Обсъждане на имотни обяви 2

• 75 744
  • 791
  •   1
Отговори
# 150
Да, по House Hunters доста често са давали хората да купуват къщи с мазе, което да правят на апартамент и да дават под наем. Но аз някак не мога да го възприема. Е, може би ако мазето е направено супер яко и това да компенсира в голяма степен, че е мазе, ама в случая не е така Simple Smile

В случая си е направено добре, съвсем съпоставимо с канадските бейзмънти - вие да не си представяте някакви палати... Информацията ми не е от телевизията, да уточня Simple Smile За подобно нещо, ако си в Торонто в центъра или около университета, 1000 долара за наем на месец няма да ти стигнат. Чакай, то било 70 и кусур квадрата - отиваме по-скоро на 1500 долара тогава. Едно студио в бейзмънт без прозорец е 1000 долара.

Ние много неща не можем да възприемем тука, ама като идем там и набързо ги възприемаме. Като ни се наложи. Wink

Между другото, наскоро си мислех какъв уейст на пространства са мазетата в СС с всички вехтории и боклуци, а повечето са с прозорци и много от тях са на супер места. Ако хората се организират да ги изчистят и измажат, и всеки да си го отремонтира, стават за много неща.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 10:22 от Анонимен

# 151
  • София
Не е точно обява - реклама е, но я споделям, понеже демонстрира шеметна изобретателност в изкуството да превърнеш дефектите в ефекти. А езикът, ах езикът... Simple Smile.

"MONA е от София. Ще живее в Манастирски ливади. MONA обича гледките отвисоко и има страхотна осанка. Тя е изключително балансирана… обича децата, обича и животните. Понякога работи от вкъщи, но обича да релаксира със спорт.

MONA е изключително гостоприемна - готова да те посрещне във всеки един момент. Тя готви фантастично, но и често излиза на вечеря, защото не се страхува да се прибере по тъмно. Тя обича светлините на града, но не и суетата. МONA обожава да чете книги в двора, разходките, удобството да живее на 5 минути от всичко или да наблюдава Витоша с часове.
Би ли живял/а врата до врата с MONA?
Да
Не"

# 152
Да, по House Hunters доста често са давали хората да купуват къщи с мазе, което да правят на апартамент и да дават под наем. Но аз някак не мога да го възприема. Е, може би ако мазето е направено супер яко и това да компенсира в голяма степен, че е мазе, ама в случая не е така Simple Smile

В случая си е направено добре, съвсем съпоставимо с канадските бейзмънти - вие да не си представяте някакви палати... Информацията ми не е от телевизията, да уточня Simple Smile За подобно нещо, ако си в Торонто в центъра или около университета, 1000 долара за наем на месец няма да ти стигнат. Чакай, то било 70 и кусур квадрата - отиваме по-скоро на 1500 долара тогава. Едно студио в бейзмънт без прозорец е 1000 долара.

Ние много неща не можем да възприемем тука, ама като идем там и набързо ги възприемаме. Като ни се наложи. Wink

Между другото, наскоро си мислех какъв уейст на пространства са мазетата в СС с всички вехтории и боклуци, а повечето са с прозорци и много от тях са на супер места. Ако хората се организират да ги изчистят и измажат, и всеки да си го отремонтира, стават за много неща.

Имах предвид, че аз лично не бих живяла в мазе, освен ако не е направено готино. В смисъл, че това в обявата може да е ОК, но за мен не е достатъчно, за да направя компромиса. Ако вече имам други ограничения - да нямам пари, локацията да е някаква по-спечифична и тн., тогава вече е различно.

# 153
Скрит текст:

Имах предвид, че аз лично не бих живяла в мазе, освен ако не е направено готино. В смисъл, че това в обявата може да е ОК, но за мен не е достатъчно, за да направя компромиса. Ако вече имам други ограничения - да нямам пари, локацията да е някаква по-спечифична и тн., тогава вече е различно.

Аз не бих живяла в мазе при никакви условия, дори да е направено изключително. Но както се казва "never say never", че не знаеш животът как може да те изненада Simple Smile

# 154
Мазета, че и тавани стоят необитаеми и са голям резерв, да. Ама то и заключени апартаменти има колкото искаш, така че там е най-големият резерв.

# 155
  • Куциндрел
Къщата ни на село е с един вкопан в земята етаж. Нямаме проблеми с обитаването му, когато отидем, но спим на горният етаж, който е над земята. Laughing Иначе кухнята, всекидневната и едната баня са 2/3 под земята.

