Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 955
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • на малък остров в океана
Сън в лятна нощ, а кои са по-удобни - правоъгълните или тип "мумия"?
В нашето семейство аз не си падам по палатки, а пък мъжът ми и дъщеря ми не си падат по преходи и планинарство. Та нямаме нужда от професионална екипировка.
Сега отиват от училище на къмпинг за три дни на море, до Суонзи, и времето го дават идеално - около 20 градуса тогава. Така че за веднъж годишно това, което предлагат неспециализираните магазини идеално ме устройва. Виж, ако се променят нещата и й хареса, ще вземем нещо по-сериозно и добро.
Благодаря още веднъж на всички за съветите.

# 541
  • София
Тип,,мумия,, са за да се ,,завие,, по-добре,помага при ветровито време,но ако се върти човек като мене,въобще не е избор.Можеш да пробваш...увий я във одеяло,като не я стягаш и я питай...ако не се чувства добре,купи и правоъгълен....

# 542
Здравейте не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак ще  рискувам и ще попитам Simple Smile,надявам се все някой да знае нещо.Живея в Бг за сега,брат ми живее в Англия(Maidstone) от близо 3 години и искам да отидем при него.С дете на 6 годинки съм та въпросът ми е за това понеже детето ми не знае английски предполагам, че ще му е доста трудно, но той бързо се учи и  сигурно ще се приубщи по- бързо от мен.Как стой въпросът с училищата смисъл целодневни ли са, до колко часа и примерно след часовете има ли нещо като в бг -занималня.Учителите проявяват ли разбиране към ''чужденците''.Ако дойда без съпругът ми ще ми трябва ли някакво специално пълномощно,тъй като ще си извадя такова за да го изведа от Бг.ДРугото нещо което ме интересува, но нз дали някой знае  въобще нещо по въпроса е Брекзита,дали има опасност за нас ,които примерно сме дошли последните месеци преди излизането от европейския съюз .

# 543
За Брекзита всичко е предпоследно май, но засега поне няма да ни връщат Simple Smile Аз съм тук от 2 месеца.
За излизане извън границите на България ти трябва декларация (пълномощно) от бащата, нотариално заверена. Примерен текст има на сайта на МВнР.
За езика не мога да помогна - дъщеря ми е с много добър английски и за сега всичко разбира.
Единствено има проблем в часовете по уелски, нищо не разбира. Нямам представа как ще се чувства дете, което няма понятие какво се говори около него.

Аз май забравих да похваля дъщеря ми.
Още първата седмица получи грамота Heart of Gold.  Всяка седмица във всеки клас децата избират и повечето са избрали нея.
Не знам дали това е техният начин да я приобщят или наистина си е заслужила наградата, но съм много щастлива, че сме успели да отгледаме добро дете.

# 544
За Брекзита всичко е предпоследно май, но засега поне няма да ни връщат Simple Smile Аз съм тук от 2 месеца.
За излизане извън границите на България ти трябва декларация (пълномощно) от бащата, нотариално заверена. Примерен текст има на сайта на МВнР.
За езика не мога да помогна - дъщеря ми е с много добър английски и за сега всичко разбира.
Единствено има проблем в часовете по уелски, нищо не разбира. Нямам представа как ще се чувства дете, което няма понятие какво се говори около него.

Аз май забравих да похваля дъщеря ми.
Още първата седмица получи грамота Heart of Gold.  Всяка седмица във всеки клас децата избират и повечето са избрали нея.
Не знам дали това е техният начин да я приобщят или наистина си е заслужила наградата, но съм много щастлива, че сме успели да отгледаме добро дете.
А на колко годинки е детенцето ви? За мен не е проблем да го пусна да изкара някакъв начален курс тук в БГ по английски ,тъй като не възнамерявам да тръгваме близките 4 месеца поне.А формат на обучение целодневна ли е?ЗА да знам за каква работа да се оглеждам

# 545
Децата са на училище от 8:45 до 15:15. Почти всеки месец има някаква ваканция по седмица. Възможно е в конкретното училище да има клуб след часовете с осигурена лека храна, но само си играят, не учат. Това се заплаща допълнително. За нашето училище е £15 на ден на дете. Когато ние дойдохме синът ми точно стана на 7 години. Колкото и да ми е умен и да учи бързо имаше няколко трудни месеца. В училище просто изключваше и отказваше всякаква комуникация. Учителите много се стараеха - превеждаха с гугъл, картинки за вода/тоалетна..., децата в класа учиха основни думички на български като чужд език. Отнема време и си е шок за децата. Той от градина със спане на обяд изведнъж се озова в 3ти клас със сериозна математика и английски. Малкият (на 3 г.) се научи по-лесно и плавно в градина за по 2 часа на ден. Към момента и двамата са добре, имат приятели и добри резултати в училище. Честно казано ако знаех, че на големият ще му е толкова трудно в началото щях много да се замисля дали да тръгнем. В Бг си живеехме добре и решихме да пробваме покрай предложение за работа на мъжа ми, не беше нещо наложително.

