Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 577
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
И на какво основание след като тези, които толкова държат да не излязат открито и достойно с резултати на децата си, можеха да си попълнят декларация? 
Темата за анонимността на състезанията е разнищена отдавна, но тук дори не става въпрос за това кой иска да се похвали и кой иска да се скрие. Състезания ЗА ПРИЕМ да са анонимни е много нередно според мен.
Просто не трябва да се смесва желанието да се покажеш или не с резултата си от великденското състезание, например, с това да се КАНДИДАТСТВА ЗА ПРИЕМ.

Да, никак не е редно състезания за прием да са анонимни и с номерца, ама администрацията удари кьоравото с някои родителски оплаквания. До преди 2-3 години анонимност нямаше и горе-долу ставаше ясно какво се случва. Сега вече могат да си действат съвсем спокойно...

# 121
# 122
ДАНИС качиха резултати от МБГ 3-ти и 2-ри клас за гр. София.
За Пловдив нищо няма все още...

# 123
Качени са в темата още вчера. Някаква промяна ли има в протокола?
Жалко, че форумът не дава възможност първото мнение в темата да бъде редактирано постоянно. Можеше да ги събираме там.
Към момента има линкове за ПМС от: Бургас, Велико Търново, Габрово,  Плевен, Пловдив, Русе, Силистра.
ПМГ - Стара Загора са пуснали съобщение, че ще ги качат след празниците.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 15:56 от Анонимен

# 124
С новия Регламент за защита на личните данни все по-зле ще стават нещата. Случайно се видях с началника на РУО и го попитах директно няма ли да качат резултатите от Олимпиадата "Знам и мога", както и резултатите и от други състезания. Каза, че заради защитата на личните данни имат проблем в почти всички РУО-та. Каза, че има родители, които подписват декларации, че са съгласни да се публикуват имената на децата, а после правят проблеми с това. За мен също там където ще има прием на деца с резултати от състезанията не е коректно класирането да е с номера. Дава перфектна възможност за манипулации.
Другото което е искат като се подават документите да носим и такъв за резултатите от участията в състезанията. От областния кръг на олимпиадата по математика  съм си свалила протокола, но ЕК нямам нищо, не знам как ще е на другите две състезания, които предстоят - Питагор и Млади таланти. Къде ли ще трябва да ходя - в РУО, от тях ли ще искам служебна бележка с резултатите на детето.Rolling Eyes

# 125
С новия Регламент за защита на личните данни все по-зле ще стават нещата. Случайно се видях с началника на РУО и го попитах директно няма ли да качат резултатите от Олимпиадата "Знам и мога", както и резултатите и от други състезания. Каза, че заради защитата на личните данни имат проблем в почти всички РУО-та. Каза, че има родители, които подписват декларации, че са съгласни да се публикуват имената на децата, а после правят проблеми с това. За мен също там където ще има прием на деца с резултати от състезанията не е коректно класирането да е с номера. Дава перфектна възможност за манипулации.
Другото което е искат като се подават документите да носим и такъв за резултатите от участията в състезанията. От областния кръг на олимпиадата по математика  съм си свалила протокола, но ЕК нямам нищо, не знам как ще е на другите две състезания, които предстоят - Питагор и Млади таланти. Къде ли ще трябва да ходя - в РУО, от тях ли ще искам служебна бележка с резултатите на детето.Rolling Eyes
Само си измиват ръцете с регламента за защита на личните данни
Разпределението по стаи , не са ли лични данни???

# 126
За " Питагор":

За ОМТ:

Чудя се за какво ги пускат тези регламенти и министерски заповеди.
По отношение на декларациите, какъв точно им е проблемът? Нали имат подписани такива от родител? Значи могат да нарушат министерска заповед, но не могат да се справят с някой, който не застава зад собствения си подпис?
Къде са резултатите от ПМС на сайта на училището домакин за Габрово? Даже съобщение за провеждането не публикуваха. И там ли личните данни бяха проблем? Иначе изобилства от съобщения за работното време на басейна.
А има РУО, чиито сайтове са застинали в миналия век. Никаква информация за нищо в продължение на месеци.

# 127
Тази година сума ти протоколи с имена от олимпиади са публикувани на сайтовете на инспекторатите и като я докарахме до състезанията за прием внезапно се "притесниха" за личните данни. За публикуваните телефони не ми се говори. Съвсем за малоумни ни взеха.

Между впрочем погледнах декларацията за личните данни от австрийското кенгуру. Освен, че можеш да си оттеглиш декларацията по всяко време, пише, че който не си даде съгласието, не се взема предвид за награждаване. И това предвид споделенето от хора, че там кенгуруто е заредено с по-малко състезателен елемент в сравнение с тук.

# 128
Здравейте.

Мога да говоря единствено за приема в МГ Варна миналата година и служебните бележки с резултати от състезанията на децата. Самите бележки се предоставиха при самото записване от гимназията с написани  резултатите на детето в състезанията за прием, като всички резултати бяха коректни, както и изчислен общият брой точки с двата най-силни резултата на детето, с които участва в приема. Миналата година за Варна единствено на областния кръг на олимпиадата по математика и пролетните математически състезания имаше класиране с имена, останалите три (Питагор, ОМТ и Кенгуру) бяха с фиктивни номера. Само да отбележа, че детето участва в състезанията в МГ Варна (за децата, явили се в други училища, се изискваше бележка, издадена от училището-домакин).

Корекция: Наистина ПМС бяха с номера Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 апр 2018, 09:49 от suura

# 129
Миналата година ПМС във Варна беше с номера.

# 130
А колко е максималния брой точки за МБГ за 1 клас? Виждам деца с най-много 28т., дали е толкова?

# 131
  • Пловдив
А колко е максималния брой точки за МБГ за 1 клас? Виждам деца с най-много 28т., дали е толкова?

Всяка вярно решена задача от № 1 до № 10 се оценява с 1 точка, а всяка вярно решена задача от № 11 до № 20 се оценява с до 2 точки (1 точка за непълен отговор; 2 точки за пълен отговор).
Т.е. максимума е 30 точки.

# 132
Благодаря Simple Smile

# 133
  • София
На МБГ има първокласници и с 30 точки.

# 134
Има ли излязло някъде общо класиране?

Общи условия

Активация на акаунт