Октомврийчето пюрета иска вече, порасна малкото човече - Тема 7

• 59 984
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Има бисквитки, но няма да ти е рентабилно 100 гр са 7-8 лв. Ужасия.
Ако решиш да правиш яйцето с банан се замества успешно. Може от спелта да му правиш например.
Иначе всички да се задтраховат пишат, че може да има следи от мляко и яйца , ядки.Grinning

# 211
С банан не се ли замества брашно? Поне за банановите палачинки брашното се замества.

Има и в Befit някакви детски безглутенови бисквити, но сега погледах - пак са със захар.

# 212
  • София
Намачкан дава спойката.   Това е единият от заместителите на яйцата.За сурови сладкиши е идеален.Другият вариант е кашу, но не става за бебетата. Аз вчера правих козунак без яйца, мляко.

# 213
Намачкан дава спойката.   Това е единият от заместителите на яйцата.За сурови сладкиши е идеален.Другият вариант е кашу, но не става за бебетата. Аз вчера правих козунак без яйца, мляко.
е добре се има ли вкус на козунак наистина, като бях веган си спомням кашкавал вегански беше почти като обикновения, ама козунака без яйца и мляко...?

# 214
  • София
Да да има си вкус. Няма да се познае, че няма дори.ето рецептата.

И резултата:

# 215
  • София
А само оризово брашно и банан дали ще стане нещо? Грам ме няма в печивата.

P.S. Ще се гръмна от този зъб. Поне отиваме при нашите за празниците и се надявам за 2-3 дни да избие докато сме там.

# 216
Днес ни излезе резултата от носния секрет,не се изолират патогенни микроорганизми мисля ,че всичко е наред,но ще го нося след празниците на педиатърката .Нослето пак ни е запушено,и вече незнам на къде,като всичко направихме.Иначе оня ден отменихме ваксината,само ни измериха 6600 и 66см.Ядем вече тиква,морков,картофа днес и пащърнак до края на месеца каза да заместят едно хранене.Днес тук вали и седим вътре дали от времето или ,но бебето много спи,от 14 30ч,досега с кратки пробуждане.

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 17:30 от gerito2012

# 217
Браво за козунака, знам че всичко може да се направи без яйца и мляко и да има хубав вкус колкото и странно да им е на всички. Няма да забравя като казах на брат ми че съм направила кекс без яйца и мляко и той ме пита е кво има изобщо вътре Grinning мляко от бадем и кашу е супер вкусно ама много скъпи бе....

# 218
хора, въведохме глутена по грешка. ММ грабнал от рафта пюре банан ябълка и некви зърна за 6 плюс месеца и то там има глутен... какво да правим, следим за реакция, друго има ли?

голям зор да я опазим и накрая автогол...

# 219
Глутенът не дава реакция толкова бързо. Въвежда се по месец, защото трябва да се натоварят червата, за да се види, дали ще се прояви непоносимост.

Няма от какво да се притесняваш.

# 220
Златна си!! Благодаря!

# 221
То като цяло страхът от глутена ми е малко странен.

Късното му въвеждане има положителен ефект само при бебета, които са с висок риск да развият целиакия заради наследствена обремененост. Едва ли при вас има такава.

Нямаш поводи за притеснение.

# 222
аз имам непоносимост, изприщвам се цялата на едни ситни пъпчици :д

# 223
Всичко освен собственото тяло е алерген:) И глутена си е алерген и има много деца с алергия към глутен. Имайте нещо в предвид аз говорих с алерголога покрай мен нали ходих да ме изследват и той каза че алергиите в Европа са нарастнали драстично последните години заради начина ни на живот, гадната храна и всичко което ни заобикаля. И ако преди вероятността тялото да отхвърли някаква храна е била малка то сега е нарастнала драстично. И каза че принципно алергиите са наследственост, обаче каза че в днешно време покрай начина на живот който водим гените вече не са единствения фактор. Така че неможем да се оповаваме на това какво пише за храните преди а трябва да се поограмотим какво е сега, лошото е че педиатрите както винаги са останали в миналия век и като съвети и като информираност.

# 224
  • София
Някой в някакво интервю май при Гала беше казал ,,Ядем евтина храна и даваме малко пари, за да можем да даваме после пари за скъпи лекарства" нещо от тоя тип беше. Такава гадна храна ядем, че после 100 г.не можем да се разложим с извинение

Общи условия

Активация на акаунт