Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 698
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Или просто Несебър домакинства на финалния кръг.

# 241
Е и? Това не е зададено в регламента....

# 242
Ааа сетих се, това е начин организаторите да не плащат много, както и спестяват данъци от "такса дарение".

# 243
За ДАНИС ,11 деца това от всеки клас ли са или общо за всички класове?

# 244
Цитат на: mama furia
Питах г-жа па математика от МГ-Пловдив за скритите номера. Каза, че това са на деца, които не са се явили или са регистрирани два пъти по погрешка. Публикуваните резултати са на всички, които участват в класирането за балообразуване на МГ-то. Няма скрити резултати!!!
Това че има още номера е сигурно
Академия 21век пусна файл с резултати с имена/ не знам откъде го има/ и в него присъстват деца,които ги няма във файла на МГ с номерата
Еее, не. Извинявам се, всъщност по-добре да премълча....иначе това, което ми идва да кажа ще е повече от грозно....
Всъщност за държавно училище ли се кандидатства или за някакво тайно братство....
Какво пречи да има един приемен изпит на които се явяваш и ако там ти е мястото влизаш.
Явно по втория начин от край време си има влезли, явно неясни регламенти и промени постфактум ще има и това няма общо с техническата част, а е начин да се вкара някой.... или поне е сериозен повод за съмнение, защото ако тези преподаватели/нали заради тях се натискаме родителите, не заради сградата.../ако тези хора не са достатъчно кадърни да проверят едни тестове всъщност какъв извод да си направим?
Как някое дете ще реши всичко и после при проверката ще му се постави различно от максималната оценка?
Частна школа вади класация в която присъстват деца, които липсват в официалното класиране?
Не е толкова голям Пловдив. Децата ни ходещи от първи, втори клас на състезания и ние техните родители имаме сравнително ясна представа поне за едни 15-20деца, които в годините са били все в началото на класиранията. Нали сега изведнъж деца "парашутисти" веднага се открояват...
Според мен щом толкова много желаят и е ясно, че ще има влезли по втория начин нека се обяви една бройка за прием за която желаещите родители да наддават. Сумата да отиде за нужди на училището. Щом в едно МУ има платен прием какво пречи такъв легален да има и в едно МГ. Искам да подчертая и друго, родителите, а не децата на влезлите по втория начин са тези, които напират,  защото ако детето има талант и желание да решава задачи-родителите се явяваме само подкрепа за него. То само ще иска да знае, да може да решава подобни трудни за останалите му връстници задачи и ако положи достатъчно труд да си извоюва своето място там, то ще е с високо вдигната глава и гордо със собствените си възможности. Не ми се иска да си представям как се чувстват тези няколко деца които ще попаднат без да им е там мястото, сред другите които са се трудили и за които задачите са и страст и удоволствие. Тогава всъщност средата за тях едва ли ще е мотивираща и тези деца едва ли ще могат да получат това ниво не само на знания/но и гордоста да си един от малкото и след сериозна подготовка и труден изпит прето дете/ от 5 до 7  клас, за които е по същество борбата, защото просто мястото им не е там....и много жалкото е, че друго дете няма да получи своя шанс - заради тях.

# 245
valeriq.k  и аз това се учудвам
откъде академията има този списък, и то е ясно-предоставен е от МГ
това е абсолютно безумие
вярно задачите бяха лесни, но деца които досега и в 50-ката ги нямаше, да са на челните места е странно

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 08:39 от The Invisible

# 246
  • Sofiq
Общата бройка за МБГ е за децата от всички класове , но не знам те ли си заявяват участниците, или имат квота на база явилите се.
За 4 клас след висенето по опашки юни, че и юли за прием, не мисля че на някой родител и дете ще му е до още състезания.
Но пък 1-3 сигурно ще ходят масово, желая им успех и търпение!

# 247
Нещо не разбирам от тази таблица с квотите, например Ахтопол,Банско и др. имат 1 участник в индивидуалното и 1 отбор.Как ще стане този отбор от 1 човек?

