Обсъждане на имотни обяви 2

• 74 310
  • 791
  •   1
Отговори
# 120

milittana, може би да не им се дават 211 000лв кеш, с ипотечен кредит не става, когато е от съдия изпълнител.

# 121
Холокухнята на мен не ми е удобна, но наистина хора всякакви.
Тази  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15203279588924 … k=3nc8zm&f1=2 обява май веднъж вече беше обсъждана, явно не са могли да продадат и сега правят втори опит. Мястото е хубаво, апартаментът без боклуците вътре също изглежда добре, нямам обяснение защо не се е продал, цената изглежда разумна, поне първоначалната.
Да, апартаментът е супер. Но според мен това е минималната първоначална цена и ще се състои търг, което значи, че цената вероятно ще се качи много повече. Освен това, нерядко тези търгове се организират фиктивно от банките и вече някой вътрешен е сложил ръка на имота. А и за участие в търг (не знам как е при конкретния случай), често се искат депозити. Не се знае и какво е положението с документацията.

# 122
Ами уж това били най-изрядните имоти откъм документация. Ако някой беше сложил ръка предварително пък, още първия път да се е продал, така мисля.

# 123
Да не би да има някакво учредено право на ползване,  а банката да си пасува?  Инак е отличен, 

# 124
Би трябвало да го съобщят в обявата тогава, но има нещо. И на мен много ми харесва. Цената ще се вдигне при проданта, обаче ако е в разумни граници може да е изгодно, началната е доста ниска за това, което се продава.

# 125
  • Blondeville
И на мен ми харесва, чудя се на цената защо е такава.

# 126
Ако имах парите, щях да намеря собственика и да му предложа за го купя от него с 10000 отгоре на парите, за които го съдят. Да си оправи кредита и да не излезе по гащи от апартамента, а аз да не се занимавам с търгове.

# 127
Аз предполагам, че той или липсва, или не желае да съдейства, защо иначе се е стигнало до изпълнително дело. Можеше да продаде успешно поне на двойна на тази цена и да се разплати, ама сега се нанизва и на всички такси по процедурата....

# 128
  • София
При условие, че апартаментът вече е при ЧСИ, собственикът няма как да го заобиколи. Разпорежданията с имота стават само след съгласуване с него. Обявената продажна цена може да не покрива целия дълг, ако банката е склонна да опрости част от натрупаните лихви (вкл. наказателни), но целия този процес тече през ЧСИ.

# 129
Тук има по-подробна информация, за който се интересува. Цената ще скочи на търга, ако има много желаещи.
http://sales.bcpea.org/bg/properties/item253210.html

Скрит текст:
*Няма да се учудя ако си го изкупи банката Wink

# 130
Абе Попея бе, харесвам ти Лозенеца, особено ако си към частта над Журналист. Grinning Стига с тоя Лозенец. Grinning

Аз не обичам фототапети изобщо. Харесвам картини, които се връзват и стаята (или целия апартамент, ако е по-малък) са с определена тематика...

Знаеш ти къде е хубавото Wink Абе лаф да става Laughing
И аз така харесвам - казах ти аз, че имаме сходни вкусове.
Тук има по-подробна информация, за който се интересува. Цената ще скочи на търга, ако има много желаещи.
http://sales.bcpea.org/bg/properties/item253210.html
Че това в Хладилника срещу Кошарите, не е в Лозенец

# 131
Аз пък не харесвам черно и червено в интериор. Та попаднах на един апартамент с изографисана стена - на кърваво червен фон черни палми. Изтръпнах, направо две в едно ме застреляха.

# 132
милитана, тоя с червеното и черното да не е бил почитател на Стендал Laughing  Ако ще е ярки цветове и контрасти в интериора, се иска много добра визуална култура и познания за съчетания на цветове и форми.

# 133
За търговете от ЧСИ - най-евтина остава цената, когато собственикът не дава достъп. Купуваш незнайно какво, по описанието на оценителя, ама няма други хора на търга.

Когато ние купувахме, имаше едно много хубаво жилище на пазарчето на ситняково, но беше 160 000 лв начална цена, което ни беше ужасно скъпо. Иначе апартаментът беше огромен, с три спални, отделна кухня, голям хол, мазе и гараж. На третата продан приятелка беше единствен наддавач и излезе под 90 000 лв. 2013 година се развива действието. Когато се стигна до третата продан, ние вече бяхме купили, но още съжалявам за това жилище.

Ако някой наистина се интересува от делото, да отиде до деловодството на СГС и да се запознае с документите. Може и при ЧСИто да пробвате, но не винаги дават достъп. Иначе съм участвала на търг на апартамент на Мирослав Колев и съм с много добри впечатления. Не спечелихме и понеже бях командировка в чужбина, те се притеснили защо не идвам да си пусна молба да ми върнат задатъка и ме търсили под дърво и камък.  Laughing

Ако имах парите, щях да намеря собственика и да му предложа за го купя от него с 10000 отгоре на парите, за които го съдят. Да си оправи кредита и да не излезе по гащи от апартамента, а аз да не се занимавам с търгове.

Това няма как да стане без съгласието и на кредитора, и на ЧСИто. Участвала съм в такъв тип сделка, имахме тристранен предварителен договор (аз, кредитор, длъжник) плюс едностранно волеизявление на ЧСИто, че ще вдигне възбраната при изпълнението на предварителния договор. Не е никак проста сделка и ако кредитора прецени, че не им е изгодно, ще откажат.

# 134
Стендал, ама стаята приличаше на селска дискотека. Че и не е тапет да си го отлепиш, това черно от стената не зная как би се махнало. Аз между другото понеже не претендирам за кой знае какви дизайнерски умения, където се справям без специалист много внимателно работя с цветовете, най-често са пастелни и най-често бяло по стените. Така е по-трудно да сбъркаш, ако сложиш някакъв универсален цвят, на който повечето мебели стоят добре и има само един цветен акцент в стаята, най-много два-три, взаимно съчетаващи се. Пак да кажа, че съм лаик без претенции за изисканост и безкрайно изтънчен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт