Обсъждане на имотни обяви 2

• 74 315
  • 791
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте. Искам да ви попитам какво мислите за закупуването на апартамент/студио в този комплекс.
https://www.booking.com/hotel/bg/greenlife-beach-resort.bg.html
https://www.bulgarianproperties.bg/green-life-beach-resort-development/index.html

Моя близка се е запалила, предлагат й да закупи студио, от руснаци ( коити според агентите бягали панически от БГ и разпродавали) за 35000 евро. Имало агенции, които след това се грижели за имота и намирали наематели за 06, 07 и 08 месец. Обещавали по 100 лева на вечер или 9000 лева за сезона. На мен ми се вижда много и нереалистично ( 12,85 % доходност на година). Реално ли е според вас, изпълнимо ли е и какви рискове има?
Благодаря!

тези 100 лева на вечер не знам откъде им се привиждат, да не говорим за 100% заетост през сезона. За сравнение - почиваме във вила на морето в Гърция, разделена на студиа (достатъчно големи с 4 легла. баня и бокс, около 28-30 кв.м. Отпред има двор с барбекюта, където могат да се съберат 3-4 компании+ неограничено място за игра на децата. Всяко студио е с огромна тераса и гледка към морето. Като свърши двора, почва плажът - ситен пясък, без такси за шезлонги и т.н. И това струва 65 евро юли и август и 60 евро на вечер юни и септември общо за семейство с 2 деца. И за какво да се забиеш в нещо подобно на блок за 100 лв. и да ходиш на пренаселения мръсен плаж на Созопол?
Та рисковете са да си седи празно и евентуално само тя да си го ползва или да покани познати/приятели за 2-3 седмици. А иначе има разходи за целогодишна поддръжка.

# 496
Здравейте, търсим апартамент с мм ми, но колкото повече гледам обяви, толкова повече се отчайвам.
Според вас тази обява реална ли е.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15048745576766 … k=3qhaqa&f1=2
за основен ремонт е

От снимката през терасата не виждам Витоша, като е южен имот, а и не ми изглежда обстановката наоколо като в Стрелбище, но може и да бъркам.

Панел на 35 години, тотална кочина за изриване с тапети от ранните 90-те, забравил какво е ремонт за близо 1100 евро кв. си е пазарна цена за мен. Ако беше пипнат да му искат 1300-1400 евро.
Наскоро един потребител спазари на бул. Витоша по 1 000 евро/кв. , което е нереално ниска цена, но там по-скоро си беше късмет, ако всичко е както го описа. Защото във форум фантазии всякакви...
Най-добре звъннете, ако увъртат за оглед, значи не е много реална.

И мой приятел наскоро сключи сделка за имот в центъра - м-у Евлоги Георгиев и Любен Каравелов в близост до Фритьоф Нансен за около 1000 евро на квадрат. Така че и на мен другите цени ми се струват нереално високи. За това от доста време се опитвам да намеря реалните цени на имотите, не тези, които ги искат продавачите по разни имотни сайтове, но уви, безуспешно.

# 497
  • Най-красивата страна
И аз имах идея да купим ваканционно жилище в някой от комплексите.Но се отказах точно заради таксата поддръжка-10 евро на кв.м.Значи за 50кв.апартамент -50евро на месец.Имаше и с по високи такси.

# 498
Изобщо не се хващайте! Ако е супер мега топ имот - да се отдава отлично, ОК. Другият вариант е да е евтиничко, за да се ползва за квартира от сезонно работещите. Всичко останало не ти трябва- няма избиване или оттърване.  Зълва ми има, и саааамо разправии една стотинка не са взели от наематели, и отказаха да плащат таксата за поддръжка, и съответно комшиите сега ги ограничават да не влизат в апартамента. Абр не ти трябва

# 499
Скрит текст:
Какво ще кажете за това: https://m.imot.bg/details/1b152595934371053
На мен ми се струва добре-мястото е супер, три отделни стаи, с ремонта ще излезе към 85 к евро.
Добре ми се струва, аз по принцип харесвам повече СС от някои нови недоразумения, обаче няма три отделни стаи, а двете стаи извън кухнята са с преход. Трябва да се види колко са самостоятелни и дали ще отговарят на вашите нужди. Иначе ми харесва офертата.
И аз смятам, че офертата е добра, стига да е действителна. Мястото е супер. Минуси-  че ще бъде много тъмно в помещенията,, а и двете стаи са с много неприятен преход, който не може да се избегне. Състоянието се оправя с пари.  
Мястото е хубаво, но без паркомясто ако има кола е мъка паркирането, като навсякъде вече в София.
Не е точно така, това е в зелената зона и места има (често минавам от там и съм виждала празни места). Това не е като в центъра, наоколо има малко бизнеси и офиси,  и места за живеещите има.
И обявата вече я няма - despereta, ти ли го взе?
Не съм аз, аз не търся активно в момента, но на фона на другите обяви, които поствате тук, ми се струваше оферта. ММ не одобрява инвестициите в СС и ми е трудно да го убедя за такава сделка.
 А панелът в Стрелбище си е стандартен двустаен панел 65-67 кв.м., аз ги харесвам като разпределение, мисля че даже имат две тераси-една на кухнята и една на хола.
Не виждам причина да не е истинска обявата.

