Обсъждане на имотни обяви 2

• 74 341
  • 791
  •   1
Отговори
# 435
Сметни и ще видиш дали са по-достъпни.

# 436
Вземи предвид и това, че лихвеният процент беше двойно по-висок.

# 437
Надежда бил по-евтин квартал???
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c151067345899464
А за изчисляването на  квадратурата вече съвсем са станали нагли - тия 141 кв.м. какво ли точно включват, ако не броят покривната тераса?
Значи  НС  - 141 кв.м. - холокухня 25 кв.м + 2Х12 кв. м спални, другите 90 кв.м. къде ли са се скрили?
СС (моят ДВУСТАЕН  апартамент)  -  80 кв.м. - хол 23 кв.м., спалня 20 кв.м., кухня 14 кв. м, (в добавка баня с вана, килер, г-образен коридор с вграден гардероб).
То бива, бива да лъжеш, ама...

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 15:03 от TafTaf

# 438
Надежда бил по-евтин квартал???
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c151067345899464
А за изчисляването на  квадратурата вече съвсем са станали нагли - тия 141 кв.м. какво ли точно включват, ако не броят покривната тераса?
Значи  НС  - 141 кв.м. - холокухня 25 кв.м + 2Х12 кв. м спални, другите 90 кв.м. къде ли са се скрили?
СС (моят ДВУСТАЕН  апартамент)  -  80 кв.м. - хол 23 кв.м., спалня 20 кв.м., кухня 14 кв. м, (в добавка баня с вана, килер, г-образен коридор с вграден гардероб).
То бива, бива да лъжеш, ама...
Аз затова никога не гледам цената на квадрат, а само крайната и какво получавам срещу нея. Даже и квадратурата по нотариален акт не ме грее - попадала съм на жилище, обявено за 120 кв.м, което имаше 2 спални по 10 кв., хол-25 кв. и 2 тераси по 15 кв., и на друго, което беше 110 кв.м. по нотариален акт, но имаше 3 спални по 15 кв., хол с кухня 30 кв., две бани, сервизно и две тераси. Познайте кое си заслужава повече, а цената беше еднаква и първото изглежда по-изгодно на квадрат, ама не е.
А в Лозенец съм попадала на апартамент 65 кв.м. по нотариален акт, а реално е 90, но са го писали по-малко едно време, защото е имало ограничение каква квадратура можеш да притежаваш.

# 439
При старото строителство определено са спазвани по-добри стандарти и по нотариален акт квадратите отговарят на истинската квадратура. Но при НС е някаква страшна анархия. Затова и статистиките на квадратен метър са ужасно подвеждащи. Този апартамент в Надежда реално е на цената на апартаменти в Оборище, безумие.

# 440
Абе тея с обявата от Надежда бъзикат ли се или какво: "Разполага с две самостоятелни спални, по 12кв. м. , хол със столова и кухненски бокс - 25кв. м. , баня, WC, складово помещение, панорамна тераса от 52кв. м. , която не влиза в обявената застроена площ."  Уж не влизала терасата, а откъде идват тия квадрати?! Супер зле!

# 441
Абе тея с обявата от Надежда бъзикат ли се или какво: "Разполага с две самостоятелни спални, по 12кв. м. , хол със столова и кухненски бокс - 25кв. м. , баня, WC, складово помещение, панорамна тераса от 52кв. м. , която не влиза в обявената застроена площ."  Уж не влизала терасата, а откъде идват тия квадрати?! Супер зле!
Демек ти си я плащаш,ама няма да я имаш в нотариалния акт и ще се води обща част Grinning Страшна далавера,а?

# 442
Демек ти си я плащаш,ама няма да я имаш в нотариалния акт и ще се води обща част Grinning Страшна далавера,а?

Хахаха, ужас.

# 443
В МанЛи вече са по 1000Е/м2. Ситуацията според мен е абсолютно същата като преди 10 години - общо настроение, че цените ще се качват непрекъснато и всеки купува за да запази поне малко парите си.
Има съществена разлика. След кризата 2008 се напечатаха много пари от централните банки. Трилиони долари и евро.

# 444
Макроикономиката не ми е сила. Знам само, че преди 2 години този същия строител продаеаше в Люлин по 600, а сега иска поне 850. За 2 години не виждам покачване на стандарта и средни заплати с около 40%. Търся за инвестиция и доходността непрекъснато пада. Отделно кой ще ги наема всички тези апартаменти се чудя.

# 445
Хем търсиш за инвестиция, хем се чудиш кой ще наема.

# 446
Темата кой ще наема/купува в бъдеще сме я "бистрили" доста.
На ден в България се раждат по 159 бебета, 80 и няколко от които орки. Умират два пъти повече от раждащите се.
Ако сега 1/4 от имотите в София са празни, не е далеч времето, когато ще станат 1/3. За провинцията, където няма здравеопазване, стандарт и прочие, да не говорим.
Единственият вариант, равен на чудо е да се върнат повечето от всичките 3 милиона избягали от България последните 28 години българи...
Гледайки в по-краткосрочен план има повече перспектива.

# 447
Само не разбрах що реши, че в провинцията няма здавеопазване и стандарт. Не ми отговаряй, че няма да е нищо смислено.

# 448
Протестите на лекарите в Ловеч в момента, във Враца , областни градове. Лекари напускат масово, неполучавали заплати от януари, закриват се отделения. Недостиг на персонал. Новозавършили лекари и сестри избират чужбина.Болни са принудени да пътуват до други населени места, до най-близката болница. Ако това е адекватно здравеопазване и перспектива за развитие на регионите здраве му кажи. По-малки населени места, останали без болници дори няма да споменавам.
Далеч съм от мисълта, че в София е цветуща картинката, но все пак има избор. Т.е ако стандарт, доходи и придружаващите го показатели бяха сходни нямаше да я има масовата вътрешна миграция към столицата.

# 449
Хем търсиш за инвестиция, хем се чудиш кой ще наема.

Нали някой трябва да плаща наем. На мен празен апартамент не ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт