Карти Таро - тема 17

• 77 387
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви Секхмет,разбирам вашия отговор като шанс 50 на 50.Ще дам ов при промяна или ще се допитам отново при нужда

Здравейте, в Таро няма прогнози 50/50. Има категоричност.
Моля да ми пишете на ЛС. Форматът на форума не ми позволява да съм по-категорична Simple Smile

# 181
Благодаря ви Секхмет,разбирам вашия отговор като шанс 50 на 50.Ще дам ов при промяна или ще се допитам отново при нужда

Здравейте, в Таро няма прогнози 50/50. Има категоричност.
Моля да ми пишете на ЛС. Форматът на форума не ми позволява да съм по-категорична Simple Smile
Благодаря ви като се прибера от работа ще ви пиша

# 182
Здравейте,

Нямам представа дали не нарушавам някое форумно правило с поста ми, затова се извинявам, ако го нарушавам.

Просто видях, че много от вас се интересуват от таро тук, а също и се занимават с него. И реших, че долното четиво може да ви е интересно:

https://taro-gadatel.blogspot.bg/

Принципно е планирано като блог за таро, но вътре има информация освен за таро, също и други работи- за ясновидство, осъзнати сънища, магия. И предстои да се публикуват още доста неща.

# 183
Здравейте,

Нямам представа дали не нарушавам някое форумно правило с поста ми, затова се извинявам, ако го нарушавам.

Просто видях, че много от вас се интересуват от таро тук, а също и се занимават с него. И реших, че долното четиво може да ви е интересно:

https://taro-gadatel.blogspot.bg/

Принципно е планирано като блог за таро, но вътре има информация освен за таро, също и други работи- за ясновидство, осъзнати сънища, магия. И предстои да се публикуват още доста неща.

Можеш ли да ми гледаш?
За съжаление обаче не мога да платя.

# 184
@akoiskash-vqrvai

По принцип мога и пари не вземам...

Против съм хората, които искат пари за такова нещо... По много причини... Като се започне от това, че има измамници, които искат пари срещу общи приказки, дето и малко дете може да ги каже, та се приключи с това, че ясновидството не е нещото, което взема решение вместо човека и определя бъдещето му... Няма съдба, а има лабиринт от възможности... И няма значение какъв метод за ясновидство ще се ползва (дали таро или друго), отговорността за живота си остава лична... Ясновидецът може да даде насоки, но не повече...

Тези насоки са своеобразен вид помощ, защото като правило се дават на хора с проблеми... Някак е нелепо да се печелят пари от човешкото нещастие (това и по отношение на платеното здравеопазване го мисля, но то е друга тема)... Та затова пари не вземам и съм против да се искат и дават пари за ясновидство...

Против съм и ясновидството да се ползва за глупости и за забавление...

Сега ми е много заето... Опитвам да помогна на един колега с преместване на форума му... Идеята му е хубава - предоставя заедно с екип безплатно чрез форума си гледане на кафе, таро, разваляне на магии и друго (всичко е открито и всеки си преценява сам способни ли са), но хостингът и домейнът му са лош избор... Това е старият му форум (защото по новия още работя и не е готов), ако ти е нещо спешно, може да питаш там...

http://magic-school.ucoz.net/forum/

# 185
@akoiskash-vqrvai

... И няма значение какъв метод за ясновидство ще се ползва (дали таро или друго), отговорността за живота си остава лична... Ясновидецът може да даде насоки, но не повече...

да разбирам ли, че Гледането на Таро е ясновидство за теб? Т.е. няма значение какви знания имаш, каква опитност, до колко си запознат с различни езотерични течения? Приемаш тълкуването на Таро като нещо, което трябва да дойде отвън/ извън теб?

# 186
@ bokonon

Никоя хартия, пък била тя и изрисувана с картинки, няма някакви специални сили... Аналогично и за коя да е друга гадателска система, ползваща материален носител. Ролята на гадателските системи е да улеснят ясновидеца, не да ясновидстват вместо него...

Ролята на гадателските системи може да се обясни чрез процеса на действие на най-слабия вид ясновидство. Т.е. ясновидството, при което ясновидският транс е в най-леката си и недоловима форма. Тогава ясновидецът по никакъв начин не се откъсва от света. Получава информация по въпроса, за който гледа и информацията отива в подсъзнанието.

Гадателската система служи веднъж, за да се насочи транса към добиването на нужната информация (която отива в подсъзнанието) и втори път, да се улесни извеждането на ясновидската информация от подсъзнанието в съзнанието.

Затова е грешка картите да се наизустяват като значение. Те трябва да се усещат. Няма значение какво имат нарисувано. Може да са примерно 30 чисто бели еднакви карти и пак да свършат работа. Зависи в чии ръце са.

Поради това, че картите таро и други подобни гадателски системи, използват най-лекият от видовете ясновидски трансове, то те са и подходящи за начинаещи, но и също и съдържат известна доза неточност, тъй като съзнанието на ясновидеца може да изопачи информацията, подавана от подсъзнанието. Въпреки това са и мой любим метод... Имат си и плюсовете понеже...

# 187
Цитат
Т.е. няма значение какви знания имаш, каква опитност, до колко си запознат с различни езотерични течения?

Има значение, но не, за да се гледа на някой... Да се ползва ясновидство може и без нито една гадателска система, може и без да се познава нито едно езотерично или подобно учение... Опитност- това е разтегливо понятие... Но всъщност опитните ясновидци могат да ползват ясновидството си само по себе си като такова, без да им трябва гадателска система или познания по езотерика...

Но... Ако човек знае нещата в тяхната същност, тогава се самоусъвършенства... С уточнението, че не е достатъчно просто да знае, а да може да различава коя е реалността...

# 188
Може ли да ми тълкувате една подредба... ще ме покани ли на среща?

Благодаря Ви.

# 189
Забелязал ли ме е вчера?

Благодаря на всеки, който отдели време.

# 190
  • Австрия
И двете подредби са доста оптимистични, въпреки безобразно формулираните въпроси.

С няколко думи: в период на влюбване си, на търсене на Мъжа. Копнееш за връзка, в която да има взаимна любов, разбиране и перспектива за бъдеще. Предлага ти се добър шанс. Възползвай се от възможностите за сближаване, без да пришпорваш нещата, но и без поддържане на изкуствена дистанция. Т.е. мъжът вече те е забелязал, спокойно. Дръж се естествено и бъди себе си.

пп. Предполагам и двете подредби са направени без карти в обърнати позиции, просто снимките не са разположени правилно.

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 15:49 от DimS.

# 191
За да разберем добре отговорът на Таро, трябва да видим коя карта е на 1ва позиция и дава ли ни добра основа за каквото и да е.
Нито Ас чаши, нито 6 жезли са добра основа.
Не можеш да очакваш някакви неща да се случат просто така.
Обади се на момчето, потърси го ти. Не може да чакаш на нищото., в общи линии това е.

# 192
  • Австрия
За да разберем добре отговорът на Таро, трябва да видим коя карта е на 1ва позиция и дава ли ни добра основа за каквото и да е.
За каква основа става въпрос? Картата на първа позиция в подредбата (която предполагам е т.нар. Любовен оракул)  играе ролята на своеобразен сигнификатор т.е. насочва за какво става въпрос. Често символизира въпроса, ситуацията. Понякога питащия.
Позиции и значение на картите в подредбата:
1. За какво става въпрос
2. Как започва, как се развива (или какви са подбудите на Питащия)
3. Реакции (или какво е отношението на Другия)
4. До какво води и своеобразен съвет от Оракула

# 193
Явно учим по различна школа.
1вата карта е база, нещо като основата, на която строиш къща.
Ако не е бетонна, не очакваме много здрава постройка, по тая логика и с Ас чаши или с жезли.

Базата е важна, за да стигнем до края на изречението (3та карта).
Иначе казано с лоша база е трудно да се стигне изобщо до тълкуването на карта 2 или 3.

# 194
  • Австрия
Каква школа?

Ами не, не се строи къща. Задава се въпрос и картите отговарят. Въпросът трябва да е коректно зададен и да се ползва подходяща подредба. Друг важен момент е тълкуването.
Представи си, че жена пита какви са шансовете за бъдещо развитие на връзката й. Интересува се от това, защото  от скоро взаимоотношенията не са така гладки, като преди. Нормално е, в такъв случай, в подредбата първата карта да показва напрегнатата ситуация по настоящем, а не цветя и рози.

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 15:47 от DimS.

Общи условия

Активация на акаунт