Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
# 136
# 137
А колко е максималния брой точки за МБГ за 1 клас? Виждам деца с най-много 28т., дали е толкова?
Има ли излязло някъде общо класиране?

На сайта на състезанието трябва да излезе, може би до седмица. Но не е точно общо класиране, а по-скоро отбелязване на наградените с медали деца в общия списък.

# 138
  • Пловдив
Номера от онлайн записването съвпада с този от списъка.

Имам, приятелка при която номерата не съвпадат.
Последно това ли са номерата или не?!На моето дете съвпада,пък и резултата съвпада на това което е решила.
Мога ли да съм сигурна че това е резултат на моето дете или да звъня?Много объркана работа.....

# 139
Последно това ли са номерата или не?!На моето дете съвпада,пък и резултата съвпада на това което е решила.
Мога ли да съм сигурна че това е резултат на моето дете или да звъня?Много объркана работа.....
Няколко мнения преди цитираното от Вас съм пуснала линк към разпределението по стаи, в което присъстват и входящите номера.

# 140
Резултати от IMAS втори кръг - на страницата на Секция Изток.

# 141
  • Sofiq
Браво на участниците от СС от 3 и 4 клас!

# 142
  • София
Резултати от IMAS втори кръг - на страницата на Секция Изток.
само аз ли не ги виждам тези резултати ? намирам само резултатите от пробния и от първи кръг на IMAS, дайте линк са втори кръг...

# 143
http://iztok-smb.com
Най-горе са резултатите от втори кръг (24 март), по-надолу е пробният изпит и след него са резултатите от първи кръг (декември).

# 144
  • София
Уважаеми участници в Областния кръг
на Международното математическо състезание „Европейско кенгуру”,
По отделните теми се получиха следните максимални резултати:
1. клас – 100 точки; 2. клас – 96 точки; 3. клас -100 точки; 4. клас – 100 точки; 5-6. клас – 100 точки; 7-8. клас – 100 точки; 9-10. клас – 100 точки; 11-12. клас – 100 точки.
Съгласно Регламента до Националния кръг ще бъдат допуснати ученици:
от 2. клас с 86 и повече точки; от 1., 3., 4., 5., 7., 9. и 11. клас с 90 и повече точки; от 6., 8., 10. и 12. клас с 95 и повече точки; с по-ниски резултати, но най-добре представили се върху темите на френски език и върху темите за ученици със СОП.
Ще бъдат допуснати и ученици с по-ниски резултати, предложени от експертите по математика в РУО на МОН за осигуряване на представителност на състезанието. Всяка област ще бъде представена от поне трима ученици. Това означава, че предложения ще бъдат направени само от експертите за областите, в които няма трима ученици с резултати в посочените по-горе граници.
Проф. Сава Гроздев,
Представител на България
в Европейската асоциация „Кенгуру без граници”

http://www.bulgarian-kangaroo.eu/2018/4/%D0%A1%D1%8A%D0%BE%D0%B1 … B5-08-04-2018.pdf

# 145
Очаква ли се РУО-София да обяви резултатите за Европейско кенгуру? Има ли такава практика от предишни години? Виждам, че Бургас, Русе и някои друг РУО-та отдавна обявиха техните резултати.

# 146
  • Sofia
Обобщено класиране няма ли да има за ЕК?  Доста безсмислено състезание, по-зле и от миналата година

# 147
Не можем да сравняваме тази година с никоя от предходните.
За пръв път проф. дпн С.Г. е едноличен организатор за България  и СМБ няма нищо общо със състезанието.
Регламентът се променя всяка година - от ръчна към машинна и пак към ръчна проверка; от еднакво точкуване на задачите, към разделянето им на групи, които носят различни точки; от задачи с изцяло избираем отговор към наличието на такива със свободен; от публикуването на всички верни отговори, към запазването на единия в тайна за известно време; от едноетапно към двуетапно оценяване. Това, което остава постоянно, е наличието на национален кръг. Не виждам текст, който да задължава РУО да качи обобщено класиране на сайта си. Не виждам и причина да не го направи при наличието на декларации за отказ от публикуване на резултатите и изготвени обобщени протоколи с резултатите на участниците по области без прословутата 26. задача.
Информацията към момента ме навежда на мисълта, че обобщено класиране няма да има, най-малкото защото националната комисия е тази, която оценява последната задача, както и фактът, че към нея се изпращат протоколи, които не съдържат резултатите на всички участници.

# 148
  • Sofia
И предишните години ли имаше тази "представителност" и децата от София са ощетени за класиране на националния?

# 149
Защо пък само от София?

Общи условия

Активация на акаунт