За обявата в Грийн Лайф - аз много харесвам комплекса, но също смятам, че голяма част от дохода се изяжда от такса поддръжка, тъй като печелиш макс 3 месеца в годината, а плащаш поддръжка 12 месеца.

# 500
Обявата в "Стрелбище", ако правилно виждам, изобщо не е там. Снимкките са абсолютно същите като на гарсониера в Младост, която ходих да гледам преди няколко месеца. Беше в Младост 3, панел от края на 70-те или от 80-те, за наистина тотален ремонт, по-зле, отколкото се вижда. Продаваха го майка и дъщеря, попаднах на обявата им като частни лица. Искаха доста пари, вече не помня колко, но след месец-два го видях от агенция на много по-ниска цена. Живееше квартирантка.

Банята е много миниатюрна, а това синьото е найлон, залепен за стените, защото няма плочки (поне няма да къртиш). Подовете бяха на бетон и балатум отгоре. Кухнята беше малка, но терасите бяха големи, с лек наклон, т.е. имаш чувство, че се плъзгаш към ръба.

Беше чисто, но много, много старо.

И не е на 4ти етаж, а някакъв доста по-висок беше, примерно предпоследен. Изложението е изток-югоизток. И ми се струва, че дограмата въобще не беше нова, то и от кухненската снимка се вижда. Гледа към друг блок с отстояние няколко дървета, но реално виждаш само стената на съседния блок, защото си над дърветата. Въобще не е хол-спалня, ами си е една стая и малка, малка кухня.

Гадини лъжливи!

# 501
Чудя се как точно се избива инвестицията в най-скъпите квартали като Докторски паметник, особено когато жилището е в кооперация, в която преобладават все още възрастни самотни хора или техните наследници, които са със среден стандарт. Ето например тази обява https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c152631208922764. Жилището и ремонтът са далеч от лукса, който предполага цената. Обзаведено е като хотелски апартамент. Нов наистина луксозен ремонт и обзавеждане биха глътнали примерно 50 000 - 60 000 евро. Ако директно се отдаде под наем не виждам как ще му вземат повече от 1000 евро, дори и 1500 евро да успеят на чужденци, такъв апартамент би се изплатил за около 20 г.-25 г. без изобщо да се включват разходите за поддръжка, които ще са доста високи, за да стои в луксозния сегмент.

# 502
Чудя се как точно се избива инвестицията в най-скъпите квартали като Докторски паметник, особено когато жилището е в кооперация, в която преобладават все още възрастни самотни хора или техните наследници, които са със среден стандарт. Ето например тази обява https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c152631208922764. Жилището и ремонтът са далеч от лукса, който предполага цената. Обзаведено е като хотелски апартамент. Нов наистина луксозен ремонт и обзавеждане биха глътнали примерно 50 000 - 60 000 евро. Ако директно се отдаде под наем не виждам как ще му вземат повече от 1000 евро, дори и 1500 евро да успеят на чужденци, такъв апартамент би се изплатил за около 20 г.-25 г. без изобщо да се включват разходите за поддръжка, които ще са доста високи, за да стои в луксозния сегмент.

За мен има два варианта - краткосрочен наем или отдаване на служител в посолство или чуждестранна компания - те търсят център, атмосфера и пр. За второто е добре човек да е разтропан и да има лични контакти в тези среди.

# 503
По тази обява мога само и единствено да се плесна по челото

# 504
Аз работя с чужденци. В началото не са много ориентирани, но обикновено самата фирма в БГ им наема жилища. Предпочитат ново строителство. Ако са със семейството си, направо им търсят къщи. Тези на високи позиции, имат претенции за цялостен лукс, т.е. баба съседка, изнесла вехти кашони в междустълбищното пространство, никак не им се връзва на очакванията. А за краткосрочен наем в AirBNB и други подобни търсят обикновено хора с по-ограничен бюджет. На Дондуков например има много прилични апаргаменти в AirBNB да 30-40 евро на вечер. С непостоянна заетост на апартамента при цена примерно 60-70 евро, изобщо не може да се избият 350 000 евро. Единствено от временно пребиваващи от посолствата наоколо, но за това определено си трябват връзки.

