Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 876
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Поне да бяха наказали една да ни замажат очите, ама не. Явно клона е дълъг.

# 286
Наказват и още как, само че не е стигнало до медиите. Проблемът е, че го отнасят не силно нашите директори, които нямат принос за какамангата. Миналата година един татко ми се похвали, че са уредили детето в една от изнесените по медиите детска градина само срещу 1000 лева. Толкова евтино, спонтанно възкликнах аз.

# 287
Нали уволниха директорката на градината в Горна Баня. И какво от това. Нищо.

# 288
  • СОФИЯ
След второто класиране свободните места от СОП и ХЗ /няма да има по мое мнение за ХЗ/ ще минат в общата опашка. От СОП свободни места със сигурност ще има. Това тази година е през м.юни.
Наредбата за финансирането
Чл. 57. (Изм. - ДВ, бр. 31 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) След определянето на броя на групите броят на децата в групите може да се завиши с до 2 деца в група над максималния съгласно приложение № 7.
Отпаднало е "с изключение на яслените групи". Ще добавят по 2 места в яслените.

# 289
А там където приема е нулев?Ще добавят срещу съответната сума,в системата пак ще се чудим къде са местата.

# 290
Не навсякъде обаче има обявени места за деца със СОП.

# 291
.Мама Саня, това значи ли че Юни тази година ще има класиране за местата от СОП?С колко точки ще участват децата от соц. опашка?Кога  обявено като дата?И кога ще отпуснат 2 места на група?Благодаря

# 292
За набор 2017 са само в 35 СДЯ

# 293
  • СОФИЯ
.Мама Саня, това значи ли че Юни тази година ще има класиране за местата от СОП?С колко точки ще участват децата от соц. опашка?Кога  обявено като дата?И кога ще отпуснат 2 места на група?Благодаря

Двете места в яслените групи трябва да се виждат в ИСОДЗ преди първото класиране 11.05
Свободните от СОП места ще се прехвърлят след второ класиране, погледнете в календара ИСОДЗ кога точно е. Не е някакво отделно класиране, просто ще се случи след второто класиране. За подготвителните групи в у-щата напр. е важно преди септември да са ясни списъците с деца. То това важи и за ПГ в ДГ де.

# 294
Много благодаря!А двете места за общата опашка ли ще са или ще има и за социална?

# 295
  • СОФИЯ
Много благодаря!А двете места за общата опашка ли ще са или ще има и за социална?
Двете места за яслените групи си следват стъпките по реда. Виж в ИСОДЗ въпроси и отговори, т.10.4
Свободните от СОП места ще отидат директно в общата опашка. Или поне аз от обсъжданията днес останах с такова впечатление, може и да греша, нещо не ми звучи логично. Там промяната ще е че прехвърлянето става след второ класиране, а не както сега е записано от м. септември. В понеделник ще мина да подпиша протокола, за да може по-бързо да го качат на сайта. Ще качат основните неща и в новини, за да е по-видимо за потребителите.

# 296
А кога ще можем да кандидатстваме за местата от СОП?С желянията  от 2 класиране ли?Аз доколкото разбирам тези места се появяват в обща опашка след 2 класиране,а кога ще можем да кандидастваме за тях.Много си изчерпателна,мама Саня, но това ми се губи.

# 297
  • София
А кога ще можем да кандидатстваме за местата от СОП?С желянията  от 2 класиране ли?Аз доколкото разбирам тези места се появяват в обща опашка след 2 класиране,а кога ще можем да кандидастваме за тях.Много си изчерпателна,мама Саня, но това ми се губи.
Щом ще се прехвърлят след 2-ро класиране, значи за 3-тото ще са налични тези места и ще се 'раздават'.
Няма логика да ги прехвърлят след 2-ро класиране и местата да стоят блокирани.

# 298
Благодаря,предполагам, че в календара ще пише кога е 3 класиране.А всяка градина ли ще увеличи общите бройки с 2 на група или само при желание на директорите?

# 299
Благодаря на мама Сання за донесената информация от извора.
Това означава, според моите разбирания, че децата от социалните опашки имат някакъв шанс за последващо класиране. Тоест за трето класиране, където има изостанали места за ХЗ и СОП, а увеличението с 2 места още не е ясно къде и кога ще се натъкми.

Общи условия

Активация на акаунт