Октомврийчето пюрета иска вече, порасна малкото човече - Тема 7

• 59 969
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
Все някой за нещо мрънка и само допълнително психясва майките. Дръжте се и си гледайте бебетата, те са най-големият ориентир.

Ние изядохме днес 120 грама моркови, картофи, карфиол и не помня още какво. А бе много се дърпа на картофените пюрета, голямо мрънкане е. Явно не се кефи.

# 151
Днес обърнах количката.  Confused Нещо заяде или не се е разработила хватката за повдигане на облегалката и явно съм натиснала повече, а чантата на дръжката отпред е тежичка и количката директно се обърна и се подпря на дръжката. Бебси, хваната с коланите, нищо не разбра, продължи да си играе. Та поуката е - слагайте винаги колани.

# 152
  • София
Важно, че бебди не е удртила нищо.
Аз не нося чанта, иначе за коканите и синът ми реве пищи връзвам винаги. Черепно - мозъчната за деца в Пирогов е пълна с паднали от легла, колички , дивани.

# 153
Прави сте за коланите! А ги пренебрегват често, но спасяват в такива ситуации!

# 154
  • Sofia, Bulgaria
Добре, че коланите са били стабилни. На нашата количка съм ги свила до край и пак са големи.

# 155
  • Варна
Не съм писала няколко дни и ще нахвърлям някои неща...захранила съм с картоф, пащърнак, тиква- мога ли морков да дам, че ми казват, че бил алерген и по нататък да го включа. Обаче не се сещам какъв друг зеленчук да дам. От доста време му давам доза ам 150 с 5 лъжички. Напоследък трудно ги изпива и се чудя как да увелича. Другото, което искам да питам е какво камилия или дентокинд да взема за зъбките или някое друго. И последен въпрос- някой минавал ли е от ха формула на обикновено мляко и как сте направили прехода? Спокойна нощ, момичета

# 156
  • Варна
Стефи, ти в кой район на Варна си?

# 157
Спокойно можеш да дадеш морков, особено пък ако до момента детето няма реакция.
Можеш да дадеш батат, карфиол, броколи, тиквичка, зелена чушка, грах също. Аз грах още не съм давала, чакам майка да ми донесе домашен. Чушката също не съм, ще чакам да станат българските и тогава.

За зъбите аз от доста време давам Дентокинд, доволна съм. 3*1 давам директно в млякото. Мажа и със същото гелче, но съм нередовна с него.

Ако бебето трудно изпива 150 мл, няма да ти се получи увеличаването на милилитрите най-вероятно. Води се по него, ако мрънка след хранене, значи иска още, ако не - добре му е.

Аз си изкарах вчера лятната количка от кашона. Ми тя много яка, бе хора ! Много ми харесва, супер лека и манрврена !
Днес я вкарвам в експлоатация. Малко ми е тъпо, че няма да виждам детето, че ще е с гръб към мен и с лице навън, ама ще го преживея. Simple Smile

# 158
Стефи, ти в кой район на Варна си?
В Левски съм,по-точно между Цветния и Левски.А ти?
Аз започнах с морков,но дечко не го хареса.После въведох тиква,пащърнак и картов и успях да го излъжа като слагах морков в пащърнака та така прояде и морков.От онзи ден започнах да давам круша.А днес смятам да дам за първи път оризова каша.Малко хаотична е моята схема.Давам 3 дни едното и почвам друго. Simple Smile
Между другото от както започнахме захранване малкият намали милилитрите мляко.Вчера изяде 190 гр. пащърнак и не искаше и капчица мляко.След час и половина изпи 90 мл.

# 159
  • София
Не съм писала няколко дни и ще нахвърлям някои неща...захранила съм с картоф, пащърнак, тиква- мога ли морков да дам, че ми казват, че бил алерген и по нататък да го включа. Обаче не се сещам какъв друг зеленчук да дам. От доста време му давам доза ам 150 с 5 лъжички. Напоследък трудно ги изпива и се чудя как да увелича. Другото, което искам да питам е какво камилия или дентокинд да взема за зъбките или някое друго. И последен въпрос- някой минавал ли е от ха формула на обикновено мляко и как сте направили прехода? Спокойна нощ, момичета

Аз давах така тиква-пащърнак-сладък картоф-морков-картоф-броколи-карфиол-тиквичка. Бебетата много обичат батат, с каквото и да го направя се омита мното бързо.
Мисля, че бебетата си изпиват необходимото им количество. Диването му увеличих на 180мл АМ, пи го 2 седмици и от няколко дни рядко ги изпива. Може и да са зъби, не знам.
Също давам Дентокинд, уж 3×1, обаче сега като сме по цял ден навън и забравям. Хомеопатия се дава отделно с вода, а не в млякото, Жане. Гелчета имам Бочко и Пансорал, но вторият помага повече при киселенее. Ще купя и Калгел, много доволни мами има от него.

# 160
В началото давах хапчето, разтворено в лъжичка с вода, ама сега така ми е по-лесно.
Благодаря ти за уточнението, не знаех. Повече няма така да ги давам. Simple Smile

# 161
Крис, щом и педиатъра те успокоява, не се притеснявай. Но винаги можеш да потърсиш и второ мнение, ако не му се доверяваш. Или вариант захранване от по-рано??
Боян е запечен вече седмица! Никога не е пропускал повече от ден и ни тиква, ни миква не помага. Днес и термометъра бутнах - не ще! Всеки ден по няколко пъти упражнения с крачета и масаж на корема - тц! Ако и днес нищо не излезе, дайте идеи какво да правя?
Иначе е в прекрасно настроение, понеже сме във Варна и има и други хора около него, такъв кеф му е, по цял ден се смее и играе, дори спи по-спокойно. По цял ден сме навън, много добре му се отразява.

Когато ние имахме проблем с акането и нищо не помогна взех клизмичка за бебета мелилакс,действа веднага,докторката ме убеди,че са безвредни,но не трябва да се прекалява за да не станат лениви червата,но за един път няма никакъв проблем.Аз бях пробвала всичко(термометри,масажи и всякакви такива)само това ни помогна.

# 162
Аз вече за обедното имам стратегия, давам малко,после давам 100 мл мляко и додавам пюрето и така мисля да намалям млякото. Вчера дадох бял морков ,незнам какво е това но не е пъщърнак защото си имам отделно бурканче пъщърнак. Много е вкусно. После мисля да въведа тиквичка и картоф и почвам плодовите пюрета с междинната закуска. Месото и всякакви по-тежко разградили неща ще са след 6-ти месец, мисля първо да въведа хранения и после храни... Лошото е че той не винаги има междинна закуска ама ако трябва и за следобедна.

# 163
А слагате ли вече мазнинка в пюрето? Купешките май повечето имат, а и нали мазнините са необходими за усвояването на някои витамини. И сега се чудя кога и каква да капвам - зехтин или гхи, или кокосова? Масло от авокадо? Или да ги редувам. Каша ми е. А, да, и каши още се балтавя и не въвеждам. Диването нали вчера не щя да яде, та се събуди през нощта да наваксва. И се върти по цяла нощ насам-натам (буквално, от гръб по корем и обратно). А аз нали не я оставям да спи по корем, та я дебна в просъница да я обръщам. Че и като се завърти по корем и се навдига на ръце, а като я обърна - заспива.

# 164
Купих аз био кокосово масло и от днес или утре ще го започвам в пюретата. Имам иначе цял литров буркан, но го ползвам за козметични цели чат-пат и реших направо да взема ново за малкия.
Исках да си направя гхи, но се оказа голям зор с намирането на домашно масло. Като изхабя кокосовото масло, ще купя от Зоя готово гхи и така ще редувам.

Общи условия

Активация на акаунт