Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 819
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
И аз имам въпрос : работя, като в момента съм отпуск по майчинство. На 15.05 започвам работа, а класиранията са на 11.05. В информацията в системата какво да отбележа в графа “трудов статус”.

# 556
  • София
Благодаря за отговорите !
Въпроса ми и към системата беше дали не го елиминира директно на първото му желание при условие че влиза на второ и изобщо не се джурка с 9- те си точни на общата опашка в градина А.
Доста е объркано и се дразня че не ми дават конкретен отговор. А мисля че много добре ми разбираъ въпроса Simple Smile.

И аз имам такива съмнения, затова оставих само две ясли, които реално искаме и може да посещава. След като си заявил повече желания как да съм сигурна, че системата няма да го класира в някоя нежелана ясла/градина и изобщо няма да участва в "томболата". На второ класиране винаги може да го запиша в Кремиковци или в някое село за 1-та точка Simple Smile

# 557
Отпуск по майчинство отбелязвате
Сигурна ли сте ,че на мен друго ми каза работодател и ще издаде бележка,че съм на работа

# 558
  • София
Сигурна ли сте ,че на мен друго ми каза работодател и ще издаде бележка,че съм на работа

Работодателя пак ще ви издаде бележка, на която пише че сте на трудов договор и в отпуск по майчинство, в системата отбелязвате отпуск по майчинство

# 559

Работодателя пак ще ви издаде бележка, на която пише че сте на трудов договор и в отпуск по майчинство, в системата отбелязвате отпуск по майчинство
Благодаря ви за отговора

# 560
  • София
Благодаря за отговорите !
Въпроса ми и към системата беше дали не го елиминира директно на първото му желание при условие че влиза на второ и изобщо не се джурка с 9- те си точни на общата опашка в градина А.
Доста е объркано и се дразня че не ми дават конкретен отговор. А мисля че много добре ми разбираъ въпроса Simple Smile.

И аз имам такива съмнения, затова оставих само две ясли, които реално искаме и може да посещава. След като си заявил повече желания как да съм сигурна, че системата няма да го класира в някоя нежелана ясла/градина и изобщо няма да участва в "томболата". На второ класиране винаги може да го запиша в Кремиковци или в някое село за 1-та точка Simple Smile
Има как да сте сигурна и си го пише в правилата. Така че най-добре си подредете правилно градините, вместо да разчитате на второ класиране.

# 561
Здравейте,изчетох доста,но в крайна сметка ме тормозят следните въпроси:
В Герман за набор 2016,в момента са отпуснати 20 свободни места,кандидатите с хронични заболявания по първо желания са 3.
По социален критерий  са 6,на опашката с 9 точки сме 23,а чакащите въобще са 71.Е добре де,но официално в кметството за този набор фигурират 22 деца,като не всички са с 9 точки,има и с по 7 или 8.
Оказва се,че деца реално живеещи тук няма да могат да влязат в градината,заради такива от съседни села,които събират повече точки по социален или друг критерий.А кажете ,това справедливо ли е,още повече ,че на доста хора по-големите им деца учат в училището зад детската градина,а сутрин пътуването е кошмарно,това всички добре го знаем.
.

# 562
  • София
с. Герман е в район Панчерево ако не се лъжа. Т.е. всички с адрес в района имат пълния брой точки по критерии К1 и К2. Taка че броят на децата в кметството не е от значение.

# 563
Уви, безполезно е да се ядосваме. Нееднократно съм разказвала как сме две мами, чиито деца не можаха да влязат в яслата до блока ни, а разни приходящи от други градове и далечни квартали са вътре. Сега виждам колко е важна прословутата точка от ясла....а моето дете понеже баба му се грижи за него, постоянно ми повтаря реплики от сериалите и ми вика: О, Боже!!

