Октомврийчето пюрета иска вече, порасна малкото човече - Тема 7

• 59 981
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз се чудя ГХИ ли, рапично олио, има и на Хип някакво. Вероятно ще заложа на първото, тъкмо мисля през ДМ да мина днес, а там знам, че има. Дали е хубаво?

# 166
Аз към рапичното съм скептична много. И някаква тема на Хип във форума четох, в която се оправдаваха, че слагат рапично масло, но някак заобикаляха резонните въпроси на потребителката. Уж с най-добро съотношение на омега мастните киселини, ама и по една случайност най-евтино. Отделно, че е сравнително ново и отскоро се използва в хранително-вкусовата промишленост.

А за ги-то в ДМ нищо не съм чувала. Сигурно е добро. Има и някакво био на Вълчев във Фантастико. Виждала съм и в Била, небио.

# 167
  • София
Виж за Фантастико не съм се сетила, може и от там да мина. А по колко се слага?

# 168
Аз като цяло био неща не се бутам да правя не за друго просто знам че няма да мога да поддържам този начин на хранене за напред и си викам няма какво сега да се напъвам като после няма да яде такива неща. Видях го със себе си, трудно е да ядеш само полезна храна, едно че е скъпо ами и второ трудно за организиране...Така че не се и заглеждам какво има в пюретата.

# 169
  • София
И това е така, обаче като тръгнеш да въвеждаш плод и освен него вътре има и оризово и/или царевично брашно, реално въвеждаш по 2-3 нови храни. Затова избягвам готовите пюрета вече, но пък къде и да намеря сини сливи по това време хаха

# 170
Аз като цяло био неща не се бутам да правя не за друго просто знам че няма да мога да поддържам този начин на хранене за напред и си викам няма какво сега да се напъвам като после няма да яде такива неща. Видях го със себе си, трудно е да ядеш само полезна храна, едно че е скъпо ами и второ трудно за организиране...Така че не се и заглеждам какво има в пюретата.
И аз съм на това мнение.Изобщо не гледам какво пише по етикетите, избирам по картинките(да има морков🤣).Мойта щерка не харесва домашните пюрета и това си е.Не че и купешките ги харчи много, ама поне не се балтавя да варя и пасирам и после да хвърлям. Тия гхи, нам кви олиа и мазнини, до кога?!Директно слагам масло, в крайна сметка няма цял живот да яде модерни мазнини я:))Пак уточнявам детето не е алергично и няма фамилна обремененост с алергии, затова действам смело и безотговорно.Банани, ябълки, круши смуче с биберон за плодове по всяко време на деня, изобщо няма никакъв режим.Анархия е при нас🤣Нооо пък вече пълни памперса всеки ден🤣

# 171
  • София
Аз гхи ползвам от години също и шарлан.
Четем етикети на всичко. С мм пазаруваме по два часа.
Свикнала съм на този начин на хранене и ми е ок.
Голямото дете се храни така, малката  живи и здрави и тя.

Ако иска някой ще снимам гхи- то, което ползвам:)

# 172
  • София
Искам, искам. И да кажеш откъде е.

# 173
  • София

Това е - гопал прасад. В нета има инфо къде го има:)

Аз инзи ден купих сирене от кашу- делишу се казва. Супер вкусно.

# 174
Аз гхи ползвам от години също и шарлан.
Четем етикети на всичко. С мм пазаруваме по два часа.
Свикнала съм на този начин на хранене и ми е ок.
Голямото дете се храни така, малката  живи и здрави и тя.

Ако иска някой ще снимам гхи- то, което ползвам:)
Шапка ти свалям за мен това е мъчение от всякаква гледна точка, браво на вас!

# 175
  • София
Излизаме ние. Ще идем до църквата дано няма хора де.
И да свърша още няколко неща.
Всеки ден по 8 км минавам.
Спорен ден до после хубавици!

# 176
Нещо като на върха на ножа ми се върти, че се слага мазнина. Аз също не съм фен на еко/био, но предпочитам някои от първите храни да са по-чисти.Или поне български и сезоннни. Угандски батат няма да взема (реален пример), но взех едни гръцки био моркови - тънички и миришеха на морков през найлоновата опаковка. Оказаха се и супер вкусни. На пюретата и мен че дразни, че бутат нишесте, а на плодовите и захар.

# 177
Здравейте мами! Simple Smile
Чета по диагонал, но следя хаха...
Докато не съм забравила , аз съм за среща с бебчета в Борисовата, удобно ми е с метрото, в Младост съм.
Ангела, Софи също от много време ядеше 6 х140мл. и много трудно, не ги дояждаше, но от 01.04 (5м. точно) започнах да захранвам и махнах последното хранене, та сега яде спокойно 5х150мл. Пробвай да махнеш едно хранене Wink
Иначе голяма мъка с това захранване, първо картоф, повдигаше ѝ се, после два дни тиква, първо пак ѝ се гадеше на следващия ден малко по-добре и сега два дни морков, днес хапна половин бурканче с рев Simple Smile . Как ще го докараме до цяло пюре незнам хаха. Педи не знае, че е захранена, та очаквам да ме нахока, защото тя искаше след ваксина (18.04), но май не съобрази, че като изчакм две седмици ще е станала на 6м. , а на мен ми се вижда късно. Та сега незнам дали не сбърках, но като ви чета всички почнахте от петия месец...

# 178
Момичета,кажете нещо ефикасно против подсичане.На дечко му е много зачервена сгънката в сланините.Павловича мас,Судокрем и бепантен не действат.Нещо по-силно трябва.

# 179
Момичета,кажете нещо ефикасно против подсичане.На дечко му е много зачервена сгънката в сланините.Павловича мас,Судокрем и бепантен не действат.Нещо по-силно трябва.
Кортикостероиди, но те са много противопоказни. По-силно от судокрем се съмнявам да има, което да не е лекарство вече... проблвай пудра? и се консултирай с педи задължително.

Общи условия

Активация на акаунт