Октомврийчето пюрета иска вече, порасна малкото човече - Тема 7

• 59 953
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
Аз месо нали въведох онзи ден. Тогава направих и мръвката, като бялото месо на едно пасищно пиле го пасирах цялото и насипах в ледарка. После прехвърлих в пликче във фризера и сега, когато ще давам пиле, ще си взимам кубче, което след размразяване, ще пасирам наново със зеленчуците. С със зеленчуците продължавам по същата схема - веднъж на два дни ги приготвям. Пасирам някой път в различно съотношение. Съхранявам в купичка с капак или в съда за пасиране в хладилника. Ще ми дойде нанагорно да съобразявам и нашето меню с бебешкото ако трябва според мръвката на бебето да готвя и за нас.

# 541
Аз вчера за пръв път и правих пюретата - леле. не мога да си уцеля количествата - един банан и половин ябълка не ми стигнаха за 190 гр пюре за сл. закуска, оплесках и на зеленчуковото количествата :Д

# 542
Joony, свиква се. Иначе от среден банан и ябълка ми излиза количество за приблизително 2х80 гр. бурканчета.

Кои марки пюрета предлагат чист плод (близо до 100%). Гербер имат сливи, праскова и круша. Хип органик също имат различни чисти комбинации. Но примерно като се зачетох по етикета на хип НЕорганик се скандализирах - 50% плод и добавки.

# 543
Пюретата на ДМ от био серията са хубави.100 процента. Simple Smile
Момичета,ние мислим да кандидатстваме за ясла.Сега се подава за есента,нали?Гледах сайта на общината,но нещо не мога да се отентирам.

# 544
Да, пюретата на ДМ био са екстра. И аз бях направо ококорена какви са тия съставки в бебешките пюрета, просто ужас.

Жана, как съхраняваш пюретата?
В бурканчето слагам пюрето, затварям хубаво капачката и най-отзад на някой от рафтовете в хладилника. Хладилника е настроен на 5° Т. Simple Smile

Попи, и аз исках така с месото. Е, убих се да търся форми за лед с капак, няма и няма, не намирам. Освен онлайн да поръчам, че да не си играя и аз всеки ден. Във всеки м-н за левче и за дом. потреби през който мина, питам. И няма и няма.

# 545
Момичета, идвам да си сверя часовника с вас.

Вчера бяхме на месечната консултация при педиатърката. Тя спомена за гърне. Аз не се бях замисляла. Каза, че не пречи да опитаме и че децата са различни. Може да опитваме неупешно дълго време, но може и от раз да го възприеме и да не се противи да стои на него.

Аз прочетох разни мнения и се съгласих да пробвам. Посъветва ме да взема чисто бяло гърне, за да не го бърка с играчка и за да следя цвета на урината. Взех и снощи сложих детето за малко, тя дори не разбра, заигра се с едва играчка. Сутринта пак я сложих, постоя повече и дори го използва по предназначение.

Разбира се, не говорим за съзнателното използване на гърнето. Толкова ранното му опознаване има за цел за свикват с него. Ако родителят е усетил и режима на детето, то го слага в конкретния час.

Вие какво мислите? Попадали ли сте на информация по темата и как ще процедирате с вашите дечица?

# 546
За мен, честно казано, е безумно рано за гърне, дори не ми е минало през акъла.
Но това си е лично мое мнение, разбира се. Simple Smile