# 248
  • Пловдив
valeriq.k  и аз това се учудвам
откъде академията има този списък, и то е ясно-предоставен е от МГ
това е абсолютно безумие
вярно задачите бяха лесни, но деца които досега и в 50-ката ги нямаше, да са на челните места е странно

Къде може да се види този списък ?
Относно лесните задачи, лесни са за тези които се занимават допълнително извън училище. Не знам училище в Пловдив в което да се решават подобен тип задачи/с описание имам в предвид/.
Странности в България от 20годни няма. Изтичане на задачи, случайно попаднали имена в списъци и други подобни манипулации е нещо нормално. Всичко е въпрос на финансова възможност.

# 249
Питагор -ВАРНА

Национално математическо състезание „Питагор“ за ученици от IV клас ще се проведе на 28.04.2018 г. в МГ „Д-р Петър Берон“, гр. Варна.
Начало на състезателния ден е 9:00 часа. Времето за работа на учениците е 120 минути. Състезанието е анонимно.
Записването на учениците става в срок до 20.04.2018 г. в училището, в което ученикът се обучава.
Скрит текст:
След подаване на заявката училището подател ще получи имейл с входящи номера на учениците, с които те ще могат да проверят работните си места и резултата си от състезанието.
На 26.04.2018 г. на сайта на РУО-Варна и МГ „Д-р П. Берон“ ще бъдат оповестени работните места на учениците по входящия номер.
Учениците, които не желаят техните резултати да бъдат оповестявани публично, подават декларация, подписана от тях и от родител, до директора на училището домакин в деня на състезанието.

БРОЙ УЧАСТНИЦИ В ОБЛАСТНИЯ КРЪГ на Международното математическо състезание „Европейско кенгуру” 17 март 2018 Г.
Брой участници

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 09:47 от Анонимен

# 250
Къде може да се види този списък ?
Относно лесните задачи, лесни са за тези които се занимават допълнително извън училище. Не знам училище в Пловдив в което да се решават подобен тип задачи/с описание имам в предвид/.
Странности в България от 20годни няма. Изтичане на задачи, случайно попаднали имена в списъци и други подобни манипулации е нещо нормално. Всичко е въпрос на финансова възможност.
Списъкът е качен в системата мудъл на академия 21 век
Много смела постъпка
При условие , че някои са подписали декларация Dizzy Face

# 251
За Питагор ще подпиша декларация. Предлагам и вие да го направите и да видим какви резултати ще публикува МГ-то. Да го направим масово. Нещата почват да стават гротескни.

# 252
За Питагор ще подпиша декларация. Предлагам и вие да го направите и да видим какви резултати ще публикува МГ-то. Да го направим масово. Нещата почват да стават гротескни.
Бих го направила, но не виждам смисъл от това
За жалост стават все по-нагли в действията си
Странно ми е училище с такова реноме, да прави такива неща
И това няма как да се направи от един човек, всички са в кюпа

# 253
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Нещо не разбирам от тази таблица с квотите, например Ахтопол,Банско и др. имат 1 участник в индивидуалното и 1 отбор.Как ще стане този отбор от 1 човек?

написали са го http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=199
Цитат
„... има право да състави отбор за математическата щафета, ако средноаритметичният брой участници от съответния клас е поне 30. Ако броят на участниците не е достатъчен за излъчването на отбор в нито един от класовете, Партньорът получава wild card за сформиране на 1 отбор от един клас по избор.“

много ме "радва" публикацията от вчера

Цитат
Пролет 2018 - Резултати

Резултатите от пролетния кръг ще бъдат обявени по първоначално обявения график  - на 13 април 2018 г.

# 254
За ДАНИС ,11 деца това от всеки клас ли са или общо за всички класове?

За ДАНИС има 35 деца общо от всички класове като медалисти от миналата година.
Отделно има още квоти за 11 места за деца от всички класове, които не са  финалисти от миналата година.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 10:06 от blueeyes

Общи условия

Активация на акаунт