Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 808
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Malinkap, в момента, в който едно дете е класирано по първо желание, другите/по-ниските кандидатури се изтриват още на същото класиране. Ако родителите искат да кандидатстват и по второ желание, ще трябва наново да си направят кандидатура за следващото класиране.
Прочети пак внимателно алгоритъма във "Въпроси и отговори", там е описано.

jenn_kata, местата за ХЗ не се прехвърлят за ДГ. Прехвърлят се само за ПГУ и то чак за третото класиране (през юни).

# 601
  • София
А сигурно ли е, че ако едно дете може да бъде прието по първо желание в една детска градина, няма да участва в гранична група с други деца в друга градина по второ желание и там да бъде прието? Или това е само предположение от това, че пишат, че се избира най-желаната за детето градина?
Ако детето бъде прието по първо желание, кандидатурите му по второ и всяко следващо ще бъдат изтрити. Ако обаче в двете градини по първо и второ желание е на жребий примерно, ще му се тегли номер и на двете места. Но не може да е прието на първо желание и да участва в жребий за второ. Само обратното.

# 602
Днес се натъкнах на вече прието и записано дете с ХЗ, набор 2017. Как става това? Детето е едно единствено, прието в набора си в 21 СДЯ Бон-бон на пазара Иван Вазов. Защо такива случаи са пред очите на всички и няма взети мерки? Уви, не мога да направя скрийнсейвър от телефона.

# 603
  • София
Казва се скрийншот 😉, но права сте, има записано дете. http://kg.sofia.bg/isodz/dz/255

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 17:12 от Мацето

# 604
Мацето, благодаря за правилната думичка!

# 605
Много благодаря Брин и Анна. И аз така го мислих, даже сме го обсъждали с Брин, но вече се чудя какво ще извъртят. Сега например имам следното питане. Защо според вас 5 деца стоят на социална опашка при положение, че няма да бъдат класирани по социални критерии? Не е ли по-логично да се разбягат в други градини?
За 21 СДЯ, сигурно е станала грешка в системата. Трябва да се сигнализира там и разбира се на членовете на  работна група.

# 606
Детето с ХЗ в 21 СДЯ е прието още в началото на годината и фигурираше още тогава в системата. Явно е минало още по старата схема, при която кандидатстването ставаше при директорката.
Колкото до децата, които стоят на социалната опашка без шанс - и ние сме така - дъщеря ми има допълнителна точка от кака си само в една конкретна ясла. Няма шанс да се класира с тази точка. Ще участва в общото класиране на жребий. Това е, друг избор няма.

# 607
  • Sofia
Защо според вас 5 деца стоят на социална опашка при положение, че няма да бъдат класирани по социални критерии? Не е ли по-логично да се разбягат в други градини?
И аз забелязах такива случаи. Примерно няма много обявени свободни места в градината по първото им желание, но децата са повече от тези места. В същото време имат достатъчно точки и ще бъдат приети по второ желание в социалната опашка, и както написа foundy, по първо желание кандидатстват само в общата опашка.

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 20:37 от brin de muguet

# 608
Проследих кандидатите. Повечето са с хронични заболявания по второ желание. Така, те чакат за първото желание в общата опашка, а ще бъдат приети със сигурност по второ желание с Хронични болести

# 609
  • София
Детето с ХЗ в 21 СДЯ е прието още в началото на годината и фигурираше още тогава в системата. Явно е минало още по старата схема, при която кандидатстването ставаше при директорката.

Е как е разрешено да приема набор 2017та преди март месец? Аз я докладвах, ама знае ли се, сигурно има вратичка пак някоя в закона

# 610
Здравейте, извинявам се, ако е коменирано, но не открих. Детето ми посещава ясла, набор 2015 е, но от сепрември искам да го преместя в друга. Ако го приемат на ново място, но не го зспиша (ще се местим, но е много неясно всичко още), губя ли точките за първо желание, при евентуално следващо кандидатстване? Благодаря много.

# 611
За първо желание не ги губите, но не разчитайте да има много места.

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 10:37 от alina_si

# 612
  • Sofia
Ако го приемат на ново място, но не го зспиша (ще се местим, но е много неясно всичко още), губя ли точките за първо желание, при евентуално следващо кандидатстване?
Ако заявите пред директорката отказа си от записване, няма да си загубите точките от първото желание, но ако оставите нещата така и просто след класирането не се запишете, не само ще си изгубите точките от първото желание , но и правото да кандидатствате в тази градина до класиранията (май 2019) за следващата учебна година.

# 613
Благодаря Hug

# 614
Да попитам още нещо - ако приема синът ми в новата ясла и го запиша, той септември ли тръгва? И може ли лятото да си ходи в старата? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт