Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 646
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма как да знам какво се сещаш и за кого си мислиш.
не съм чула този, за когото пиша да е прекратил курсовете.

# 346
Кой е съставителят на задачата?

# 347
Момичето от Пловдив за което предполагам, че е с макс., не ходи на уроци в София. Колко деца от изнесените до сега списъци са я решили, някой знае ли?

# 348
Задачите за четвърти клас са предложени от Юлиян Цветков и Таня Стоева.

# 349
Това за НОМ или за Кенгурото?
На НОМ имаше ли макс.резултат в 4-ти клас?

# 350
Мисля че имаше в Бургас или Варна

# 351

За тези точно преподаватели нямам никаква представа. Аз помислих, че се намеква за друг.

За НОМ - задачата с монетите става въпрос.

# 352
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ключовата дума е "предложени" Wink

Скрит текст:

за НОМ

# 353
  • Sofia
Ще има ли обобщено класиране за ЕК или напротив?

# 354
На финала в Несебър ( за състезанието МБГ) , децата от родителите ли се водят или е организирано от Данис? Синът ми е в първи клас. Благодаря

# 355
  • София
От ДАНИС миналата година се пробваха да направят организация, но накрая не се получи. Не мисля, че ще се пробват пак.

# 356
Ще има ли обобщено класиране за ЕК или напротив?
Досега ако не е имало, кой да го направи оттук нататък?
Може би все пак ще има поименен списък на класираните за националното състезание.

# 357
От ДАНИС миналата година се пробваха да направят организация, но накрая не се получи. Не мисля, че ще се пробват пак.
Благодаря ви. Чудя се дали да подавам въобще заявление за участие 😥 Незнам дали ще успеем, ако се включи, да го заведем.

# 358
Мисля че таксата за участие е 50 лева, няма смисъл да ги плащате, ако няма да успеете да се организирате.

# 359
  • Sofia
Получих отговор от организаторите на ЕК относно Обобщено класиране:
Уважаема госпожо,

Както знаете, тази година състезанието се провежда от Министерството на образованието и науката. В този смисъл отговорът на Вашия въпрос не е от наша компетентност. В Регламента, публикуван на сайта на МОН, не е предвидено да се прави общо крайно класиране от Областния кръг.  По-скоро би следвало да се очаква класиране по области, тъй като в момента писмените работи се намират в РУО на МОН. Но дали съответните РУО на МОН ще решат да направят такова класиране зависи от самите тях, защото едва ли МОН ще им постави такава задача. Училищата-домакини би трябвало да са обявили класиране на учениците, явили се на състезанието в тях. Това наше мнение произтича от факта, че именно училищата-домакини бяха задължени по регламент да обявят резултатите (както и отговорите без този на задача 26) на своите ученици до 17:00 часа на 17 март. Но дори на ниво училище е необходим допълнителен труд, за който не вярваме да има нагласа за полагане. Отивайки към областта, трудът се увеличава значително и вероятността да се появи класиране в някоя област не е голяма. Задача на Националната комисия е да определи учениците, допуснати до Националния кръг, да уведоми съответните РУО на МОН за имената на класираните и РУО на МОН от своя страна да информира класираните ученици до 10 май 2018 г. Тук вече Националната комисия се ангажира с обявяване на крайно класиране на учениците, участвали на Националния кръг. 

С уважение и с поздрав,

Общи условия

Активация на акаунт