Обсъждане на имотни обяви 2

• 73 975
  • 791
  •   1
Отговори
# 720
Ето и снимка правена на 28-ми Януари с нивата на ФПЧ в един от най-засегнатите квартали в София.

Вече споменахме, че нормата на ФПЧ е 50 микрограма/м3?

# 721
Аз ако имах два милиона нямаше да си купя къща в циганската мръсна София, а щях да си купя къща в Германия.
Точно за циганска Германия не ми говори. Последните няколко години просто им разказаха играта на германците. Има цели градчета, в който те е гнус да се разхождаш по иначе живописните им централни улици. Последната гняз, която видях беше пред централния полицейски участък в центъра на град с 300 000 души. Там тълпа от мюслита си беше спретнала целодневен пикник по средата на улицата. Имаше стотици разхвърляни празни бутилки около тях и пикаеха направо на улицата точно пред управлението. Направо се шокирах. Такава наглост не мога да си представя. Парадокс е, че полицаите явно имаха заповед да се правят, че не виждат и направо газеха в пикня и счупени стъкла. ШОК.

Пак е по-добре от Фанкъковата столица, в която половината квартали нямат тротоари и щом завали дъжд кварталните улици стават язовири и не можеш да минеш пеша, защото или газиш в кал, или колите те пръскат, налитайки в пълните с кална вода дупки.

И там има мигранти и цигани, но поне има инфраструктура, пътища, не е кално и през зимата не дишаш пушеците от изгорели парцали, боклуци и гуми на циганите.

Защото цяла София е с опасно мръсен въздух.

Не може да боднеш един имот някъде си, и да го продаваш за милиони. За милиони и средата трябва да е поддържана и добра, а София и като цяло България НЕ Е ПОДДЪРЖАНА, за да не казвам нещо по-силно.
  Ето ти един линк за да не говориш измислици: https://airsofia.info Въздуха в София е мръсен само няколко месеца през зимата и то не навсякъде, а основно в крайните квартали, които се отопляват на твърдо гориво. В центъра и някои панелни региони дори и тогава повечето време е добре.

Чакайте малко:
Първо, през тези само няколко месеца в годината положението е не просто зле, а направо трагично. Ставал съм свидетел и на замърсявания от над 1600 микрограма на кубичен метър с ФПЧ, при норма от 50 микрограма /м3, т.е. около 30 ПЪТИ над нормата!!!
И второ, въздухът може да е замърсен и с много други неща освен ФПЧ - серен диоксид, азотни оксиди, оловни аерозоли, амоняк, фенол, сероводород и други. Тоест отаналите замърсители не са показани на тази карта, която измерва само нивата на ФПЧ и влажността на въздуха (понякога и температура).
Влез в линка, който съм постнал и виж в реално време какъв е въздуха в Брюксел. Точно сега там е направо кошмар, а в София е супер. Зимата има проблеми в много райони на Европа.

Да, в момента е окей, следя ги много любителските измервателни станции, повярвай ми. Но това само доказва, че реалният замърсител на въздуха с ФПЧ през зимата (когато датчиците отчитат най-големите замърсявания) е отоплението на твърдо гориво!!! И да, това е нещо, с което държавата трябва да се бори, т.е. това е контролируемо, стига да има желание.

# 722
Ето и снимка правена на 28-ми Януари с нивата на ФПЧ в един от най-засегнатите квартали в София.

Вече споменахме, че нормата на ФПЧ е 50 микрограма/м3?
Аз живея на място, което в твоята карта е оцветено в светло, а не в тъмно. В моменти когато и при мен е мръсен въздуха избягвам да излизам за повече от няколко часа навън. Но това се случи само няколко дни тази зима. През останалото време или беше добре в моя регион, или бях на по-чисти места. А в къщи имам филтри, които пречистват на 100 процента въздуха 😀.

# 723
Чета тук много се обсъжда как в София въщност си е супер, направо по-добре от европейските градове.. И си мисля защо ли някак ми е по-приятно да се разхождам например в Германия, да се возя на техния транспорт, да пътувам по техните улици... откъде ли идва това усещане, очевидно лъжливо.. Rolling Eyes

# 724
Емигрирай, а не мрънкай Wink

# 725
Еми не става, МП не желае..  Sad

# 726
Еми не става, МП не желае..  Sad
Не е глупав. За какво трябва да те води при мюслитата. Аз вече не стъпвам в Германия, Белгия и Франция. Прекрасни страни съсипани от негри и араби.

# 727
  • София
Ох, какви думи.
Има тема във форума, където "бялата раса" Simple Smile споделят размисли и страсти по темата, не е нужно и тук.
Междувпрочем и ние си имаме и "мюслита"(доста), и неинтегирани малцинства.
В цитираните страни има държава. На мен това ми харесва.

# 728
http://www.imoti.com/pcgi/details.cgi?ida=1b152691868490153 Да върна темата към първоначалния ѝ замисъл. Тези пари, за панелка /бивша гарсониера/, пък било то и ремонтирана, особено с евтини плочки в банята, в една от най-мръсните части на София, на поне десет минути пеша от метрото.

# 729
  • София
Имам дежа вю от Борово
цък

# 730
http://www.imoti.com/pcgi/details.cgi?ida=1b152691868490153 Да върна темата към първоначалния ѝ замисъл. Тези пари, за панелка /бивша гарсониера/, пък било то и ремонтирана, особено с евтини плочки в банята, в една от най-мръсните части на София, на поне десет минути пеша от метрото.

Не познавам в детайли тази част на София, но като прочета "една от най-мръсните части на София" по-скоро си представям Сточна гара и бул. Сливница. Разсадникът и той ти е така мръсен?

Гарсониерата ми харесва. Направили са и приятен ремонт, хубаво ергенско жилище би била. Ноооо, не е двустаен, а едностаен, и цената е прекалено надута.

За този апартамент реалната цена би била преко сили 50 000 евро, и дори 50 000 са много. По-скоро 45 000, предвид че е в някакъж жилищен комплекс с панелни блокове и е панел на 35 години...

# 731
Скрит текст:

Не познавам в детайли тази част на София, но като прочета "една от най-мръсните части на София" по-скоро си представям Сточна гара и бул. Сливница. Разсадникът и той ти е така мръсен?

Гарсониерата ми харесва. Направили са и приятен ремонт, хубаво ергенско жилище би била. Ноооо, не е двустаен, а едностаен, и цената е прекалено надута.

За този апартамент реалната цена би била преко сили 50 000 евро, и дори 50 000 са много. По-скоро 45 000, предвид че е в някакъж жилищен комплекс с панелни блокове и е панел на 35 години...
Грета е сложила линк към обява с абсолютно същия интериор, само че обявен в Борово. Тоест, или тази, или другата, или и двете обяви са фалшиви, а снимките са от съвсем друго място. Обсъждането на фалшиви обяви е безпредметно, защото те не дават никаква информация за пазара.

# 732

Ами да, зимата е особено мръсно /според airsofia/, все пак е мястото на този блок е близо до Красна поляна и Факултета. Не са далеч и циганите на Константин Величков, които също се топлят на твърдо гориво - от стари боядисани дограми и други екстри.
Мисля, че обявата не е фалшива, тъй като от прозореца се вижда АГ "Света София"

# 733
Грета е сложила линк към обява с абсолютно същия интериор, само че обявен в Борово. Тоест, или тази, или другата, или и двете обяви са фалшиви, а снимките са от съвсем друго място. Обсъждането на фалшиви обяви е безпредметно, защото те не дават никаква информация за пазара.
Как ще е същият? Кухните са различни, настилките са различни, на единия си личи, че балконът е присъединен към хола.

# 734
Как ще е същият? Кухните са различни, настилките са различни, на единия си личи, че балконът е присъединен към хола.

Набързо ги погледнах, така че може и да бъркам. Или са ползвали един и същ дизайнер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт