Искам да кажа ... (145) през април 2018

• 380 649
  • 6 179
  •   1
Отговори
# 195
Браво на среброкосата!

.... Аз за такова не съм рИвала, ама то срамота тук с този вятър и температури. Не мога да помогна, но има тема за сушилни и гледай да я вържеш да изкарва влагата на  вън, а не в подпокривното.

И нашият двор е опасан с въжета в повечето време по тях се развяват гащи и юргани, но имало дъждовни дни и така.

Благодаря за отзивите, и че не ми се налага да чета цяла тема. Ще купувам сигурна марка, слава на Бога - цената не ми е от критична важност. Нека суши вълна, че у нас то са одеала родопски, разни домашно тъкани вълнени повивци и какво ли не още. Вярно - в дъждовни дни това не се пере, но все пак.

Не защото съм сексист, ни най-малко, ама аз тая машинка едва ли ще я ползвам. Просто така са разпределени дейностите у нас. Перланя например пускам само когато благоверната отсъства за по-дълго. Тя си държи да си прави тия неща по нейни правила, та затова. Чиниите са по-често моя работа, защото по-често аз готвя и много по-разумно редя. Децата се учат да простират, та и това отпадна. Изобщо разпределение на труда. А какво само аз правя? Амо торя, да речем, аз пека пиперки, режа диня, копая, цепя дърва, общувам с по-кривите комшии и други по-глобални дела.

А, като каза диня, се сетих, че купих една малка, като тези от детството ми. Ей сега ще я "заколя". Ти не се дърпай, че ако не купиш сушилня, да не ти се наложи при първия дъжд със  сешуар да сушиш дрехи. Хората тук са мъдри. Казали са Happy wife, happy life Simple Smile.

Ох бе Светалчо, то голямо чудо тази  дама. Не смея баба да и кажа, че като я описа и си припомням тази на баща ми. Кокона и фръцла в хубавия смисъл.  Сега да ме види с посинен пръст, ще каже, че не ми е роднина (тя и не ми е  де), ама все се опитваше на маниери да ме научи, а баща ми на обратното. Така и не се разбраха аз кифла ли ще ставам или момче и накрая.....Червен маникюр със син пръст.

# 196
Руми, жива да си, че ме подсети да разпечатам план-приема. Гледахме го на компютъра, но девойката иска да го има на хартия да си драска. Захванала се е да решава тестове от сутринта. Искаше да я събудя като будя дребното за градина, че натоварена програма имала за днес-тестове по БЕЛ, по математика и и нещичко за училище. Царица е на изготвянето на графици, изпълнението малко куца.
Ще видим довечера. Сега приключва тренировките по фигурно пързаляне, че размразяват пързалката Joy и хоп записваме се на лека атлетика. Не протестирам все пак си мисля, че колкото и да учи има нужда малко да се разсее. По-добре да спортува, отколкото да виси на телефона. Белинда, кажи се мнението, сестро Simple Smile

Hug
Пропуснала съм, че имаш седмокласничка. Заедно ще треперим.
Белинда нещо ме прескача, ама може да е пропуснала въпроса. Те са "пушка". Тихичко, само на нея ще кажа, добре че няма да се състезаваме срещу нейния седмокласник, че и теоретичен шанс няма да имаме Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз я оставих ваканцията, като за последно и после се започва.
Тя има уникалната дарба всичко в последния момент да прави. Ама пък ѝ се получава Grinning

# 197
руми, в Свищов ли ще остава или ще я пращаш към Плевен девойката?

# 198
В Плевен, по-възможност. Ако не, ще си остане в Свищов.

# 199
  • В Космоса
Чудя се дали да измрънкам, че е понеделник по традиция...😁
Обаче три дена почивка по-друго се усещат.

