Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 922
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • България моята родина
Преди 2 месеца имахме подобен случай,но без абсцес.Единия от зъбите беше много разрушен-просто не можеше вече да се постави пломба и го извадиха.Също нямах възможност да идем до БГ,но той така или иначе е очарован от тукашните зъболекари.Поставят му упойка и нищо не усеща.В БГ беше ад зъболекарката го гонеше мъчеше-рев,зор и обещания.Аз също се притеснявам,че зъбите ще се разместят,но като пораснат всички постоянни ще действаме ако се налага скоби или нещо друго.Малкия е на 7 години и има над 4 пломби в устата-предните млечни също са зле сега при смяната искам да ги запазим здрави-та аз му мия зъбите за да съм сигурна,че всичко е наред.

# 436
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи, до колкото знам в Дарби и още някъде във вашият район има БГ зъболекар защо не видиш координати и не се консултираш, бяха доволни хората. Аз също имам БГ зъболекар тук, но ще ти е далече, все пак ако искаш да се консултираш с нея ще ти дам координати.

# 437
Да, и аз имам предвид за БГ зъболекар тук, просто подхождат различно. Задължително поискай второ мнение!

# 438
Здравейте, момичета! Има ли някоя от вас тук, която е с Хашимото и хипофункция. В сряда имах честта да ида на ендокринолог, за който час чаках три месеца, личния е искал реферал, когато се регистрирах като бременна февруари месец, бременноста приключи много бързо за съжаление. Та прегледа ми се състоя от взимане на кръв и опипване на щитовидната ми жлеза, което аз пожелах,  да спомена също и че лекаря, който ме прегледа е видимо на моята възраст, 26. Показах му снимките си от ехографа от България и той каза, че такова нещо не правели. Последния път доктора в България видя три лимфни възела под десния лоб, но каза че са така заради антителата, които в действителност са си завишени. Затова и се надявах да погледнем дали всичко е наред сега. Та мисълта ми е, има ли начин да ме прегледат на ехограф тук, така както мисля че е нормално, все пак не вярвам само с опипване да се прецени има ли проблем или не. Благодаря ви

# 439
  • UK
Аз имам два извадени зъба от преди почти 20 години. Зъбите ми се разместиха да запълнят едната дупка, но другата си стои точно толкова голяма, колкото е бил зъба. И двата са горни пети зъби, не знам защо само едната дупка изчезна.

# 440
Здравейте, момичета! Има ли някоя от вас тук, която е с Хашимото и хипофункция. В сряда имах честта да ида на ендокринолог, за който час чаках три месеца, личния е искал реферал, когато се регистрирах като бременна февруари месец, бременноста приключи много бързо за съжаление. Та прегледа ми се състоя от взимане на кръв и опипване на щитовидната ми жлеза, което аз пожелах,  да спомена също и че лекаря, който ме прегледа е видимо на моята възраст, 26. Показах му снимките си от ехографа от България и той каза, че такова нещо не правели. Последния път доктора в България видя три лимфни възела под десния лоб, но каза че са така заради антителата, които в действителност са си завишени. Затова и се надявах да погледнем дали всичко е наред сега. Та мисълта ми е, има ли начин да ме прегледат на ехограф тук, така както мисля че е нормално, все пак не вярвам само с опипване да се прецени има ли проблем или не. Благодаря ви

Нямам проблеми със щитовидната, засега, но ходя паралелно на частно в Сейнт Томас, по каса съм в друга болница, има го като опция, всичко свързано с Хашимото, но трябва да си платиш естествено. Но там са едни от най-добрите консултанти. Може да се свържеш, да си запазиш час за консултация.

Но не мисля, че ще ти направят скан, без показания от изследванията.

Ако ти е трети аборт, или забременяваш проблемно, може да си поискаш и репродуктивен консултант, преди забременяване по каса, от личния, той вече ще реши, къде и за какво ще те препраща. Всичко друго - на частно.

# 441
  • София

Английската и българската здравна практика имат разлика оттук до небето и обратно.
ММ беше много зле преди време, не можеше да стане от леглото, имаше силн болки в крака. Звънях на спешния телефон за помощ. От там след 1 час обяснения син ли е крака, подут ли е и прочие, извода беше: щом е в съзнание, не кърви и е контактен, не е спешен случай. И приятели вече използват този случай за виц.
Но вие си настоявайте, пък може и да стане, пожелавам ви го.

Дежи, аз мисля, че е по-добре да се извади зъба, ако наистина има абцес отдолу. Гнойта може да направи поражения на Коста и да засегне съседните. Ако можеш потърси второ мнение за по-сигурно

# 442
Нашата зъболекарка и тя е българка, работи от години в чужбина. Трагедия голяма е, това което работи тук, после си ходихме в България да го преправят и там се хванаха за главата. Иначе за зъбчето не мога да помогна със съвет, може би търсете и друго, не на англичанин мнение.

# 443
Да, предположих, че ще е на частно, приятелят ми ме добави в неговата застраховка, ще е валидна края на месеца, та ще се възползвам. Не знам ако имам възел и съм за операция, не дай Боже, как ще разберат ако само си пускат кръвните веднъж годишно, още повече че съм на тироксин и хормона ми се движи в норма от години.

# 444
  • Bristol
Аз имах абсцес на един зъб, на който не бяха запълнили добре корена. Точно така набираше, пукаше се и пак започваше. Предложиха изваждане или на частно повторно третиране на корена. Бая време го мислих, защото цената беше сериозна, но отидох на частно. Да чукна на дърво, оправиха го. Но NHS такива процедури не поема, прекалено са скъпи, а и зъболекарите, които ги правят, са специализирани и часовата ставка явно им идва прекалено много, за да я покриват.

# 445
  • Leeds, UK
И ние сме същите със зъбите. На 8 и половина е. Един млечен има напълно разрушен, на корен само, и два са на път. В БГ му ги работиха миналия август и сега пак са такива. Почерняват и се рушат. Единият се счупи наполовина преди няколко дни и затова го записах тук. След два месеца ще си ходим, но и аз реших да не чакам. Моето чаве допълнително усложнява проблема, защото скърца със зъби нощно време. Така и не открихме защо. Изследвахме го за паразити, той е спокойно детенце, вкъщи също е спокойна атмосферата, тъй че и от нерви не е. Давах му шуслерови соли и действително разреди скърцането, ама не може постоянно да се дават, почивка трябва. Иначе зъбките си ги мие много старателно, харесва му😁. Хапченца Дентовакс му давам за повишаване на имунитета в устата и все тая. Лоши зъбки има, по наследство и това е. Сега като го заведа, ще видя какво ще каже англичанинът. Имам отзиви за него, че е добър, ще видим.

# 446
Имам два кътника, които развиха абсцес през около година. И двата минаха кореново лечение по NHS, верно отиде около месец на зъб, но ги спасиха. Явно не всяка практика се занимава с това, тъй като е наистина трудоемко.

# 447
Имам два кътника, които развиха абсцес през около година. И двата минаха кореново лечение по NHS, верно отиде около месец на зъб, но ги спасиха. Явно не всяка практика се занимава с това, тъй като е наистина трудоемко.

Различно е когато са млечни, твоите най-вероятно не са ...

# 448
Разбира се, стана на въпрос по-нагоре че изобщо това лечение не минава през NHS, затова го споменавам. За млечни зъби никъде не се практикува.

# 449
За сериали, аз препоръчвам Downton Abbey, Poldark, Marcella.

Общи условия

Активация на акаунт