# 546
На 10 години е. От 6 годишна учеше в Британика, до преди 2 месеца.
И ние като Мая си бяхме добре, но мъжът ми получи възможност да пише софтуер за британски програми и да ходи в култови студия, за които в България само си е мечтал.

# 547
М@я много полезна информация,но доста ме замисли,в случая просто не знам каква работа бих си намерила,че да го водя от 8:45 и да го прибирам дори и забавачница са има.Аз не съм квалификацирана и мислех да работя нещо в сферата на почистването,но не знам как биха ми се получили нещата,ще трябва да го обмисля отново с дадената информация, Благодаря Simple Smile

# 548
Ами не е лесно, те затова тук често имат деца с малка разлика да ги отгледат на веднъж...
А и от началото да тръгне на клуб след училище до 18 часа - ще е още по-трудно за детето. По цял ден в училище без да разбира езика.
Ако ти е възможно ела първо ти сама да видиш каква работа можеш да намериш и да видиш дали ти излизат сметките приходи-разходи.

# 549
M@я благодаря ти за помощта беше ми много полезна,ще помисля как могат да се случат нещата,че с минимално заплащане,дори и без да плащам за квартира пак ми се струва че нямам да съм много на +

# 550
А самото училище заплаща ли се?

# 551
Училището и обядът до Y3 са безплатни. Единствено униформите трябва да закупиш.Всички материали им ги дават от училището.

Не е невъзможно с работещи родители. Откакто сме дошли синът ни е целодневно гледан, защото и двамата работим на пълен работен ден. В училището го водя в 7:45 за закуска и после има занималня до 18 часа. При нас се плаща по £3 на час. Childminder-ите вземат при нас от £3.50 до £5 на час. Ваканциите има клубове за децата. Цените също варират- от £10 до £30 на ден за нашия район. Част от ваканциите сме си пуснали отпуск по отделно да ги покрием за следващата учебна година. Великденската едната седмица ще е на клуб, а лятната - в Бг да навакса малко с езика.

Масата родители работят на смени и така успяват да покриват извънучилищното време. Почасава работа също има много. Гъвкавостта в работното време е огромна в повечето фирми. Ако ще чистиш, още по-лесно ще ти бъде сама да определяш часовия диапазон за това.

За езика - курсовете ще му бъдат от ползва преди да заминете. Тук в повечето училища назначават учител да помага и допълнителни езикове часове. Имам приятели дошли с деца в Y8-Y10, с базов английски, които до края на учебната година наваксват езика и до края на следващата учебна година изравняват материала по познания.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 19:09 от Pampers

# 552
Сигурно нямате избор, но не ви ли е жал за 4 годишно от 7:45 до 18:00 в училище. Колко време успявате да изкарате заедно?

# 553
Сигурно нямате избор, но не ви ли е жал за 4 годишно от 7:45 до 18:00 в училище. Колко време успявате да изкарате заедно?

Всеки ден по час сутрин и 5-6 часа вечер. Всяка събота и неделя, банк холидей и по четири седмици отпуска. Ние и в Бг нямахме баби да помагат, така че е залапен за нас постоянно. Идеално ни действа и на него, и на нас да е по цял ден в училище. Там има безброй забавление, играе с големите деца, измислят им какво ли не, водят ги къде ли не, възможностите са повече от това, което можем у дома да му предложим. По цял ден е на вън на чист въздух, със спорт се занимават.
Не виждам никакво преимущество в това да си седя у нас и да го гледам аз въпреки, че съм от креативните майки и все нещо правим, все някъде ходим. За мен е по-важно качественото прекарано време с детето, а не количественето. А и така е оправен, контактен, популярен е дори сред горните класове в училище. От сега познава всички учители и там се чувства като у дома си. Ходи с голямо желание и се сърди, ако случайно го взема по-рано или са ваканция.

Отделно е изключително палав, работят много учителите с него по допълнителна програма, от което има голям напредък в поведението му и инцидентите в седмицата намаляха до 1-2 само. До утре мога с подробности да разказвам колко положително действа на всички ни целодневния му престой в училище и досега с деца от 0 до 11г възраст(ходи и 2 дни в градината още), с различни специалисти и учители.

# 554

Това си съвсем нормално ежедневие за 4 годишно тук. За какво да им е "жал"? То повече за жал е, ако не работи единия родител и детето седи да го гледа, как чати на компютъра, а семейството едвам свързва двата края.

Общи условия

Активация на акаунт