# 156
  • София
По пловдивските села много  от къщите са така - в зверските жеги лятото долу на хладно, зимата горе.

# 157
  • Куциндрел
То и зимата долу пак става, все пак имаш 2/3 помещение, което естествено е санирано. Laughing
Обаче има разлика дали вкопаното в земята е в къща с двор или е мазе на блок в града. Само си представям как минават уличните кучета и маркират прозорците или някой си хвърля фасовете и боклуците по тях.

# 158
ОФ и аз не харесвам мазетата

Тези полу сутерени по къщите са ми противни

Изглеждат старо и демоде
И много често миришат на влага, особено ако къщата не се обитава дълго време
Единственото ми изискване като си купувахме нашата къща беше да няма такъв полу сутерен    Не отричам, че се свиква, но чувството че си подземен не ме кефи

# 159
Би трябвало да го съобщят в обявата тогава, но има нещо. И на мен много ми харесва. Цената ще се вдигне при проданта, обаче ако е в разумни граници може да е изгодно, началната е доста ниска за това, което се продава.

Би, ама не би....
В ГПК пеше, че в обявлението за ПП, ЧСИ са длъжни да обявяват ипотеките, другите тежести не.
На този апартамент собственика е някакъв чужденец, продаваха още един или два негови паралелно с този.
Не са много хората, вадещи четвърт милион кеш, проблем е не само наличността а и произхода на средствата, които не винаги могат да оправдаят Wink
Другият риск, който много пренебрегват е длъжника или трето лице пуска искова молба в последния момент, блокирайки въвод или връщане на платените пари няколко години, ако съда я намери за основателна и тръгнат дела, обжалвания.
Затова хората с пари, поне които познавам като цяло избягват ПП, предпочитат да си купят, спестявайки от главоболия, не от цена....

Да попитам, някой от всички сделкаджии попадал ли е на предварителен договор за продажба без плащане на 10% капаро?
Т.е цялата продажна цена се плаща при евентуално изповядване на сделката.

# 160
Ми не. Аз си имах 10% капаро.
Но на един друг апартамент ми искаха само 1000лв стоп капаро и след това всичко на сделката, но беше от строителя директно, но пък не можах да се доредя до апартамент там.

# 161
Здравейте ! Търсим си жилище в южните райони ,като с предимство са Иван Вазов и Стрелбище .Попаднах на обява ,с доста по-ниска цена от всичко останало и бих искала мнение.
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-tristayni-apartamenti/i … jba-v-sofiya.html

# 162
Пише, че е продаден.

# 163
Qsenski, аз съм купувала без 10% капаро, само дадох 1000 евро, за да не вадят документи и да се откажа, но бях с пари кеш. В деня на сделката ми върнаха 1000-та евро продавачите и платих цялата сума по банков път. Обаче ако “работиш” с някоя от големите агенции, няма да се навият на такава схема, защото те съхраняват част от парите през цялото време.
Всъщност, като се замисля на нито една от сделките ни (а те не са никак малко) нито сме давали, нито сме взимали 10%. Даже миналата година като продавах брокерката се опитваше да ме убеждава как трябвало да ги взема, но ако на купувача не му отпуснат кредит, да ги връщам. Че на мен 10% за какво са ми!? Нито мога да си купя друг имот с тях, нито нищо. Та не се получиха с тая брокерка нещата, искаше си и комисионната на предварителен договор, пак така-ако не отпуснели кредита, щяла да върне парите.
От тогава съвсем избягвам големите брокерски агенции.

Vladislavav, на тази обява пише, че апартаментът е продаден, това е обява с цел да се обадите и да ви кажат “точно този е продаден, но имаме друг сходен” и да ви вземат за клиент.

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 14:22 от Анонимен

# 164
Ясно !
Звъннах вече ,бил капариран ,и започнаха да ми предлагат други естествено Simple Smile Преди малко бях на оглед на бул.Витоша .Имам друго питане ,стига да не съм много досадна .Голям апартамент 110 кв.м .чиста площ ,стар блок .Без брокер ,обаче продавача хич не беше в час .Каза ми,че не знае за колко да го продаде ,ние да решим и да му предложим цена ..Апартамента е с идеална локация ,но е за основен ремонт .Та каква цена на кв.м. да предложим ? Мислех нещо от сорта на 1000 евро/кв.м.,обаче нз дали няма да е прекалено малко и да се изнерви човека .

Общи условия

Активация на акаунт