Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 867
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Някой може ли да ми обясни нещо във връзка с кандидатстването в ясла тази година? Въпросът ми е - ако да кажем в яслата, която съм избрала приемат 13 деца по общ критерии, а първите 20 деца в списъкът са с по 9 точки(максимума), как става класирането, приемат първите 13 по азбучен ред или правят лотария с тези 20 деца с по 9 точки?
Благодаря Ви предварително за отговорите.

Лотария! Това е жалкото положение в България! Хайде сега раждайте деца.

# 466
Аз си мислех, че избират първите 13, но явно съм се подвела....де*ба. Мерси за за бързия отговор!
А да питам също и, на  сайта пише, че се п"по-малките номера са с преимущество при лотарията, това какво значи? тези номера какви са?!

# 467
Номерата ги теглят в деня на класирането. Нямат общо със сегашните номера в опашката.
също така виж Децата, които ще влязат по социални критерии, дали в общата опашка са с 9 точки и тези, които са с 9 точки ги извади. Разбра ли ме? Ако не си, пусни ми списъка на съответната градина, за да видя.

# 468
Ясно, разбрах! Благодаря Ви.

# 469
Случайно генерирани от софтуера на системата.Там не се знае алгоритъма и няма родителски контрол точно при данните.По-ниски числа влизаш,по високи не

# 470
Номерата ги теглят в деня на класирането. Нямат общо със сегашните номера в опашката.
също така виж Децата, които ще влязат по социални критерии, дали в общата опашка са с 9 точки и тези, които са с 9 точки ги извади. Разбра ли ме? Ако не си, пусни ми списъка на съответната градина, за да видя.

АМи как да го видя това?! Аз се колебая между 2 ясли

# 471
Те се виждат, всяко дете си има номер. Просто разгледай списъка.

# 472
Добре, а тогава да питам, защо децата със социални критерии са в общия списък и също така защо НЕ ВСИЧКИ деца от социалния критерии присъстват и в общия?!

# 473
Всички деца от социалния списък присъстват и в общия, но са с различен брой точки.

# 474
А защо да ги извадя от общия списък?

# 475
А защо да ги извадя от общия списък?

Защото се предполага, че ще влязат със социалните си точки и ще се освободят местата им в общия списък.

# 476
Ако в социалния списък приемат 5 деца и тези 5 деца влязат по социалните си критерии, то няма да заемат места в общата опашка, затова вижте тези 5 деца колко точки имат, защото може да имат 8 или по-малко, но ако имат 9, то ги извадете, така ще имате яснота колко реално ви е шансът в общата опашка. Има градини, в които има нулев прием по социални критерии, но има деца в опашката, затова гледайте внимателно.

# 477
  • София
Възможно ли е дете да бъде прието още на първо класиране, едновременно в две различни детски заведения, ако кандидатства с ХЗ/или СК/? Например в опашката за ХЗ и СК и в двете заведения кандидатите са по- малко от обявените места, съответно детето кандидатства в двете заведения по първо и второ желание?

# 478
  • Sofia
Възможно ли е дете да бъде прието още на първо класиране, едновременно в две различни детски заведения, ако кандидатства с ХЗ/или СК/? Например в опашката за ХЗ и СК и в двете заведения кандидатите са по- малко от обявените места, съответно детето кандидатства в двете заведения по първо и второ желание?
Не е възможно.
От ИСОДЗ, Въпроси и отговори:
Цитат
14. Описание на алгоритъма за класиране
...
По време на класирането системата извършва автоматични проверки за неговата коректност (напр. проверка относно класирането на близнаци; проверява дали едно дете не e класирано на повече от едно място и др.).

# 479
  • София
Ясно, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт