Обсъждане на имотни обяви 2

• 74 374
  • 791
  •   1
Отговори
# 390
Има някои, които може би разчитат, че ще грабнат интереса, ще звъниш, после ще те разговорят и успиват и все нещо ще продадат. Може би очакват без цена да се обадят повече хора?

# 391
  • София /Абсурдистан
Е ако е така, жалко. Че то и социологически е доказано, че на всякакви обяви без цени, за каквото и да било, се обаждат много по-малко хора, отколкото на тези с обявена цена.

# 392
Bulgarian properties са от баш големите играчи и клиентите им не отиват при тях да търсят евтиното, така че на бат Мишо му е през оная работа дали имотите в агенцията му имат обявена цена.

# 393
Сигурно си имат отделна социология...

# 394
Bulgarian properties са от баш големите играчи и клиентите им не отиват при тях да търсят евтиното, така че на бат Мишо му е през оная работа дали имотите в агенцията му имат обявена цена.
Аз виждала техни обяви с цени. А на така анонсиран имот не реагирам въобще. Наистина може да не мога да си го позволя. Бат ви Мишо има много поздрави от мен, щото доколкото знам всяка агенция иска повече продажби, не по-малко, ама с по-високи комисионни. Виж ако те са някакъв феномен, работещ извън всякаква пазарна логика, това е друг въпрос.

# 395
Е ок, ама за двустаен апартамент в Люлин 6, едва ли ще се юрнат купувачи с големи пачки, та не пречи да се сложи цена.

# 396
Имам един въпрос за спецовете в imot.bg. Бях си харесала един апартамент, много се колебах, защото е по-малък, от това което търся, но пък с перфектна локация и покриващ всичките ми други изисквания. Бях си сложила обявата в Бележника. Докато се чудих дали пък не трябваше да го взема, тя изчезна оттам, вкл. не се зареждаше и в търсенето. Аз реших, че е свалена, защото апартаментът вече  е продаден. Днес към обяд влизах в Бележника, нямаше я и 2-3 часа по-късно обявата отново се появи, като си пишеше последна промяна от 04.05. и беше с много преглеждания, които обикновено се правят за мин. 5-6 дни. Не ми излезе като нова, все едно не е била сваляна. Някой има ли идея как става това?
До вчера съжалявах, че го изпуснах, а сега ме гложди дали някой не е решил да го купува, пък да се е отказал заради документите.

# 397
Имам един въпрос за спецовете в imot.bg. Бях си харесала един апартамент, много се колебах, защото е по-малък, от това което търся, но пък с перфектна локация и покриващ всичките ми други изисквания. Бях си сложила обявата в Бележника. Докато се чудих дали пък не трябваше да го взема, тя изчезна оттам, вкл. не се зареждаше и в търсенето. Аз реших, че е свалена, защото апартаментът вече  е продаден. Днес към обяд влизах в Бележника, нямаше я и 2-3 часа по-късно обявата отново се появи, като си пишеше последна промяна от 04.05. и беше с много преглеждания, които обикновено се правят за мин. 5-6 дни. Не ми излезе като нова, все едно не е била сваляна. Някой има ли идея как става това?
До вчера съжалявах, че го изпуснах, а сега ме гложди дали някой не е решил да го купува, пък да се е отказал заради документите.
Много се филмираш според мен.
Отиваш на оглед, ако ти харесва действаш, ако не, не.

# 398
Аз го гледах вече, даже два пъти. Просто ми станя странно как така изчезна обявата, а после не излезе като нова.

# 399
Аз виждала техни обяви с цени. А на така анонсиран имот не реагирам въобще. Наистина може да не мога да си го позволя. Бат ви Мишо има много поздрави от мен, щото доколкото знам всяка агенция иска повече продажби, не по-малко, ама с по-високи комисионни. Виж ако те са някакъв феномен, работещ извън всякаква пазарна логика, това е друг въпрос.

Публикуват си цени, и аз ъм виждала, и то за скъпи райони. В случая предполагам, че клиентът-продавач не иска да се публикува цена, иска да види (вероятно) какво ще му предложат купувачите. Дали е добра стратегия, не знам. Аз лично бих се обадила така, без цена, само ако е хубав имот на супер място.
ТафТаф, това е само един софтуер, Лъки е права, не се филмирай. Иди и го виж, ако има нещо по документите, веднага ще разбереш.
Между другото, понякога агенциите обявяват отново вече продадени имоти - защо го правят, е загадка за мен. ТафТаф, обади се и ги питай дали се продава още. Иначе - софтуер - бъгва се понякога Simple Smile

# 400
Може би е била платена за седмица/месец и е изтекла,затова не е била видима, докато не са платили пак за обявата, за да стане видима на сайта. Нещо като 4.80 лв на седмица май се плащаше, за да ти стои обявата в имот.бг.

# 401
Може би е била платена за седмица/месец и е изтекла,затова не е била видима, докато не са платили пак за обявата, за да стане видима на сайта. Нещо като 4.80 лв на седмица май се плащаше, за да ти стои обявата в имот.бг.
Това последното звучи доста достоверно. "Изчезна" през почивните дни точно. Но пък ме хвана яд, че го изпуснах, че не се реших и май това сега ще ме мотивира.

# 402
Давай смело, от оглед глава не боли Simple Smile Ако нещо те притеснява - преглеждате документите преди капарото. И сега, може да ви е смешно, но съм се отказвала от огледи по разни такива причини - седи прекалено дълго, значи никой не го иска и има проблем, прекалено изкусително изглежда, значи има проблем.... Сега не бих го направила.

Но апартамента, който купих, го отписах в началото по подобна причина - мернах обявата, не ми хареса на снимки, после ми се стори, че изчезна, после пак се появи... Брокерът ми ме нави да идем, аз вече отчаяна, се съгласих. Отивам с идеята, че на снимката съм видяла кухненските шкафове с най-грозен цвят, който мога да си представя. На живо се оказа по-различно и се успокоявам, че шкафове се сменят. Та, да знаете, че обявите често лъжат и може нещо да е по-добро, отколкото изглежда, а не само привидно напудрено, а в действителност - да ти създава проблеми.

# 403
И аз заобикалях обявите, които изглеждаха прекалено изгодни, все ми се струваше, че има някаква уловка. Но имах време и не бързах.
След това се появи един апартамент, който имаше нужда от изриване, опикан от котки и някаква адска смрад. А апартаментът - кукла. Що нощи не съм спала, за да се накумя - купувам или не купувам. Ама съдбата си знае работата - оказа се много заплетен юридически казус, една част от апартамента принадлежеше на дете, че имаше и договорна ипотека върху него. Собственичката се опита да ме изнудва, но мене трудно може да ме излъже някой.
Отказах се. Отчаях се. И се втурнах като луда да гледам какво ли не. Стигнах и до някакви тъмни, схлупени апартаменти, със северно изложение, първи етаж.. Абе, такива, които изобщо не отговарят на търсенето ми.
И сигурно съм го разправяла вече, ама си сънувах апартамента, който купих в последствие Simple Smile
Сънувам аз как хола има балконска врата и огромен прозорец и едно тънко, нежно и ефирно бяло перденце се полюшва от вятъра на отворената врата. И в блока, в който гледах "котешкия" апартамент, 2 етажа по надолу, буквало под него, със същото изложение, разпределение и квадратура, пуснаха обява за МОЯ апартамент.
Звъня на брокера 5 минути след публикуване на обявата и му казвам - искам оглед довечера и ще нося капаро. Той вика - не мога довечера. Аз леко повишавам тон и скръцвам със зъбки - няма не можеш - довечера, 19 часа пред блока!
И така. Оглед, стоп капаро на 15-тата минута, свалих от цената, свалих от двойната комисионна и насрочих дата за предварителен договор.

п.п. Не, че някой се интересува от моята история, но исках да кажа да не бързате. Вашето си ви чака.

# 404
Ско, вдъхновяваща история наистина, но ще ти разкажа и моята по-бърза и малко по-различна история, за да се види и друга гледна точка Simple Smile
С мъжа ми по някаква причина, три месеца след като се оженихме, хазяйката ни каза, че ще ни даде месец, дори два, но иска да даде апартамента под наем на нейни близки. Това става около юни месец миналата година (казвам около, защото 2017та година беше много наситена със събития и някои ми се сливат). С мъжа ми вече искахме дете и решихме да купуваме. Препоръчаха ни брокер приятели, които бяха много доволни. Първоначално искахме за този период месец и нещо да го купим и да няма междинна квартира. Аз не обичам да се мотам и знаех, че ще успеем да се справим. Все пак като знаеш какво искаш е лесно. Искахме тристаен апартамент в някои източни и южни квартали между  втори и пети етаж, по възможност с хубаво изложение, старо строителство, просторен и т.н. Сигурно на петия оглед, си го харесах. Брокерката ни заведе в един квартал, който дори не беше в изброените от нас. Беше пренатрупан и ужасен. Но на пръв поглед само. Аз го виждах по друг начин и убедих мъжа си. Защото и бързаха с продажбата, цената беше по-ниска от стандартните за квартала (хубав и зелен квартал, с детски площадки, незастроен и едва ли ще бъде), а и имотът нямаше тежести чисто юридически. След два дни го капарирахме. Мисля, че август вече беше нас. Но имаше много работа (и все още има), та затова се наложи да вземем и междинна квартира, поне докато оправим 1-2 стаи и баня. Нанесохме се октомври по някое време. През цялата тази лудница на пълни обороти, си правехме и бебе, което все не ставаше, та даже и до изследвания стигнахме, че се бяхме постреснали. На първия месец в новия ни дом с едно легло и баня и всичко друго по кашони и чували, аз забременях. Сега оправяме и другите две стаи като до края на юни е хубаво да са готови, за да посрещнем нейно височество Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт