Искам да кажа ... (145) през април 2018

• 380 642
  • 6 179
  •   1
Отговори
# 150
  • Пазете Гор
Светълче, стискам палци на майка ти, страшна е тая жена!

Аз днес трябва да ходя да си подновявам паспорта и ми е супер сдух, щото трябва да ида Младост-Люлин, да ме.глобят, че не съм си върнала стария, да ми искат сто документа за смененото от брака име, вероятно ще трябва да търся ксерокс по никое време из квартала, да платя сума ти пари за бърза поръчка, да видим дали изобщо правят бърза поръчка там и изобщо Аааааа! Така да мразя родните ни институции!

Ще утешавам с рационални доводи, по мъжки:

1. Има голяяяма вероятност да не те глобят. Понякога са ларж. Негласно за подобни опущения се правят на разсеяни.
2. За смененото име ти трябва удостоверение за идентичност и нищо повече.
3. Можеш да направиш обикновена поръчка, па те нещата да станат по-бързо. В нашето районно ни издадоха документите по обикновена поръчка за няма и седмица. Е, има риск да не станат навреме, ама 150 лева не се изкарват ей-така.
4. А не може ли да минеш само с лична карта - вероятно пътуваш пътуваш из цивилизована Европа? Паспорт обикновено трябва за пътуване в страни, в които... абе от сорта на Молдова или Египет, да кажем.
5. Младост-Люлин след метрото не е онова, което беше преди него. Няма го оня каубойски оттенък на дилижанси.
6. Каквото и да стане - извлечи си поука, че да не си съвсем без полза: не закъснявай със документни срокове.
7. Пътем може да се утешиш с любима улична храна, ако има такава
8. Иде вечер и човек винаги може да си вземе нещо за пиене
9. По правило турят най-яките полицаи да охраняват вратата на районното - стоят там същи едни Херкулеси и напътстват бабетата и циганетата къде и как да се явят.  Та можеш да оплакнеш окото по някоя аполонова осанка

Нищо сериозно не съм редактирал, мариат - правописни грешки поправях.

# 151
  • София
Светълче, съжалявам да го прочета Disappointed Мислех, че всичко е наред при вас! Дано наместят лекарствата и да се успокоите!

Гащеризони ужасно много харесвам, нося обаче умерено, защото са много неудобни за посещение на вецето, пък аз съм си пикла.

Бърди, изобщо не е така за паспорта! Ще видиш, че ще приключиш за нула време. И аз вечно моя го връщам изтекъл, но хем никога не са ме глобявали, хем всички данни си ги имат в системата, само ми разпечатват, подписвам, щрак Марийка на портрет и готово. И парите не са хич много за бърза, споко. Я сега раздуй ти къде ще джиткаш, че бързаш толкова Wink

Ох, как ми се пътува...Малко като се стопли и чергарската ми душа започва да пее...Уви, тази година седмокласника и бебето са ме закотвили тук, много ми е мъка...Мислехме нещо да сготвим за май месец след матурите, обаче мъжа ми няма да може, юни ме чака ремонт и направо...не ми се пише! Ще видя път само на картинка Weary

# 152
  • Бургас
Добро утро!
Светълчо, бързо да се оправи майчето ти! Харесва  ми духът, който има тази жена!
Болните да оздравават!
Мони, имали сте нужда да си поговорите с баща ти!

# 153
Забравих да кажа на Mър- днес никакво раждане! Аз и децата сме канени на рожден ден на детето на най- добрата ми приятелка. Казах на щерката, че е голяма и ако иска може да не идва а тя потри ръце и каза, че в никакъв случай няма да изпусне представлението на рожденика!

# 154
  • София
Добро утро и успешна нова седмица!
Мони днес май си тръгваше?Разделите винаги са неприятни,но вероятно през лятото пак ще дойдеш.
Светълчо как е майка ти?

# 155
Аз вчера градинарствах. Изрязах едно много красиво дърво, по което има тръни.Набодох се на един и явно е останало парче, защото е възпалено, поддуто и е посинял напред и  назад. Усещам тръна, но не мога да го докопам, без да сцепя мястото, а толкова не съм смела. Ще чакам до утре, Дано сам се подаде.

# 156
Светълче, стискам палци на майка ти, страшна е тая жена!

Аз днес трябва да ходя да си подновявам паспорта и ми е супер сдух, щото трябва да ида Младост-Люлин, да ме.глобят, че не съм си върнала стария, да ми искат сто документа за смененото от брака име, вероятно ще трябва да търся ксерокс по никое време из квартала, да платя сума ти пари за бърза поръчка, да видим дали изобщо правят бърза поръчка там и изобщо Аааааа! Така да мразя родните ни институции!