# 547
Жана, аз ползвах ледарка без капак, че само такава имаше празна. Увих я плътно с кухненско фолио.

# 548
Schnappsy, моята кума така научи нейния на 8 месеца ходеше на гърне, обаче беше за кратко, много се чудеме защо после пак си се напишкваше и пак мина на памперс и накрая заключихме че на тази възраст просто го правят по инерция и навик, режим, но те не осъзнават изобщо че тези нужди се вършат в гърнето. Няма смисъл. Не че аз съм пример защото моя хубостник отказа памперса на 3 години без 2 месеца което не е ок като цяло за момченцата, обаче повярвай ми правех хиляди опити и не ставаше, на 3 г без 2 месеца просто един ден ми свалих памперса и той никога повече нито се наака в гащите нито се напишка, става буквално за 1 ден. Няма да забравя беше на 1г и примерно 8 месеца акаше абсолютно безцеремонно в гащите, изобщо не му пукаше дори не ревеше беше способен да си седи с лайната по цял ден:)))
За столчето на Икея, аз имам такова и го ползвах с големия супер беше, а преди това ползвах едно което е с регулираща се седалка от гума, чистеше се лесно и ми вършеше перфектна работа, сега пак сме така и когато почне да сяда и стане на 6 ще вадя Икейското щото това с гумата много запарва лятото и се изпотяваше яко.
За пюренцата и аз правя всичко на око и колкото излезне:)

# 549
  • София
Момичета, малкият има сухи участъци по кожата и педиатърката вчера изписа Дексерил. Погледнах го във фрамара, това е крем за възрастни против псориазис и нещо не мисля да го купувам. Сега го мажа с Хип. Какво да купя? Дайте съвет

# 550
Poppy, това с пюретата на Хип вече от кой ли не го чувам ама те наистина са супер гадни и имат кво ли не вътре. Казаха ми точно че на Гербер са чисти крушата и сливата. Аз имам круша в нас и сега аз ще му двата поне да знам че е чиста круша. Много се дразня плащаш 2,20 за някви тъпо пюре от 125 грама а вътре бъкано а нишестета,Вит Ц ненам кво още, се сектир. Ама много ясно обаче как ще седят с месеци по щандовете...

# 551
По-скоро толкова ранното слагане на гърне няма за цел да маха памперса и да ги учи да ходят съзнателно в гърнето. Идеята е, че някои деца имат метаболизъм като часовник и той би могъл да се използва. Така постепенно докато расте ще свиква с гърнето и евентуално един ден ще започне по-лесно да го използва когато прецени за необходимост.

Около мен масово децата си стоят с памперсите до към третата си годинка. Имат проблеми с градината, защото в първа група вече лелките категорично отказват да сменят памперсите. Има реален шанс да ни приемат в ясла още тази есен и дори и да отложа тръгването за пролетта, там ще се опитат да я научат на гърне така или иначе.

Ще се опитам да го правя примерно седмица и ще преценя дали има смисъл или ще прибирам гърнето за по-късен опит.
Благодаря за мненията!

Жана, ако имате Aiko наблизо, то там има няколко вида форми с капак, взех и са удобни Simple Smile

# 552
Сестра ми с малката почти не ползва памперси.Откакто беше на 4 месеца започна да я следи и да разбира по поведението и реакциите и кога и се ходи до wc.Държи я на ръце над тоалетната чиния и тя там си върши работата.От извесно време ползват и гърне.Това е принцип на естествената бебебешка хигиена и вече на малката и неприятно да пишка в памперса.Започва да свива крачета и да става нервна.Чака да я заведат в тоалетната.Мисля,че е добра идея ранното изграждане на навици,дори и неосъзнато,колкото по-рано толкова по-добре.Чела съм някъде,че на гърне трябва да се приучи детето лятото в годината,в която ще навърши 18 месеца.Тогава започва да осъзнава,но на мен чак толкова ми се струва късно.

# 553
Мен ме дразни добавената захар и нишестето. На Гербер и в прасковата, и в крушата има вит.Ц. Но е 99.95 съдържание плод и 0.05 вит Ц. Поносимо е така.

Стефи, благодаря за инфото. Ще погледна и дм-ските пюрета.

Unknown - А-дерма или Биодерма, сериите за атопична кожа, май са най-добрите за суха кожа. Смени и душ-гела, не само лосиона за тяло и разреди ползването му през 2-3 дни. А сухите участъци третирай 2-3 пъти дневно, освен обилното мазане на цяло тяло вечер.

За гърнето - мъка и губене на време е според мед да се приучва дете, когато не е готово. Когато е готово, приучването става за дни.

# 554
Аз от maldini за първи път чух за ЕБХ и много ми хареса идеята. Но така и не го започнах, а после пишеше, че съм закъсняла. Един ден, ако имам друго детенце, ще се пробвам от самото начало.

Общи условия

Активация на акаунт