Октомврийчето пюрета иска вече, порасна малкото човече - Тема 7

• 59 956
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
Мале мале ..писах и дадох назад.. ужас..
Та преди плачеше като се хранеше,но имаше ужасни колики,сега се храни спокойно..но просто като се наяде..край и да настоявам най много да зареве с пълно гърло или си пълни устата и си тече тече Simple Smile.И аз съм си мислела за второ мнение,може да се консултираме.Иначе и нашата педиатърка препоръча захранване,но се появиха някакви пъпчици и чакаме(мм ни донесе бълха май от някаде)..Дребчо сега се събуди и хапна 120мл,явно много сме го изморили вчера.Иначе е много активен,обръща се по корем,от корем по гръб..гука,вика,забавлява ни много,но с това хапване Sad И отделно роднините все малко яде..мн малко наддава и още повече се притеснявам.А иначе баща му 170,аз 156,той е доста слаб и е бил много злоядо дете(така си е пак Wink ) ,аз попринцип сега имам мн да свалям,но иначе 55 ми е нормално тегло.Ох много ви благодаря пак,ще видим как ще е и дали да сменя храната,да пробваме с друга..Благодаря за съветите,дано съм отговорила на всички

# 136
И да кажа че бебо яде на 4 часа,иначе отказва или започва по 40-50мл и вече и не пробвам на 3 часа.Само ако преценя че е гладен.. тогава давам по-рано,защото иначе всичко се обърква и става още по зле.

# 137
И аз да споделя моите терзания. Вчера бяхме при педи, даде направление и сме на друг педи утре , заради неуточнен АД. Отложэи 2-ри прием на Ротарикса, евентуално утре като минем за обрива и после, но зависи какво ще кажат. Моята педи се съмнява за алергия от пюретата, принципно след тиквата и почивката ни до Търново започна всичко. Днес ще пропуснем пюрето и аз не знам вече, намали и храненето едва изяжда 165мл. вода с 5 лъжички и половина. Повръща редовно пресечено., но е весела гука, играе, малко като се напъва да пръцка мрънкя, аз съм и спряла капките за колики вече 2 седмици.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 11:30 от TsvetelinaP

# 138
Чстити ви  месечинки, момичета.За разходките мога и сама, мога и с компания, зависи, но не ми е скучно.
Относно теглото бецка вече е с удвоено, та и отгоре. Роди се 3.520, а вече е 7кг.

# 139
Крис, прочетох ти мненията, ние с Ради сме в подобно положение - рядко се храни на 3 часа, вече на 4 яде. Но имаше период ядеше на 5-7 часа - полудявах. Няма как да насилиш бебо, както си видяла то просто се стича по брадичката. И тя беше спокойна, но просто ядеше малко и точно около 600-700 мл й се събираха. Сега яде между 700 и 900 но всеки ден е различно.

Нас не ни диагностицираха с нищо и нямаха съвети, само ме гледаха лошо, че детето няма режим... И бабите й в момента ми намилат, че я държа гладна. Много е гадно, много е притеснително... не знам какво да кажа.

Аз я храня с Милумил, което било доста калорично мляко. Давам пробиотик и захранвам. Мисля, че откакто захранихме нещата са по-добре. Излизаме - след разходка има повече апетит. Но е слабичка, малко кг е, роди се 2.500 сега е към 6.5-7 - още не сме се мерили тоя месец. Качвала е най-много 1 кг, най-малко 300 грама - след диария беше тогава.

Според мен - опитай захранване. Не гарантирам нищо, но при нас мисля, че балансира нещата. КАто не иска мляко й давам банан с ябълка и сухар примерно. Може да не е калорично като млякото, знам ли, но поне не й стърже стомаха...

Много ми е мъчно като те чета, представям си какво ти е. Прегръдки.

# 140
Joony,
благодаря много,ще опитаме със захранването и дано станат по добре нещата,само чакам да минат пъпчиците и започваме.И аз само меря вкъщи уж е качил,после покаже че не е.. този кантар и той само ме нервира...Да няма как насила.. само ми казват че не съм упорита и не съм опитвала,а просто незнам какво повече да направя...Все си казвам че всяко детенце е различно и явно толкова му се хапва ,но от време на време изперквам..Благодаря много,скоро почвам със захранването и ще се отчета Simple Smile Прегръдки и на теб,явно са си такива бебчета ни,но няма как да не се притесняваме...
Ще пробвам с Милумил,което препоръчайте с Жана
Благодаря,че винаги се отзовавате

TsvetelinaP, ако решите може да се консултирате и с алерголог, на моя приятелка бебчето и е с АД и общо взето и изписваха кремчета с кортикостероиди мисля, сега чака резултати за алергия,защото друга майка била много доволна и имало много подобрение за бебчето.

# 141
  • София
Хоп набързо да покажа един юнак на 6м.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 18:01 от Unknown16

# 142
Голям мъж!
Благодаря за пожеланията!!
Аз май предпочитам да съм сама. С никой не се съобразявам. Излизам с една - две приятелки, но рядко.

# 143
Цвети стискам палци да се развият благоприятно нещата:( Дано не се окаже алергия към храна, защото ако недай боже е станало от тиквата, няма да е само от нея:( Напоследък всяко второ бебе е с алергии, едни с по-слабо изразени симптоми, друго с по-остри, незнам защо така, или преди пак е било така но никой не е имал такъв достъп до инфо или наистина нещо се случва с тия алергии напоследък. Ама всяко второ е с алергия братче...

# 144
  • София
Unknown,  страхотен и елегантен красавец. След години няма да можеш да го опазиш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 145
Unknown, Пийкок, честити месечинки на малките юнаци!

Крис, хич да не се притесняваш. И двамата сте дребнички. Не е странно, че бебчо е по-мъничък.

Нека си хапва колкото иска детето. Нали все пак качва? Да не говорим, че след 3ия месец заради движенията качват по-малко.

# 146
Unknown16,честита месечинка.Много е хубаво твоето момче! Gift Heart и как стабилно седи седнал.Браво на него.
Аз нямам много познати с малки деца,които да живеят в моя район.Дори и със сестра ми/нейната шошка и моят мъник са набори/ ни е трудно да се нагодим да излезем по едно и също време.Едното бебе трябва да яде,другото не е на кеф или е заспало или пък някакъв друг проблем с бебешоците.Повечето пъти съм сама или с някоя приятелка,която е без дете.Иска ми се да се събирам с повече майки.

# 147
Стефи сега като е хубаво времето по ще можеш да се засичаш, взмаш АМ, Пюрета навънка и директно с бебока по цял ден навънка...

# 148
Maldini88,
Качва си да,по малко,но качва Simple Smile Да и двамата сме мънички с бащата,а бебо много се движи,много е активен.
Благодаря,ще гледам по малко да се шашкам Simple Smile
Пожелавам ви хубав слънчев ден с много разходки

# 149
Kris, и моята бебси не качва много. Около  6 300 е на 6 м. Ние не сме дребни, особено ММ (187см), а и кака й, родена със същите мерки на нейната възраст е била с 2 кг. отгоре и е една от най-високите още от ДГ и сега в у-ще също. Ген, какво да го правиш.

От вчера-оня ден, не отказва пюрета. Отваря с охота уста и след 5-6 лъжички започва да плаче. А днес същото го прави и докато я кърмя. Хапне малко и се дръпне с рев. Какво ли й стана пак...

Общи условия

Активация на акаунт