Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 975
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
ponqkoga, как само 12?!😲 Ние минимум толкова вземаме на ходене до библиотеката.
Иначе за бг книжките - нави ме 😊

Ужасия, радвам се, че шарката отминава и не я кара тежко!

За дългия уикенд чакаме гости. Ще преценим на място къде ще ги водим. Избор много-време малко.

# 361
  • UK
МГМ, рядко съм срещала в наистина добро състояние книги в чарити шоповете. Ние първо от там се бяхме насочили да купуваме. А и основно са детски и любовни романи. Голям късмет е да намериш нещо стойностно. Но пък имаме 1-2 енциклипедии от там, които са си находка.
Може, може, тук има някои чарити магазини, в които наистина не бих си купила нищо, но повечето продават чисто нови книги, даже вчера си купих около десет за по паунд. Аз събирам книгите за Хари Потър с различни корици и имам около 60, но ги купувам само от чарити магазини за по интересно, и те са единствените, които съм виждала да се продават в чарити магазин в лошо състояние, ама хората пак ги купуват. Като си намеря някоя, която нямам, е голямо щастие.

# 362
За книги сте се разприказвали, моята любима тема и занимание! 📚 Книги купувам от Amazon, Waterstones и WHSmith. Всяка седмица съм в библиотеката - максимума е 14 при нас, като това включва и филми и електронни книги. Имам и една камара от около 50+ книги от чарити шоп (който е до библиотеката и го "проверявам" от време на време), главно книги, които ще прочета и после пак ще върна в чаритито, а няма да съхранявам за личната си библиотека. Български книги си купувам по време на почивката ни там, но само на български автори или такива, които тук не мога да намеря преведени на английски - източноевропейска литература най-вече. Английска литература на български не виждам смисъл да се товаря да нося от там, като и тук мога да я намеря. Един от куфарите ми е пълен с книги и моя мъж си знае, че без поне 20-25 книги, аз от там не се прибирам. Наскоро сложих и библиотечна мебел в коридора на втория етаж, че вече няма къде да ги съхранявам тия мои книги. Съпругът  ми чете на Киндъл и понякога мърмори защо са ми в печатна форма толкова книги. Ами пробвах на Киндъл и iPad- не ми носи същото удоволствия четенето.

# 363
  • York
Една електронна я мъча вече два месеца, интересна ми е, но ми е трудно четенето.

# 364
  • Bristol
Аз отдавна си мисля да пробвам Pride and prejudice, да видя как е на английски. Преди време пробвах Wodehouse, много обичам книгите му с Джийвс и Бърни, но ми беше трудна. Искам и Джером К. Джером две от книгите му в оригинал да прочета.

Уикенда се уговарях уж да отскоча до Brecon Beacons, времето май ще е хубаво 🤔 И ако успея да си взема новото колело, единия от дните ще искам да го пробвам на по-дълго разстояние Simple Smile

# 365
Илейн, това е ударна доза Вит. Д за първоначално натрупване. Преминава в кърмата и , естествено никой не може да прецени колко суче детето и колко ще премине . Аз бих препоръчала да не го взимаш, а да ти изпишат дневна доза - 800 units, които да взимаш сутрин, ако кърмиш вечер. Най - сигурно е да не взимаш сега Вит. Д , а да стоиш повече на слънце. Лекарят ти знае ли , че даваш на детето Вигантол ?

# 366
  • Истински се вижда само със сърцето.
Светли тя не взима витамин Д под никаква форма сега, взимаше като бебе, но вече е на 2 години, суче от дъгд на вятър, но не е спряла напълно.
Благодаря ти за съвета!

# 367
  • София
Ооооо Джейн Остин....мдааам....ще ми се във Бат да ида да посетя музея,родното и място също....голям почитател съм...само време да имам...Сега ще взема да чета тукашните листовки и правила:smiley:,че съм решила кола да си взема и като не съм карала със десен волан ме е шубе...някак си...още смятам разходите около колата...докато се наканя и ще ми мине мерака....

# 368
Здравейте, отдавна не съм влизала в темата и сега като намерих свободно време гледам доста съм пропуснала.
Честити празници - минали и бъдещи! Simple Smile

Английска художествена литература (в оригинал) четох в студентските си години, като най-лесни за четене ми бяха съвремените автори. Едни от любимите ми бяха Changing Places и Lord of the Flies. Доколко една книга е лесна за четене зависи и от стила на автора и от интереса на читателя. Напоследък покрай работата чета основно специализирана литература в която няма сложни изкази, основно са термини.

Ако някой от вас желае да си купи книга от БГ, мога да съдействам този месец и да я докарам до УК Wink

# 369
  • След завоя в дясно
Привет Момичета,
Страхотно  време се отвори, чак да не повярваш, че в Понеделник  бях с шапка, ръкавици и  зимното яке.
Често на новодомците
Милада и Ужасия бързо оздравяване на вас.
Като стана въпрос за  книги, имате ли представа кои български класици са преведени на английски. Имам приятелка, която иска да прочетете  нещо от български автори, а аз не успях да препоръчвам защото нямам идея.
Само аз ли не съм фен на Джейн Остин? Нещо не е моят cup of tea. 

# 370
# 371
  • на малък остров в океана
Благодаря, Ell. Остана само пъпките да се скрият, иначе е добре вече. Даже днес ходихме до Кардиф. Първоначалната идея беше да обиколим 2-3 чарити шопа за мебели, но вчера от общината ми се обадиха, че има място в училището, което най-много искахме да е. И днес ходихме за дрехи за училище и обувки. Да знаете някой друг освен Кларкс да продава детски обувки за по-широки крака?
И така -  във вторник чакам зам. директора да се обади и да отидем да я видят.

# 372
Честито за училището!
За обувки - start-rite също имат опции за ширина.
Аз малко страничен въпрос. Децата събираха някакви монополи талончета от макдоналдс и сега им трябвало още едно property.
Аз не исках да ги водя и сега аз се сърдят, че не са си събрали колкото им трябват. Някой случайно да има  в повече?

# 373
  • на малък остров в океана
Честито за училището!
За обувки - start-rite също имат опции за ширина.

Благодаря, Мая. Изобщо не бях чувала за тази марка. Сега ще ги разгледам и ще видя дали имаме наблизо.

# 374
  • UK
За класиците не знам, аз се каня да подарявам на приятелка ето тази:
https://www.amazon.co.uk/Stork-Mountain-Miroslav-Penkov/dp/14736 … he+stork+mountain
Преди 2-3 г излезе и не е лоша. Авторът има и други издадени на английски, но тях не съм ги чела.

Общи условия

Активация на акаунт