Ще утешавам с рационални доводи, по мъжки:

1. Има голяяяма вероятност да не те глобят. Понякога са ларж. Негласно за подобни опущения се правят на разсеяни.
2. За смененото име ти трябва удостоверение за идентичност и нищо повече.
Куркума, не давай грешна информация! Трябва ѝ копие от свидетелството за брак! Изисква се само това и документ за смяна на адрес, ако е сменяла.
Добро утро!
Децата бяха закарани от тати на ясли, а каката - на преглед. Моля за стиснати палци! Много хубаво било да се излежаваш, ей!
Денят е слънчев, дано така да е до залез. Пролетта дойде!
Забравих! Днес най-добрият татко има рожден ден! Юбиляр е! Да ми е здрав му желая!

# 157
Марче, виждала ли си съд за паеля? Представи си нашенска едновремешна тава, ама от най-големите, дето минаваха циганите да ги калайдисват. Умножи диаметъра по две. Сложи и дръжки. Има си пасващ капак и пасващ преносим котлон. Освен, че 10 човека се натъпкахме, освен че взехме още 5 порции за вкъщи , поне 1/3 от съда остана пълен.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 09:01 от Анонимен

# 158
Аууу,Мари,че си лоша.Кво им има на родените днес?!Вярно,големи циркаджии са и се сърдят и за най—малкото,но пък никога не е скучно с тях Joy .Преди няколко дни например,ми се разсърди,защото съм изяла последното парче пастичка.А когато ги купувахме,категорично отказа,искал кексче.Все едно не знае,че лакомата ми душа не може да трае,докато не унищожи всичко що е сладко.
Та да ни е жив и здрав,и все така да ни разведрява и разсмива!
Лято,и твоя татко да е жив и здрав!

# 159
  • Пазете Гор
До утре няма да стане, Даун, виж, ако го тъприш седмица или повече.... Случвало ми се с месеци е да си носи стружки, трески, стъкълца и бодли на топло и сигурно, вътрекожно. 

А пък аз, Лято, даже мисля, че дори и точка 2 не ѝ трябва.  Базите данни на администрациите стават все по-свързани. А за какво ѝ е свидетелство за брак? Всеки може да си сменя името с повод или без, след брак или преди него, не е нужно да обяснява, хеле пък доказва защо го е направил. Често обаче тия неща може да зависят от хрумки в отделното районно.

Аз например отдавна обмислям някаква сложна и ефектна фамилия, от сорта на Газибаров или Бутниколибовски, примерно. Такава скука е настоящата ми, че да се потресе човек.

# 160

Добро утро!Хубав,весел и успешен ден на всички.Здраве и стиснати палци,ако някой се нуждае.Ние сме от няколко дена на езерото Гарда и си прекарваме повече от хубаво.Буона Паскуа!

# 161
Не са хитроумки на отделното районно, а изисквани по закон документи. Но ако ЛК е с новото име, значи, не ѝ трябва копие на свидетелството за брак за ЗК.
Докато работих в полицията никого не съм карала да ми се обяснява и доказва защо е с тази или онази фамилия, дори няколкото мъже, които взеха фамилията на съпругите си. Wink

# 162
Ренко, да е жив и здрав младежът!  Да ви радва и разсмива дълги години! Наистина го написах с шеговити чувства, но дето си е чешит.
Сбъдваща, ясно!
Даун, такива боцки ако не мога да изкарам, почвам да се мъча психически.....Накрая взимам нокторезачката и действам радикално.
Мони, лек полет.

# 163
Даун, взимай една игла и го разчовъркай мястото, ще изкараш бодила. Иначе може кофти да се инфектира.

Ренко, ако правилно съм разбрала, честит рожденик! Жив и здрав да е! Simple Smile

То и аз започнах обратно броене до моя РД, макар изобщо да не знам какво и как искам да празнувам.

# 164
  • някъде ... тук ...
Да са здрави днешните рожденици!
Колежката и тя е днес, ама е добричка. Не съм забелязала нищо странно или неприятно.

Свет, как е майка ти?

Що погледнах прогнзата за празниците ама за мястото, дето ще ходим. А тъкмо отговорих на запитването от букинг кога точно ще пристигнем. Дават го да вали и ако познаят, няма да изкараме предвидените 40 км с колелетата ...

Общи условия

Активация на акаунт