# 505
  • София

Имам същото гардеробче Икеа на вилата Simple Smile

# 506
Скрит текст:
Скрит текст:
Обявата в "Стрелбище", ако правилно виждам, изобщо не е там. Снимкките са абсолютно същите като на гарсониера в Младост, която ходих да гледам преди няколко месеца. Беше в Младост 3, панел от края на 70-те или от 80-те, за наистина тотален ремонт, по-зле, отколкото се вижда. Продаваха го майка и дъщеря, попаднах на обявата им като частни лица. Искаха доста пари, вече не помня колко, но след месец-два го видях от агенция на много по-ниска цена. Живееше квартирантка.

Банята е много миниатюрна, а това синьото е найлон, залепен за стените, защото няма плочки (поне няма да къртиш). Подовете бяха на бетон и балатум отгоре. Кухнята беше малка, но терасите бяха големи, с лек наклон, т.е. имаш чувство, че се плъзгаш към ръба.

Беше чисто, но много, много старо.

И не е на 4ти етаж, а някакъв доста по-висок беше, примерно предпоследен. Изложението е изток-югоизток. И ми се струва, че дограмата въобще не беше нова, то и от кухненската снимка се вижда. Гледа към друг блок с отстояние няколко дървета, но реално виждаш само стената на съседния блок, защото си над дърветата. Въобще не е хол-спалня, ами си е една стая и малка, малка кухня.

Гадини лъжливи!

Ужас! Аз така и не се обадих, но и на мен ми изглеждаше леко фалшива. Търсим тухла по принцип, но напоследък ходим на огледи за по 90к и стаите са с такива размери, че и леприкони не могат да се чувстват комфортно. Замисляме се за ЕПК, поне ще имаме повече пространство, а пък миризмата във входа все ще я преглътна.

# 507
За имотите по морето - няма смисъл да се купуват такива, в затворени комплекси с такси за поддръжка, след като има апартаменти, които се продават без такива(сещам се няколко във в.с. Лозенец, има и на Слънчака, предполагам и нагоре по Варна).

# 508
RoseBlossom, и аз се притеснявах в ЕПК по ред причини, но има много предимства - най-вече пространството. От входа у дома не влиза никаква миризма, иначе от време на време мирише, когато се натрупат "аромати" на готвено. То си зависи от поддържането на входа. И в нова тухла ми е миришело, като не се чисти редовно и съседите са мърляви.

# 509
Скрит текст:
Скрит текст:
Какво ще кажете за това: https://m.imot.bg/details/1b152595934371053
На мен ми се струва добре-мястото е супер, три отделни стаи, с ремонта ще излезе към 85 к евро.
Добре ми се струва, аз по принцип харесвам повече СС от някои нови недоразумения, обаче няма три отделни стаи, а двете стаи извън кухнята са с преход. Трябва да се види колко са самостоятелни и дали ще отговарят на вашите нужди. Иначе ми харесва офертата.
И аз смятам, че офертата е добра, стига да е действителна. Мястото е супер. Минуси-  че ще бъде много тъмно в помещенията,, а и двете стаи са с много неприятен преход, който не може да се избегне. Състоянието се оправя с пари.  
Мястото е хубаво, но без паркомясто ако има кола е мъка паркирането, като навсякъде вече в София.
Не е точно така, това е в зелената зона и места има (често минавам от там и съм виждала празни места). Това не е като в центъра, наоколо има малко бизнеси и офиси,  и места за живеещите има.
И обявата вече я няма - despereta, ти ли го взе?
Не съм аз, аз не търся активно в момента, но на фона на другите обяви, които поствате тук, ми се струваше оферта. ММ не одобрява инвестициите в СС и ми е трудно да го убедя за такава сделка.
 А панелът в Стрелбище си е стандартен двустаен панел 65-67 кв.м., аз ги харесвам като разпределение, мисля че даже имат две тераси-една на кухнята и една на хола.
Не виждам причина да не е истинска обявата.
..
За Лозенец обявата си беше оферта, но не е ясно дали е била действителна или фалшива. Тя изчезна за 3 дни - или е била фалшива и някой е сигнализирал, и са я махнали, или е била супер изгодна и се е продала светкавично. На мен ми се струва по-скоро първото.
За Стрелбище причината е същата -  цената е нереално ниска, което и потребителката, която я постна, е забелязала. И затова постави под въпрос дали е истинска. И се установи, че не е.

Общи условия

Активация на акаунт