Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 652
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
ДАНИС пуснаха заявка за финала на МБГ:

http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=novini&article=458

# 316
Има ли такса за участие във Великденското?

Да, 8лв.

# 317
Хубаво де, аз ли нещо не разбирам или на теста за 1 клас има грешка при заданието на задача № 20?
Ха, сега грешката изчезнала.... Но на ксерокопиет, което днес направих и на това, което детето ми е решавало в училище, грешката стои. Преди въпросителната има една двойка...
Странна работа...

Печатна грешка? Доколкото си спомням и в Математика без граници "Зима" пак имаше печатна грешка в теста в нашето училище...

# 318
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз пък се опитах да разпечатам теста за 4 клас, да си го гледаме вкъщи и калинките излязоха чисто черни Simple Smile Simple Smile Simple Smile
и на състезанието май така са им ги дали .

# 319
В случая тъпото е, че са допуснали децата да решават задача със сгрешено условие, а сега се сетиха да си покрият грешката.  doh
Ние прегледахме задачите днес следобяд и детето каза, че двойката пред въпросителната я е имало и на състезанието. Той е съобразил отговора, но със сигурност други деца са били ощетени заради тази грешка.

# 320
В случая тъпото е, че са допуснали децата да решават задача със сгрешено условие, а сега се сетиха да си покрият грешката.  doh
Ние прегледахме задачите днес следобяд и детето каза, че двойката пред въпросителната я е имало и на състезанието. Той е съобразил отговора, но със сигурност други деца са били ощетени заради тази грешка.
Измекярска постъпка отвсякъде! Вместо извинение, просто смяна на теста в сайта с надеждата, че никой не е забелязал! Пфу!

# 321
  • European Union
Е, не е точно така. Грешката са я забелязали още по време на състезанието. На всички деца е казано (поне в нашето училище е било така), писмата са пращани до всички училища.

# 322
Е, не е точно така. Грешката са я забелязали още по време на състезанието. На всички деца е казано (поне в нашето училище е било така), писмата са пращани до всички училища.
Ами при моето дете не са казали, защото тя още след състезанието, много превъзбудено ми разказваше за някакви звезди и облаци при които нещо не било наред, но аз, разбира се, тогава не можах да я разбера какво има предвид. Днес докато решаваше теста повторно ме извика да ми покаже - "Ето, мамо, виж, ето за това ти разправях, че не е наред". Тя също е отговорила правилно, все едно двойката я е нямало, просто се е абстрахирала.
Както и да е. Пропуснали са. Човещина. Но понеже от четири състезания тази година ни се случва за втори път и ми се струва, че говори за лекоооо немърливо отношение.Stuck Out Tongue

# 323
  • Sofia
Дали пък няма и едно обобщено класиране да публикуват?

# 324

някой обясни ли как се получава произведение на цифрите на едноцифрени числа?
26 задача, 4 клас Trollface TrollfaceTrollface

# 325
Просто от 1до 9 се добавят към сумата на другите произведения.

# 326
като произведение на какво?
цифрата с 1?
а защо не с 0?
или с каквото детето реши.

# 327
Цифрите от 1до 9присъстват по веднъж. Затова се добавят към произведенията . Как по 0....?

# 328
  • София
Цифрите от 1до 9присъстват по веднъж. Затова се добавят към произведенията . Как по 0....?
Нарочно ли го правиш?

# 329
Кое? Това е решението на задачата- отговорих на въпрос. Доколкото ми е известно темата е за да сме си полезни във връзка състезанията на децата. Ако обичате пояснете какво имате предвид? Обидила съм някого или поста ми Ви се е сторил ненужен?   

Общи условия

Активация на акаунт