ВИП отделение към АГ болница Варна

• 60 969
  • 802
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря, момичета! Явно ще трябва да говоря с няколко аг-та и да реша. Не знам защо ми се иска да се следя и да раждам при един и същ лекар. Малко ми е странно цяла бременност да контактувам с един, а накрая да родя при някой напълно непознат, с който съм се виждала 3 пъти, примерно. Не знам..ще го мисля на момента..

# 736
Може ли някой да ми даде малко информация, ако си заплатя услугата за индивидуална грижа от акушерка за 12 часа от ценоразписа на болницата ще мога ли да разчитам на нея да ми помага в първите часове с бебето? Предстои ми първо раждане секцио и съм много притеснена, защото никога не съм виждала дори толкова малко бебенце, а свижданията са забранени... Съмнявам се че без материален стимул някой от персонала би ми помогнал със съвети за грижите.

# 737
Благодаря, момичета! Явно ще трябва да говоря с няколко аг-та и да реша. Не знам защо ми се иска да се следя и да раждам при един и същ лекар. Малко ми е странно цяла бременност да контактувам с един, а накрая да родя при някой напълно непознат, с който съм се виждала 3 пъти, примерно. Не знам..ще го мисля на момента..
Разсъждавате в правилна посока. Особено, ако бременността е рискова/проблемна, аг трябва да е наясно с протичането и.

# 738
На мен лично ми помогнаха като обясниха кърмене, обличане, къпане, каквото имах като въпрос го задавах, е, да, при мен таткото бе при нас, но вярвам, че и сама щях да се справя, то си идва с раждането, въпреки че е малко, не е толкова страшно или поне само първите минути се чудех какво да я правя, хаха, после се наредиха нещата.
Аз не съм на мнение, че в АГ не раждат и не може да родиш нормално, много мои познати родиха.

# 739
Момичета, явно не е станало напълно ясно какво исках да кажа, за това ще уточня - не твърдя, че в АГ не се ражда естествено. Твърдя, че ако има някаква особеност в случая (повече години при мен и др.) много малко лекари се наемат. Говоря от абсолютно личен опит. Както казах, преди две години търсех някой в АГ (държах да съм там) при който да родя по естествен път, тъй като нямах абсолютно никакви показания за секцио. Само при чуването на възрастта от 37 г. започна разубеждаването и при Мирчева и при Г. Георгиев, като и двамата бяха съгласни, че има всички данни за естествено раждане, но с тези години нямало смисъл да се поемат рискове, което е нелепо... Танев влиза само в планирано операции, това със сигурност беше факт, съмнявам се нещо да се е променило. Мирчева предпочиташе такива, а Георгиев си залага на сигурното по негово мнение.
Съгласна съм, че най-добре е проследяващият бременността да е и израждащ, но аз не намерих такъв.
Що се отнася за помощта след секцио - на мен бебето ми го дадоха на сутринта на третия ден след раждането (родих късния следобед), така че вече бях изцяло в кондиция, а освен това акушерките доста помагат, обясняват и аз лично не съм имала притеснения.

# 740
  • Варна
Може ли някой да ми даде малко информация, ако си заплатя услугата за индивидуална грижа от акушерка за 12 часа от ценоразписа на болницата ще мога ли да разчитам на нея да ми помага в първите часове с бебето? Предстои ми първо раждане секцио и съм много притеснена, защото никога не съм виждала дори толкова малко бебенце, а свижданията са забранени... Съмнявам се че без материален стимул някой от персонала би ми помогнал със съвети за грижите.

Според мен на ВИП етажа отделят достатъчно време и помагат, освен това там има само няколко родилки/бебета и имат време. Аз също бях решила да си платя за тази услуга, но самите акушерки ме отказаха и не са ми отказали помощ за нищо, въпреки че ме посъветваха да не вземам бебето при мен веднага след ставането от операцията, но аз го направих Simple Smile

# 741
Момичета включвам в темата първи път. В трети триместър(8ми месец) съм и се следя в Майчин дом, от там на последния ми преглед установиха, че бебето изостава с почти месец. Единствено ми пуснаха последните ПКК и урина които ми се полагат по пакета който съм заплатила. Никой не ми казва каква е причината за изоставането, не са ми правили и допълнителни изследвания за да се разбере какво се случва. Тоновете са добре, околоплодни води има. Доплер на плацентата и кръвоотока са ми правили два пъти за цялата бременност и то винаги след като аз съм задавала въпроса как е кръвоотока.Относно това да постъпя в болницата за да ми направят допълнителни изследвания и да ме пуснат на системи за да подхраним малко бебето никой нищо не казва. А четох че това е стандартна процедура в другите болници при такива случаи.
Може ли да ми препоръчате лекар в Аг към когото да се обърна по моя въпрос? Някой който ще може да ме прегледа и да каже обективното си мнение какво да направя и да реагира адекватно в случая?

# 742
Аз ходих на преглед за кръвотока и всичко,което може да се проследи точно към 7-8 месец т.като дрСтоилов ме бе наплашил за прееклампсия, не бе вярно, др Георгиев провери и обясни всичко и ми даде документи, това ме успокои.Ходих при дрБоян Георгиев.

# 743
Д-р Боян Георгиев мисля, че би се заел сериозно.

# 744
Може и Евгения Георгиева, тя завежда патология и може да ви е полезна. Те винаги работят в тандем, така че който и от двамата да изберете ще ви свършат работа.

# 745
Момичета, знаете ли до колко часа работи медицинският център към Аг Варна? Звъня от един час за да си запиша час при някой от лекари там, но никой не ми вдига телефона.

# 746
Здравейте.
Някой да разполага с актуален списък за родилното?

# 747
Здравейте, момичета,

Дали някой знае списъкът, който е на регистратура, дали важи за вип етажа или поне кого да питам.
Също така струва ли си вип етажа при ковид ситуацията и в случай, че си ок да не си сам в стая, какви са предимствата, по-хубава стая вероятно, нещо друго?

Благодаря

# 748
За по-хубава не мога да кажа, едва ли...Аз лично и сега бих избрала да съм сама, но то зависи как желаете.Случва се да сте с др ревящо бебе или хъркаща мама, говоря за случаи на сестра ми в Майчин дом, като не е била сама, но зависи пак как ще се паднете, все пак може и да е от полза и да сте с др мама.
Аз когато бях сама и нямах близки в някои часове, си почивах, то бебчето хапва по малко, моята спеше доста от жълтеницата, гледах да си почивам през деня, защото вечер не спиш спокойно, почти не спиш, или кърмене, или идват рано за прегледи, все някой минаваше и е дразнещо, мечтаех си да се приберем.
Списъкът важи, може да се добавят някои неща, вижте има писано във Варненски мамчета във Фейсбук.

# 749
Благодаря Ви, някъде бях чела, че за випа не се изисква всичко, както за други етажи, тъй като си плащаш и е осигурено, така или иначе съм подготвена, просто се опасявам, че багажът ми е доста 😁

Общи условия

Активация на акаунт