Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 678
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Аз съм по-революционна. Няма какво да показват работите на децата. Да ги сложат в  два кашона и да ги изпратят за изцяло нова проверка в друг град.

Проблема едва ли е точно в оценяването, в смисъл всеки родител на теория може да поиска да види работата на детето и ако има сериозна грешка в оценяването да вдигне аларма. Така, че такива игри е глупаво да се играят и едва ли някой го прави. По-вероятно е да се позавишат оценките само на верните деца (което няма как външен родител да го разбере), в тази връзка и подмяната на работи също не е изключена.

# 286
  • Пловдив
Аз съм по-революционна. Няма какво да показват работите на децата. Да ги сложат в  два кашона и да ги изпратят за изцяло нова проверка в друг град.

Проблема едва ли е точно в оценяването, в смисъл всеки родител на теория може да поиска да види работата на детето и ако има сериозна грешка в оценяването да вдигне аларма. Така, че такива игри е глупаво да се играят и едва ли някой го прави. По-вероятно е да се позавишат оценките само на верните деца (което няма как външен родител да го разбере), в тази връзка и подмяната на работи също не е изключена.

По принцип всичко е възможно. Но не разбирам родителите които ще си пратят детето в МГ още от 5кл. да решава 3пъти повече задачи от другите училища. И дали въобще са наясно каква мечешка услуга правят на децата си.

# 287
Скрит текст:

И това го има, но точно позавишаването на оценките би лъснало в такава ситуация. Изтичането на задачите и подмяна на работите също е тих и елегантен вариант, който не се хваща. Как са допуснали това със списъците не е ясно? Едно е сигурно, че доста се компрометираха. При описателните задачи отговорът сам по себе си носи 1-2 т., доколкото съм гледала. Интересно е колко екзактни са били при раздаването на точки за разписването за едни деца, и колко за други.

# 288
И това го има, но точно позавишаването на оценките би лъснало в такава ситуация. Изтичането на задачите и подмяна на работите също е тих и елегантен вариант, който не се хваща. Как са допуснали това със списъците не е ясно? Едно е сигурно, че доста се компрометираха. При описателните задачи отговорът сам по себе си носи 1-2 т., доколкото съм гледала. Интересно е колко екзактни са били при раздаването на точки за разписването за едни деца, и колко за други.
Аз наистина не проумявам как се случват тези неща
Всички учители се събират и решават на кой да завишат оценките
или е заповед от директора
ако толкова хора са замесени в тези неща, то няма ли рано или късно да изтече информация
а за подмяна на работата, нали ще познаеш почерка на детето си-ако са му подменили работата
явно съм доста наивна, но всичко това доста ме шокира

# 289
  • Пловдив
Аз не съм изненадана, че влизат деца по втория начин. Радвам се, че има две паралелки. Една за "избраните" и една за "простолюдието". И без това статистически е доказано, че повече от 5% не влизат по втория начин. За всеки случай, нека да си имат цяла паралелка.
А ние продължаваме да се борим за 1 от 14 в града (или 13, май, за тази година).
Ще подготвяме децата, а нека съдбата да реши. Всяка година има различни фактори, които могат да повлияят. Е, тази година се поизложиха малко от МГ-то, образцовото МГ, но има ли някой, който да се е съмнявал, че се приемат деца некоректно? Wink

А щом си споделяме предложенията, аз имам следното: да се наблюдават деца от 1ви или 2ри клас до 4ти. Такива, които си правят труда да се явяват с години по състезания и явно се справят. По 1-2 състезания да гледат през годините, не всички, но така да се отсяват математиците.
Защото за 1 година зор доста нематематици могат да се "набутат" в МГ и то без да осъзнават какво ги чака. Не че другите 10 годишни ще са наясно, но поне ще знаят колко задачи през годините е трябвало да решат, за да ги приемат Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 13:01 от *ashley*

# 290
Цитат
Аз наистина не проумявам как се случват тези неща
Всички учители се събират и решават на кой да завишат оценките
или е заповед от директора
ако толкова хора са замесени в тези неща, то няма ли рано или късно да изтече информация
а за подмяна на работата, нали ще познаеш почерка на детето си-ако са му подменили работата
явно съм доста наивна, но всичко това доста ме шокира

Е, проверители не са всички учители, а доста малка бройка. Естествено, че няма да подменят работата на вашето дете за да му намалят точките, нали като отидете да видите работата ще лъсне. Ама на детето X което трябва да получи добър резултат какъв е проблема да се смени работата? Кой ще се оплаче, родителите решили да "оправят" детето на всяка цена??? Така или иначе това са си само догадки, начини за вкарване на "верните" деца открай време са намирани. Реално това не ощетява добрите математичета, които така или иначе ще се справят и ще влязат, сметката я плащат няколкото деца, останали под чертата.

# 291
  • Sofia
МБГ за втори клас 19 точки сребро.... Не помня толкова малко точки да са носили медал.

# 292
  • Пловдив
МБГ за втори клас 19 точки сребро.... Не помня толкова малко точки да са носили медал.

Моето дете с 22 точки има бронз ... Къде е това с 19 - сребро  newsm78

# 293
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може би сте в друг клас?
класацията не е по градове и държави, а обща за класа, няма как за един и същи клас 19 сребро - за 26 бронз.

десив78, може задачите да са били по-трудни, по-малко деца са стигнали до макс и близки до него резултати... всичко е възможно.

# 294
  • Пловдив
Във втори сме ....22 - бронз

# 295
  • По света и У нас
Питагор - Бургас

На 28.04.2018 г. в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ – Бургас, ще се проведе Националното математическо състезание „Питагор“ за ученици от IV клас. 

 ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ  срок за записване – от 16 до 18 април 2018 г. (включително)  място за записване – в библиотеката на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ – Бургас   работно време – от 8:30 часа до 17:30 часа
 НЕОХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
1.  Заявление – по образец  >>заявление_за_участие_в_Питагор_2018
2. Копие на първата страница на ученическата книжка (бележника) на ученика
Разпределение на участниците по зали ще бъде оповестено на сайта на ППМГ „Акад. Никола Обрешков” – Бургас на 27.04.2018 г.

# 296
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

в Пловдив само при партньорите на данис ли се е провеждало състезанието?
защото тук втори клас, от Пловдив, има само едно дете с 22 точки и то е със сребро Simple Smile

ако се е провеждало и във вашето училище, свържете се с организаторите и вижте от къде идва това разминаване.
не би трябвало да има значение къде е участвало детето, по-скоро може да е станала грешка.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 16:18 от st. Dobri

# 297
  • Пловдив
Понякога (при равен брой точки) се гледа и времето. Възможно е деца с еднакви точки да имат различни медали. Обаче детето с 22 точки има 60 мин, така че среброто не е заради по-добро време.

# 298
За втори клас скалата е:
16-18 бронз
19-23 сребро
24-30 злато

# 299
  • Пловдив
Моето дете с 22 точки има бронз ... Къде е това с 19 - сребро  newsm78
Погледнах в нашето училище второкласниците и сравних медалите по точките.
16т.-бронз
18т.-бронз
24т.-злато
25т.-злато
Нямаме други резултати, за да дам повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт