Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 657
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Къде сте се явявали,проверете в училището.  Допълвам се- мое разследване показва, че детето ти е със сребро:relaxed:

Иначе моят син е по бързата работа и времето някой път му е помалаго. Сега е с 36 минути.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 16:34 от desive78

# 301
Интересно ми е как се разпределят квотите за първокласниците в ДАНИС, при положение, че сред тях няма как да има медалисти от миналата година. Някой има ли наблюдения по въпроса?

# 302
Миналата година към 61 деца бяха класирани за ФИНАЛ МБГ от ДАНИС София, от които 16 първокласници
А медалистите от предната година бяха 25, значи квотата за новите е била около 36 деца.
При тазгодишните 11 броя за не-медалисти - това значи 3 пъти по малко деца, следователно първолаците ще са макс 4-5-6 деца, т.е. макс 2 отбора (за разлика от миналата година когато бяха 5 отбора)

# 303
  • Пловдив

в Пловдив само при партньорите на данис ли се е провеждало състезанието?
защото тук втори клас, от Пловдив, има само едно дете с 22 точки и то е със сребро Simple Smile

ако се е провеждало и във вашето училище, свържете се с организаторите и вижте от къде идва това разминаване.
не би трябвало да има значение къде е участвало детето, по-скоро може да е станала грешка.
Не съм си променяла данните във форума, но от две години живеем в Хасково. Явявахме се в Стара Загора, хотел Верея. Първоначално от организаторите получих писмо, че детето има 21 точки. После пратиха и квотите- там пишеше, че има 22 точки и е в резервата за финала.
А в днешния списък срещу името му пише бронз .
Редактирам се :Съжалявам много, сега пак видях -пише сребро  Blush

# 304
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Честито. Simple Smile

Скрит текст:
по-важни от среброто или бронза са децата Simple Smile
те трябва да се забавлявят с математиката, а не да се разстройват заради класирания и точки

# 305
Миналата година към 61 деца бяха класирани за ФИНАЛ МБГ от ДАНИС София, от които 16 първокласници
А медалистите от предната година бяха 25, значи квотата за новите е била около 36 деца.
При тазгодишните 11 броя за не-медалисти - това значи 3 пъти по малко деца, следователно първолаците ще са макс 4-5-6 деца, т.е. макс 2 отбора (за разлика от миналата година когато бяха 5 отбора)
Благодаря, много ми беше полезно!  bouquet

# 306
  • София
Качени са резултатите от пробния изпит на 25.03.

# 307
  • София
Чудно как третокласник се явява на тренировъчен тест за 4-ти клас,не знаех ,че може.
  За "Математика без граници " искам да попитам нещо - детето ми се яви на 3-те кръга в ДАНИС.Как се определя,кои деца ще ходят на финал - подаваме молба(ако е така ,кога и през сайта ли) с точките на детето и те избират най-добрите ли ?

# 308
  • София
Чудно как третокласник се явява на тренировъчен тест за 4-ти клас,не знаех ,че може.

Че какъв е проблемът? Защо да не може? Ако иска, и със седми може да се яви на пробен.  Mr. Green
Няма състезание и пробен, където това да е забранено, особено, като си плащат.
Скрит текст:
Може би може дори и на истинския да се яви, ако иска.

# 309
Защо да не може, не виждам никакъв проблем! По-впечатляващ е резултатът на третокласника, браво!

# 310
  • София
Да,браво на детето.Аз не казвам,че е нещо лошо,просто не знаех,че е позволено и за това се  учудих.

# 311
Това е просто пробен, който се плаща. Ако ми е предизвикателство и аз мога да се явя, никой няма да ме спре Simple Smile, в смисъл, че за разлика от състезанията, тук могат дори и по-големи да се явят, щом си плащат. Иначе на много състезания (а това дори не е състезание) могат да се явяват по-малки деца с по-големи и то не е прецедент. Дори на НОМ в момента (национален кръг) има и такъв случай.

# 312
Докато чакаме да се появят българските варианти на задачите от "Европейско кенгуру", може да разгледате какво са решавали децата в Кипър.
Задачи

# 313
И тъй като форумът не позволява редакция..
Теми и отговори на български език

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 10:22 от Анонимен

# 314
  • Варна
Има ли такса за участие във Великденското?

Общи условия

Активация на акаунт