Обсъждане на имотни обяви 2

• 74 286
  • 791
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
https://www.olx.bg/ad/dvustaen-v-karshiyaka-CID368-ID7kgTR.html

Какво мислите за тази обява?
Брокерът твърди, че е тухла, аз живея в подобен в същият квартал и съм сигурна, че е панел.

# 511
Близо 1100 евро/кв за панелна кочина за основен ремонт никак не е нереално ниска цена, а си е пазарна.

Ето по-истински изглеждаща обява в Стрелбище, само, че първи етаж панел с добра квадратура, срещу парка за 974 евро/кв.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15172369182767 … k=3qlk46&f1=1

https://fakti.bg/imoti/302923-top-10-na-nai-tarsenite-kvartali-z … kupka-na-jilishte
Статията е от днес, 10-те най-търсени квартала за покупка на жилище. Стрелбище е на пето място с около 1300 евро/кв. Данните са от сайта имот.бг
След Център са Лозенец и Изток, Иван Вазов ми се вижда много назад в класацията.

# 512
Близо 1100 евро/кв за панелна кочина за основен ремонт никак не е нереално ниска цена, а си е пазарна.

Ето по-истински изглеждаща обява в Стрелбище, само, че първи етаж панел с добра квадратура, срещу парка за 974 евро/кв.

Ами щом казваш...  Wink Роузблосъм вече достатъчно е наясно с пазара, за да си прави преценката - и преценката й се оказа вярна. Панелните хубави имоти на хубавите места, а Стрелбище е сред най-хубавите, държат цени и това всеки, който търси активно, го е забелязал.

Квадратурата на този апартамент, който си дал,  не е 78 кв, а е макс 65 (стандартен панелен), така че и цената не е 974 евро/кв. С едно изложение е, ако е срещу парка, това означава на булеварда, което пък значи мръсно и шумно във всички стаи, особено като е на 1 етаж, без да коментирам сигурността. Изобщо има множество недостатъци в сравнение с фалшивата обява, която даде Роузблосъм, и пак е на цена над 1000 е/кв.

# 513

https://fakti.bg/imoti/302923-top-10-na-nai-tarsenite-kvartali-z … kupka-na-jilishte
Статията е от днес, 10-те най-търсени квартала за покупка на жилище. Стрелбище е на пето място с около 1300 евро/кв. Данните са от сайта имот.бг
След Център са Лозенец и Изток, Иван Вазов ми се вижда много назад в класацията.

Какви са тези поръчкови статии? 1300 евро/квадрат, ама това е цената, която продавачите искат. Дали реално продажната цена е такава, никой не може да знае със сигурност. Ми аз в тия смешни сайтове мога да напраскам 10 апартамента с искана цена по над 1 млн и какво следва? Средната искана цена в статиската на сайта на имот.бг е нереална. Всъщност има подобни скъпи апартаменти точно в този сайт в Манастирски ливади, които изкуствено завишават статистиката.

# 514
  • София
Преди месец продадох двустаен панел от 76 година в Люлин 2,  за козметичен ремонт и полуамортизирани мебели в неремонтиран вход за 950 евро/кв.м. Без посредник. Бързо. Цените са ненормално високи факт, но търсенето е силно, а предлагането слабо - факт.  Пазар... това е. Ако чакате да паднат цените - едва ли ще се случи. По-скоро чакайте да ви се повишат доходите. Успех на всички предлагащи и търсещи. Истината е някъде там Kissing

# 515

Какви са тези поръчкови статии? 1300 евро/квадрат, ама това е цената, която продавачите искат. Дали реално продажната цена е такава, никой не може да знае със сигурност. Ми аз в тия смешни сайтове мога да напраскам 10 апартамента с искана цена по над 1 млн и какво следва? Средната искана цена в статиската на сайта на имот.бг е нереална. Всъщност има подобни скъпи апартаменти точно в този сайт в Манастирски ливади, които изкуствено завишават статистиката.
Всъщност за някои райони реалната цена е много по-висока от средната, която излиза в  сайта. Това се дължи на нереалните квадатури, които се обявяват и липсата на единен стандарт. Само преди няколко дни публикувах обява с квадратура 141 кв.м., при положение, че реалните сигурно са не повече от 70 (не преувеличавам). За СС също започнаха да надуват с мазета и тавани квадратурата. Естетвено има го и другото - квартали  с ниско общо предлагане и обявени от няколко агенции апаратемтни в луксозния клас излизат с нереално висока цена.

# 516
Да, и моето наблюдение е, че цената на кв. м реално е по-висока от това, което излиза по обяви и сайтове. Имах проблем с това при оценката на апартамента за банката - НС раздуваха квадрати с общи части и мазета, от това пада средна цена на кв м, като добавиш няколко фалшиви тип "примамка", и масово изповядване на данъчна оценка, разликата става драстична. Като онова в Изток, дето беше 100 кв. тотална щета етаж от къща, плюс 50 кв. намерение да се строи, но в обявата сложили 150 кв апартамент, това влиза в статистика за средни цени на предлагани жилища.... и става манджа с грозде.

# 517

Всъщност е обратното, средната цена на кв. на реалното предлагане (т.е. истинските обяви) в имот.бг е нерално ниска  - безобразно лъжат в квадратурите, за да свалят цената на кв., а също и пълнят с флшиви обяви на ниски цени, за да провокират обаждане. Тъпо, но факт.
Да, и моето наблюдение е, че цената на кв. м реално е по-висока от това, което излиза по обяви и сайтове. Имах проблем с това при оценката на апартамента за банката - НС раздуваха квадрати с общи части и мазета, от това пада средна цена на кв м, като добавиш няколко фалшиви тип "примамка", и масово изповядване на данъчна оценка, разликата става драстична. Като онова в Изток, дето беше 100 кв. тотална щета етаж от къща, плюс 50 кв. намерение да се строи, но в обявата сложили 150 кв апартамент, това влиза в статистика за средни цени на предлагани жилища.... и става манджа с грозде.
Именно. Освен другото, лъжат и с квартала - например реално Дианабад го обявяват Изгрев или реално Кръстова вада го обявяват Лозенец.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 14:48 от Анонимен

# 518
Това, че преди 1990 г.  в полезната площ не са влизали тераси и мази, не значи, че не стават твои с покупката. Друг е въпроса на каква цена плащаш мазето.
Не живеем все пак в нот. актове и в апартаменти. Отиваш на оглед и мериш с ролетката какво ти се продава.

В Стрелбище средната цена за панел, без значение реалната квадратура (предполага се, че на всички е завишена) е 1239 euro, а за тухла е 1527 euro.
Ако търсим само полезната площ и в двата случая цената ще се качи на квадрат, вадейки останалото, но стария собственик не си взима тераси, мазе, право на строеж, продавайки ти само апартамент, че да искаш да не платиш другото. Иначе е хубава логиката ви, леко соц., харесва ми Grinning

# 519
Преди месец продадох двустаен панел от 76 година в Люлин 2,  за козметичен ремонт и полуамортизирани мебели в неремонтиран вход за 950 евро/кв.м. Без посредник. Бързо. Цените са ненормално високи факт, но търсенето е силно, а предлагането слабо - факт.  Пазар... това е. Ако чакате да паднат цените - едва ли ще се случи. По-скоро чакайте да ви се повишат доходите. Успех на всички предлагащи и търсещи. Истината е някъде там Kissing

Будали винаги е имало и винаги ще се намират. Мой познат пък закупи в центъра до НДК за около 1000 евро на квадрат. Относно цените, те вече тръгват да падат и това се вижда първо по статистиката за издадени разрешителни за строеж - доста по-малко са спрямо същия период 2017. Но реално ще се види в цените едва догодина (2019). Simple Smile

# 520
qsenski, проблемът е, че статистиката реално е заблуждаваща. Ако си купувам апартамент СС, в общия случай малко ме вълнува дали мазето е 3 кв.м. или 10 кв. м. Ако сравняваме НС и СС, квадратурата по нот. акт на едното може да е близо с два пъти по-малка, но реалната използваема площ да е сравнима. Ако сравняваме НС със СС по квадратура в обявите, СС в желани квартали излизат по-скъпи от НС, а всъщност не е така. Да не говорим за разликата панел/тухла. За 3-стаен в Стрелбище средната цената според имот.бг е 1,200 на кв.м.
Нямам опит с търсене там, но ще ти дам пример за Оборище - ср.цена 1250 кв.м. За 125 000 тристаен за тотален ремонт (който да е с реална квадратура 85-90 кв. м.) можеш да купиш само на булевард, на висок етаж без асансьор или на първи етаж. Реално тристаен за ремонт (истински, не преустроен 2-стаен) можеш да намериш за мин. 150 000 евро. Хем в офертите в Оборище се публикуват и тези за Докторски паметник и това действа в обратна посока, т.е. завишаване на цената.

# 521
И аз така смятам, TafTaf. Не в въпросът дали логиката е соц. или кап., а дали е еднаква за всички обяви, от които се смята средната, иначе средната на кв. става нереална. Като прибавим и фалшивите обяви, и грешните квартали, и накрая тази средна/кв от порталите става съвсем неизползваема.

# 522
  • София
И аз търся жилище. Какво мислите за този апартамент в Студентски град: http://imoteka.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1% … oorto=&page=2

# 523
  • София
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15258834494965 … k=3qmi7k&f1=2

Откога си мечтая за кухня Версаче... Grinning

# 524
На това му викам ВерсачИ аз Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт