Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 57 194
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
В крайна сметка това с удостоверението за настоящ адрес на децата е само в случаите с 3 или повече деца, нали? Т.е. многодетни, които трябва да доказват социални критерии.

# 166
Здравейте, знаете ли дали между първо и второ класиране ще могат да се актоализират профилите на децата ?

# 167
  • Sofia
Да, ще можете да актуализирате и профила (стига да разполагате с необходимите документи, с които да докажете промяната) и кандидатурите.

# 168
  • София
Малко изпуснах темата, дано не се повтарям.

"- за самоосигуряващ се родител - копие от платежни документи за внесените осигурителни вноски преди класиране на детето или данъчна декларация, заверена в НАП;"

Кого наричат "самоосигуряващ се"?
Който си внася осигуровките сам (и нищо повече) или този, който има фирма и се осигурява през нея?

Така написано в системата не става ясно, а ми се струва, че срещнах нещо за БУЛСТРАД и т.н.

# 169
  • гр.София
Самоосигуряващо се лице е това, което плаща осигуровки за своя сметка. Може да е през фирма (ако е съдружник) или като физическо лице (ако е свободна професия)

# 170
  • София
Който си внася осигуровките сам (и нищо повече) или този, който има фирма и се осигурява през нея?

Така написано в системата не става ясно, а ми се струва, че срещнах нещо за БУЛСТРАД и т.н.

Напротив. В наредбата ВЕЧЕ съвсем ясно е записано кой е самоосигуряващо се лице

Цитат
Преходни и заключителни разпоредби
§ 7 "Самоосигуряващи се лица" по смисъла на Кодекса за социално осигуряване (КСО) са: лицата регистрирани като упражняващи свободни професии и/или занаятчийска дейност; лицата упражняващи трудова дейност като еднолични търговци, собственици или съдружници в търговски дружества и физическите лица - членове на неперсонифицирани дружества; и земеделските стопани и тютюнопроизводители, регистрирани по съответния ред (чл. 4, ал. 3, т. 1, т. 2 и т. 4 от КСО).
Наредбата

# 171
  • София

Напротив. В наредбата ВЕЧЕ съвсем ясно е записано кой е самоосигуряващо се лице

Цитат
Преходни и заключителни разпоредби
§ 7 "Самоосигуряващи се лица" по смисъла на Кодекса за социално осигуряване (КСО) са: лицата регистрирани като упражняващи свободни професии и/или занаятчийска дейност; лицата упражняващи трудова дейност като еднолични търговци, собственици или съдружници в търговски дружества и физическите лица - членове на неперсонифицирани дружества; и земеделските стопани и тютюнопроизводители, регистрирани по съответния ред (чл. 4, ал. 3, т. 1, т. 2 и т. 4 от КСО).
Наредбата

Огромни благодарности!!! Simple Smile

Значи и по тази точка сме прецакани вече

# 172
Здравейте. Медицинският протокол от лекарска комисия трябва ли да се носи в детската градина? Аз питах медицинската сестра, но тя ме отряза, че нямат бройки за хронично болни тази година. Но ако случайно се появят няколко дни преди класиране някакви допълнителни бройки, не искам да пропуснем. Променят нещата постоянно. Благодаря за отговорите предварително.

# 173
Здравейте. Медицинският протокол от лекарска комисия трябва ли да се носи в детската градина? Аз питах медицинската сестра, но тя ме отряза, че нямат бройки за хронично болни тази година. Но ако случайно се появят няколко дни преди класиране някакви допълнителни бройки, не искам да пропуснем. Променят нещата постоянно. Благодаря за отговорите предварително.

Естествено, как иначе? Как ще докажете, че детето е със заболяване? То и досега се носеше протокол на ЛКК. Когато сте записали този критерий, в необходимите документи за записване ви е написано, че трябва да представите протокол/ТЕЛК при записването, иначе няма да ви запишат. Съжалявам за тафтологията, ама в момента хич не ме интересува как звучи.  Даже имаше идеи специална комисия да преглежда протоколите в детските градини.
Не мога да разбера само на какво основание се надявате, че дни преди класирането ще отпуснат бройки?! Ей така, от добро сърце, като видят колко много дечица има ли? А питате ли се защо повече от половината ДГ нямат бройки за ХЗ, а бройките за общите критерии се броят на пръстите на едната ръка? Защото до м. март са приели дузини такива деца, с протоколи...
Теслата е яка. Нооо, всички я приемат. Никакви протести, една ФБ група направиха даже, дума не се обелва там. При това положение, направо да ги затворят тези градини. Никой няма да се противопостави.

П.С. Може ли да апелирам към съвестта на родителите и да помоля поне тези, за които лицензираните частни ясли/градини не са проблем, да се отпишат от системата на общинските, за да дадат шанс на едно-две нуждаещи се деца повече.....(малко черен хумор, малко черна истина...)

# 174
Здравейте. Явно не съм се изразила правилно. Протокола дали преди класирането се носи? Чух мама да казва, че преди класирането се носил.То след класирането е ясно, че пак трябва.

# 175
Здравейте,

Някой има ли представа на какво може да се дължи намаляването на местата в този момент (към Април), след като няма класирания? Свободните места (по общ ред) общо за набор 2013 преди празниците са били 1242, след празниците са вече 1237...

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 07:52 от someday

# 176
  • Sofia
Здравейте. Явно не съм се изразила правилно. Протокола дали преди класирането се носи? Чух мама да казва, че преди класирането се носил.То след класирането е ясно, че пак трябва.
Никакви документи не се носят преди класирането. Прочетете наредбата - няма такова изискване.

# 177
  • София
Здравейте,

Някой има ли представа на какво може да се дължи намаляването на местата в този момент (към Април), след като няма класирания? Свободните места (по общ ред) общо за набор 2013 преди празниците са били 1242, след празниците са вече 1237...

А вече са 1217...

# 178
Пазят си ги директорките за прием по другия начин сигурно Simple Smile

# 179
Еми на нашето бездействие и липса на обединение, като си мълчим и сме съгласни и още ще намаляват!

Общи условия

Активация на акаунт