# 200
  • София, Младост
Акаша, понеделник е, ама 4 работни дни, после 4 почиваме... Погледни от хубавата страна. Да я подхващаме тази седмца и да я опукваме Simple Smile

# 201
Руми, за Плевен, математическа, езикова или ПГТ.

# 202
  • В Космоса
Да, бе, аз нали бях в болничен заради малката в петък и така ми се събират три поредни работни седмици от по четири дни. 😘

# 203

Езиковата и МГ-то. Като точно за това мрънках, още не е погледнала план-приема и да си направи някаква класация на паралелките. Не ми се иска аз да се налагам, в крайна сметка тя ще трябва да учи Blush
За сега основно се върти между испански и английски.

# 204
руми, в математическата все още наблягат стабилно на математиката. Ако няма такива заложби, по-добре езиковата.
За езиците, да пише и двете комбинации, веднъж единият като първи, веднъж другия.
Имай предвид, че дипломата накрая си е най-обикновена, това не е реална езикова гимназия.

# 205
  • Sofia
Руми,седмокласничката ти сама ли ще живее в Плевен?  Rolling Eyes Или имате баба там?

# 206

Езиковата и МГ-то. Като точно за това мрънках, още не е погледнала план-приема и да си направи някаква класация на паралелките. Не ми се иска аз да се налагам, в крайна сметка тя ще трябва да учи Blush
За сега основно се върти между испански и английски.

Привет, привет! Намесвам се, защото Плевен е моят роден град, половината ми роднини са там и имам мнения за училищата!

Децата на братовчедите имаха същите дилеми относно училищата преди време, но сега са доволни. От Езиковата най-добрата паралелка категорично е Немски - 1-ви чужд и Английски - 2-ри чужд. Най-сериозната подготовка имат от всички останали паралелки. В момента се готвят и ученици за две немски дипломи, придружени с езикови сертификати, което мисля че е прекрасна възможност. Явяването за тези сертификати ще е безплатно, училището си го е извоювало. Чувала съм, че учителите също са добри в преподаването си и много взискателни, което според мен е добре. След нея по бал се нарежда паралелката Английски - 1-ви чужд и Немски - 2-ри чужд, а след това - Испански - 1-ви чужд, Английски - 2-ри чужд. Поне такова е мнението на дечурлигата. А за математическата - ако не се увлича по математиката, въобще не се и замисляй да я пращаш там. Там на език не се набляга, учи се разширено математика. Единствено в паралелката биология и химия броят на часовете по математика е по-малък, но там влизането е много трудно. От всички останали паралелки минималният бал за влизане в тази е най-висок, а желаещите най-много. Учителите по биология и химия са много сериозни и готвят за университета там. Simple Smile Като цяло в Плевен това са двете най-добри училища, затова и приветствам избора на едното от тях. Късмет! Simple Smile

# 207
Там е работата, че няма английски с испански.
Има само испански с английски.
Иначе за МГ-то обявяват хуманитарна паралека с профилиращи БЕ и Химия. Иначе всичките са с английски.

Абе ще видим, аз по-скоро искам да я измъкна от града.

Джен, вкъщи при нашите. Сама не Grinning

Редактирам, че със Стефани сме писали заедно.
Потвърждаваш и нашите наблюдения, единствения проблем е, че тя немски не харесва. Затова и толкова се колебае как да подреди желанията.
Аз съм възпитаник на ЕГ, още от първи клас, когато си беше Руско училище.
Та варианта английски с руски вкъщи също не се изключва.

# 208
И в заключение, ако на детето не му се учи, все тая в кое училище ще завърши. Simple Smile
Аз не мога да похваля нито едно училище в Плевен на 100%, до голяма степен зависи и от желанието и амбициите на децата.

руми, испански с английски не е никак лош вариант, особено ако това е нейното желание. Английски постоянно може да усъвършенства, а вероятно го учи и в момента.
Ако не я влече немски, изобщо не я натискай да го учи. Там трябва стабилно и сериозно учене.

# 209
Там е работата, че няма английски с испански.
Има само испански с английски.
Иначе за МГ-то обявяват хуманитарна паралека с профилиращи БЕ и Химия. Иначе всичките са с английски.

Абе ще видим, аз по-скоро искам да я измъкна от града.

Джен, вкъщи при нашите. Сама не Grinning

Има и една с немски 1-ви чужд в МГ-то. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт