Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 873
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • На острова
Ponqkoga, и моят managing director три години подред ходи на ски в БГ, а друг колега прави три-седмична лятна ваканция /София, Пловдив, Търново, Варна, Бяла/. Ходят си хората.

Ние сме букнали за три дена тук до някакъв резерват, Rutland waters. Ходи ми се на разнообразие, но не ми се събират багажи 🙈

# 46
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз козунак бих хапнала вместо шоколадови яйца. Топличък Wink

Тъкмо меся Wink в по-късен следобед мога да почерпя топъл козунак  Sunglasses

Дорет хубаво да си изкарате  Hug дай някое мексиканско пейзажче да му се порадваме Simple Smile

Ние 4 дни в къщи, ММ ще почива, аз пък имам да пиша някои неща и ще използвам, че той може да се занимава с детето Simple Smile

# 47
  • UK
Ние 4 дни в къщи, ММ ще почива, аз пък имам да пиша някои неща и ще използвам, че той може да се занимава с детето Simple Smile
Чудничко Grinning
Аз пък се скъсах да пиша по нощите последните дни, за да имам по-приятни почивни, но още сме болни, детето за пореден ден поддържа висока температура, едва напазарувахме днес. Дано до края на седмицата да сме здрави вече.
Вдъхнових се като ви четох, купих едно пакетче мини шоколадови яйчица с едно голямо Киндер и ще направим един ег хънт вътре из нас, за да използвам да си подредят партакешите.

# 48
Не го знам времето за итре, но сега е доста приятно. Дори и камиончето за сладолед вече се чува да обикаля. Иде лятото 😁😁😁

# 49
  • UK
Здравейте,
Дъждовна и хладна ваканция се очертава, поне в първата и седмица  Rolling Eyes
Дорет приятна почивка Hug
dejie стискам палци скоро да се оправите напълно   Hug
И оз ще пробвам козунак. Ще го завеса в хлебопекарната.  Утре ще купувам продукти. И го почвам  Crazy
Да видим, какво ще сътворя. Другата събота ще боядисваме яйчица.
Да аз от мини яйчицата вземам също  Laughing

# 50
  • Bristol
Козунака ще го оставя за следващата седмица. Този уикенд мисля едни hot cross buns да спретна. Предпочитам, когато двата Великден са на различни дати. Единия да го отбележим с шоколадови яйца и hot cross buns. Нашия с истински шарени яйца, козунаци и агнешко със зелена салата с репички.
Ако не валеше поне, щеше да е ок. Но сега студено и не спря да вали. Все пак излязох с колелото и неусетно навъртях 50 мили 😱 , до сега рекордът ми беше 40. Прибрах се супер кална, замръзнала и уморена.
Дъщерята е пипнала нещо, смърка и кашля горкото.

# 51
  • Варна
Аз козунак бих хапнала вместо шоколадови яйца. Топличък Wink

Тъкмо меся Wink в по-късен следобед мога да почерпя топъл козунак  Sunglasses

...

Размечта ме Wink

Ще се разровя за някоя по лесна рецепта и ще взема да се пробвам и аз. От има няма 5-6 години не съм правила. Има една пекарна в Созопол. Яла съм от там преди мнооого години. Още го помня този козунак Wink

# 52
Козунаци мога да ям по всяко време Simple Smile

Черпя снимка на моите Wink Борикс, ако искаш мога да ти дам линк за рецептата.

Скрит текст:

# 53
  • Варна
Козунаци мога да ям по всяко време Simple Smile

Черпя снимка на моите Wink Борикс, ако искаш мога да ти дам линк за рецептата.

Скрит текст:

Дай, дай линк Wink Чудни са станали Wink

# 54
https://www.bonapeti.bg/recepti/domashen-kozunak-s-shokolad/

Тези двата са половин доза, жива мая нямам, за половин доза слагам 2 1/2 ч.л суха. Шоколад мажа само на единият фитил, че на нас ни идва прекалено сладко Simple Smile Може и с друг пълнеж разбира е Simple Smile

# 55
Не сме особено по козунаците, но може да предложа на дребното да направим през ваканцията. Тъкмо като не стане, тя ще ми е виновна. Wink

# 56
  • Bristol
😂 и аз всеки ден козунак домашен мога да ям, но меся само веднъж годишно 😜 В същност аз ръководя процеса, а мъжът върши тежката физическа работа, месенето. Всяка година плахо предлага, да купим от магазина, защо сме се мъчели, но аз съм упорита 😂

# 57
Ааа на мен ми купиха станд миксер, иначе не меся  Joy

# 58
  • някъде в орбита...
Имах преди време рецепта за козунак без месене - получаваше се перфектен. Само трябваше да се замесва от предния ден, и втасванията му бяха цаката че да стане на хубави конци. Ама пусто загубих рецептата, и последните няколко години купувам. Сега мъжа храбро предложи да меси каквото трябва, колкото време трябва, но пак да имаме домашен. Естествено, приех - не е като да съм го карала насила, нали Grin Ще видим ще оцелее ли той, и ще стане ли за нещо козунака Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 59
  • Манчестър
Мойте козунаци са във фурната сега, цял ден им бая...😀

Наточила съм се за едно топло парче ....

Общи условия

Активация на акаунт