Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 57 242
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Къде да видя списъка? Нито при критериите излиза, нито в новини...
В Ръководството в табличката с критерии.

# 106
Благодаря, намерих ги!

# 107
помогнете ми да разбера шансовете ми спрямо текущия лист чакащи за детската градина срещу моя блок
0 със СОП
0 ХЗ
10 по социални критерии над 10т - свбодни 3 места
30 чакащи по общи критерии - 9т - 8 места
Моето дете е едно от тези 30. Значи ли, че всички 10 по социални ще запълнят и общата квота?
И още нещо - детето ми е родено Януари 2017, има ли как да се пусне за 2 ясла набор 2016, макар че там като гледам местата са по-малко

# 108
  • Sofia
...детето ми е родено Януари 2017, има ли как да се пусне за 2 ясла набор 2016...
можете да смените набора чак септември и ако няма чакащи деца
Моето дете е едно от тези 30. Значи ли, че всички 10 по социални ще запълнят и общата квота?
От тези деца, всичките ли са по първо желание (и в социалната и в общата опашка)?
Сред 30-те деца в общата опашка фигурират ли и тези от социалната, или са 30 без децата от социалната?
Най-добре дайте линк към списъка с чакащите.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 15:27 от brin de muguet

# 109
Аз продължавам да не разбирам как може да се приема за нормално и морално (?!) за алтернатива на нещо, което струва 60 лв. на месец, да се предлага нещо, което струва 800 лв. на месец?! Както и не разбирам защо никой не разбира, че общинската детска градина не  би следвало да е място, достъпно за неколцина привилегировани. Това е елементарна "услуга", която следва държавата да предостави на всички свои граждани, за да могат гражданите да ходят на работа и да си плащат данъците на същата тази държава. Наистина не разбирам....

# 110
...детето ми е родено Януари 2017, има ли как да се пусне за 2 ясла набор 2016...
можете да смените набора чак септември и ако няма чакащи деца
От тези деца, всичките ли са по първо желание (и в социалната и в общата опашка)?
Сред 30-те деца в общата опашка фигурират ли и тези от социалната, или са 30 без децата от социалната?
Най-добре дайте линк към списъка с чакащите.

Не, не значи. Защото тези с 10 точки, неприети по социални критерии ще се "състезават" с 9 точки с всички 9-точкови в общата квота....На неприетите по социални критерии им  отнемат точката за общата квота и всички отиват на жребий, което не мисля, че е справедливо за което и да било дете... но явно само аз виждам нередност в недостъпността на градините и в жребия, и изобщо....

# 111
  • СОФИЯ
За мен е важно какво тази година ще се случи на втори етап при първо класиране. Тук има неясноти, надявам се да стане ясно за всички.

# 112
  • Sofia
За мен е важно какво тази година ще се случи на втори етап при първо класиране. Тук има неясноти...
В какъв смисъл?

# 113
  • СОФИЯ
За мен е важно какво тази година ще се случи на втори етап при първо класиране. Тук има неясноти...
В какъв смисъл?

В съществения  newsm78 Има много нови промени, няма офиц иф как ще се случи евентуалното прехвърляне на свободни места.
Следва да уточня, че нищо не разбирам от софт и пр. Прост юрист съм  Grinning

# 114
  • Sofia
В Исодз нали пише, че стъпка 3 и 4 са по досегашния алгоритъм за първо класиране, тоест прехвърлянето на места от социалната опашка към обшата не се променя по никакъв начин, ще си бъде както досега.
А за местата СОП, нали уточниха, че ще се прехвърлят чак септември/октомври (ако не са заети до тогава). Доколкото разбрах незаети места за ХЗ не се прехвърлят изобщо.
Или аз нещо не разбирам Thinking

# 115
  • СОФИЯ
Не е само ти или аз. Алгоритъмът не ясен.

# 116
От алгоритъма почти нищо не е описано.А като цяло липсва прозрачност в приема защото не мисля че някой проверява документите на директорите след всеки прием.Какъвто и алгоритъм да има крайното звено не подлежи на контрол.

# 117
Здравейте,
Имам следното Питане. Мъжа ми има син, който живее 50/50 с майка си и с нас. Мислим да му сменим адреса при баща му, за да имаме точка за многодетно семейство. Въпросите са ми следните- можем ли да сменим само настоящия адрес и трябва ли да има уседналост някаква?

# 118
Здравейте,
Имам следното Питане. Мъжа ми има син, който живее 50/50 с майка си и с нас. Мислим да му сменим адреса при баща му, за да имаме точка за многодетно семейство. Въпросите са ми следните- можем ли да сменим само настоящия адрес и трябва ли да има уседналост някаква?

А, в другите 50, в които не живее при Вас, ще отстъпвате ли място на моето дете, в яслата? Аз съм ок с тази версия на нещата - 50/50 ще ходя на работа, а детето ми на ясла.

# 119
 Всеки си търси решение.За многодетни се иска удостоверение на всички деца .При развод не знам дали ще ви го зачетат защото детето е присъдено на майката а тя не е в домакинство с вас но питайте юристи

Общи условия

Активация на акаунт