших, че адреналинът ще отрази добре на резултатите ми Simple Smile ако не е драматично, дишам или права guided meditation for anxiety and panic attacks от ютюб. Чудно е.

Също - смуча лукчета. Ментата много ме успокоява. Преди да пия ривотриш, действах с валидол и мента глог и вашенриан на сироп, но сега не ги пия, за да не стана нежелано спокойна. Ментата разширява кръвоносните съдове и помага да дишаш, валидолът сваля малко кръвното, което при прилив на адреналин е добре. Simple Smile

Аз претърпях лек провал. След като пиех ривотрил само при нужда, ми дойде страхотно самочувствие, че мога да пропускам АД и станах много смела. Сега си блъскам главата, щото не може да ми се координира тялото - пия 2 дена, 2 не пия, после пия, после 5 не пия, та ме хваща
нервата тия дни и пия ривотрил през ден. Предпочитам да съм спокойна, честно казано. Ще го спра, За седмица 3–4 пъти нищо няма да Ми стане. Ама съм си патка. :/

# 638

Аз претърпях лек провал. След като пиех ривотрил само при нужда, ми дойде страхотно самочувствие, че мога да пропускам АД и станах много смела. Сега си блъскам главата, щото не може да ми се координира тялото - пия 2 дена, 2 не пия, после пия, после 5 не пия, та ме хваща
нервата тия дни и пия ривотрил през ден. Предпочитам да съм спокойна, честно казано. Ще го спра, За седмица 3–4 пъти нищо няма да Ми стане. Ама съм си патка. :/
И аз така правих с АД...Чувсвах се добре и пропусках по няколко дни да не го пия, но усетих че това не ми действа добре.
Какъв АД пиеш и от колко време?

# 639
Золофт. Не знам колко време стана, от февруари май.

# 640
  • Бургас
Здравейте,

лекувана съм от депресия, без никакво подобрение.
Спрях терапията и лекарството (флуоксетин) след 15 месеца.
След почти година от тогава се чувствувам все още зле и четейки за ПА си помислих, че моето е нещо като ПА, обаче постоянно и без тази съкрушаваща сила, която имат атаките.
След четене из нета стигнах до извода, че може би имам  "генерализирано тревожно разстройство". Не съм в България в момента и на говоря езика достатъчно добре, за да отида на тукашен психолог. Ходих на лекар-интернист. Изследваха  ми всичко и то доста обстойно. Нямам проблеми с щитовидната жлеза. Имам завишени нива на кортизол, още не са готови пълните изследвания дали се касае за синдром ма Кушинг. Освен психичните оплаквания имам и чисто физически. Качих 40 килограма в рамките на 3-4 години. Понеже съм на 52 години, в началото всички лекари казваха, че е от критическата. Обаче аз си мисля, че не е само това.
Изпитвам някакъв неопределен страх от най-нормални дейности като например да се обадя по телефона в някоя служба, за да попитам за нещо.
Има ли някой тук с "генерализирано тревожно разстройство"?

# 641
Аз се чудя защо тия дни не съм добре, нямам сили, върти ми се всичко, губя желание за вършене на дейности. Дали тревожността не се е завърнала?

# 642
2345, аз съм с ГТР.

# 643
И аз съм с ГТР +ПР+депресия..

# 644
Аз се чудя защо тия дни не съм добре, нямам сили, върти ми се всичко, губя желание за вършене на дейности. Дали тревожността не се е завърнала?
Аааа не с това мислене... не се е завърнала! Малко почивка ти трябва и всичко ще е ОК. Hug
Все пак и хората без ПР имат такива моменти. 

Общи условия

Активация на акаунт