# 564
И аз имам въпрос : работя, като в момента съм отпуск по майчинство. На 15.05 започвам работа, а класиранията са на 11.05. В информацията в системата какво да отбележа в графа “трудов статус”.
Отбелязвате отпуск за гледаме на дете. Ако приемат детето ви, още в понеделник 14.05 извадете бележка от работодатела, че сте майчинство, защото вече във вторник не можете и има голяма вероятност да имате проблем. Точно такава ситуация бях описала с моя приятелка преди две години.

# 565
с. Герман е в район Панчерево ако не се лъжа. Т.е. всички с адрес в района имат пълния брой точки по критерии К1 и К2. Taка че броят на децата в кметството не е от значение.

Да точно така е,но ако аз кандидатствам на друго място,означава ,че всяка сутрин трябва да се пътува по около час и то в обратна посока на месторабота,за да заведа малкия на ясла и после да се връщам в посока Център,за работа...То по,бързо се стига до Пазарджик,отколкото сутрин до центъра...Не се заяждам,но все пак си мисля,че децата от дадено населено място,определен квартал(Младост 1),например,трябва да могат да влязат по лесно в най-близката градина,отколкото от съседно село или( Младост4)...

# 566
  • София

Да точно така е,но ако аз кандидатствам на друго място,означава ,че всяка сутрин трябва да се пътува по около час и то в обратна посока на месторабота,за да заведа малкия на ясла и после да се връщам в посока Център,за работа...То по,бързо се стига до Пазарджик,отколкото сутрин до центъра...Не се заяждам,но все пак си мисля,че децата от дадено населено място,определен квартал(Младост 1),например,трябва да могат да влязат по лесно в най-близката градина,отколкото от съседно село или( Младост4)...
При ДГ все още важи административния район, после за училището е друго. Няма как да ограничат по квартали градините и яслите, просто защото може да се случи квартал без градина или ако си на границата на квартала, градината от съседния да ти е по-близко. Пък и така коментираните данъци се плащат по административен район.

# 567

Има как да сте сигурна и си го пише в правилата. Така че най-добре си подредете правилно градините, вместо да разчитате на второ класиране.

Бихте ли разяснили какво имате предвид, защото аз четох правилата, но не виждам по-правилен начин, освен нещо да пропускам. Моят син е за ясла в Гоце Делчев. Имаме 9 точки за първо желание, защото открай време живеем в този квартал с бащата и двамата сме с трудови договори. Градината зад нас е с 1 свободно място, в някои съседни и толкова няма, в други две има по около 13... Има една камара деца с точки над 9 .... За други съседни квартали положението е същото, а там даже и 9 точки няма да имаме. Нямам ама никакво намерение да вадя фалшиви бележки на детето, защото това е отвратително, но имам чувството, че това е масова практика. Въобще не знам какъв е тоя шанс, като то дори и за томболата няма да се класираме, нито ние, нито повечето нормални хора. Струва ми се, че нещо не е както трябва. Неприятно ми е, защото дори и познати, които мислех за смислени хора ми дават акъл да вадя някакви измислени бележки. Е страхотно, на ей такива глупости трябва да си учим децата още от детската градина.. А да не говоря за дочут разговор, как директно в общината се давали разни имена и как се шушне на ушенце къде щяли да се отварят някакви места. Тъй като горе-долу съм в час с възможностите на всеки компютърен софтуеър за манипулация, ми се струва, че само ни хвърлят пясък в очите. Тъжно, ама много тъжно.

# 568
  • София
novodoshla, не разбирам какво ме питате? Значи аз обясних, че алгоритъмът за класиране е така направен, че ако дете бъде прието по точки по второ желание, но по първо точките му стигат за жребий, то ще участва в този жребий.
"При класиране на дете по определено желание, системата премахва всички по-ниски кандидатури. Процесът на оптимизация продължава, докато няма възможност нито едно дете да бъде класирано на по-добро за него желание."
Това е само един цитат от описанието на алгоритъма за класиране.
Бележки и други подобни манипулации никъде не съм коментирала.

# 569
  • София
Момичета, аз пак да попитам - незаетите места от социалната опашка се прехвърлят още на първо класиране към общата, нали?

Общи условия

Активация на акаунт