Тичане (4)

• 65 576
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, днес тичах в западния парк.  Искам да попитам, някой от вас прави ли на пътека спринтове? Още се опитвам да си вместя някаква тренировъчна програма в графика. Три пъти седмично така и така съм на някакъв фитнес (на който не ходя с голям кеф, но съм се хванала на хорото) и реших, че ми е най-лесно или да бягам към фитнеса през Борисовата, или да тичам след тренировката 20-25 мин някакви спринтове на пътека.
През уикенда също мога да тичам сама един път,  а през седмицата с  джогъра да са ми дълги и бавни бягания, тия са ми най-любими, защото не се зоря, а и съм си с бебе.

Чета How to build a runners body и се опитвам да си съставя някаква програма.

# 301
  • София
Към дамите, които са повече от пишещите тук Simple Smile, имам въпрос:  Дали някоя от вас има проблеми с месечния цикъл - нередовен, закъсняващ? Последните седмици тичам доста повече от преди на средна база и резултатът е, че този месец цикълът ми не дойде. Освен намаляване на избяганите километри, има ли друго решение? Чувствам се повече от добре с разстоянието над 40 км. за 4 бегачески дни в седмицата. Тонизирана съм, коленете почти не ме болят, апетитът ми е добър, без да е увеличен, но се чудя дали мозъкът ми не е прекомерно щастлив и пристрастен към бягането, та единственият начин тялото ми да протестира за това, което му причинявам, е да се пообърка хормонално?

# 302
От бягане никога не съм имала такива проблеми, но от неправилно хранене и прекомерно отслабване - да. Да не си свалила повечко килца? Или да хапваш по-малко от обичайното? Аз бих изчакала малко и ако не дойде, бих отишла на лекар за всеки случай. Според мен не е от бягането. 4 дни в седмицата по 10тина км не е толкова  натоварващо, а и имаш почивки за възстановяване.

# 303
и от прекомерно физическо усилие може. Знам, че при сериозни маратон бегачки може да има аменорея. Аз лично нямам такива проблеми, защото съм доста неслаба, а и не тренирам интензивно, но съм чувала, че има такова нещо. Най-важното е приетата храна да пасва на разходите на енергия и да не се прекалява.
Сега прочетох, че става дума за 10тина к 4 пъти в седмицата. Според мен, това няма как да навреди, освен ако наистина не е съчетано с някакви сериозни диети.

Днес отчитам 20 минути спринтове на пътека.

# 304
  • София
Мерси, Google! Да, и на мен ми се трува, че са ми ок тези километри.
За храненето - преди съм яла и по-малко. Ограничавам се, но не гладувам. Теглото ми е нормално - около 50 кг. на 160 см. Утре съм на лекар да видим и тя какво ще ми каже. За първи път ми е (след раждане, кърмене и т.н., което не го броя, защото е нормално). То има хиляди причини, поради които това може да се случи, но все пак реших да ви попитам и вас.

# 305
Мерси, Google! Да, и на мен ми се трува, че са ми ок тези километри.
За храненето - преди съм яла и по-малко. Ограничавам се, но не гладувам. Теглото ми е нормално - около 50 кг. на 160 см. Утре съм на лекар да видим и тя какво ще ми каже. За първи път ми е (след раждане, кърмене и т.н., което не го броя, защото е нормално). То има хиляди причини, поради които това може да се случи, но все пак реших да ви попитам и вас.
Знаеш ли, понякога може да стане и от промени в климата или някакви други твои си настройки на организма. Много фина машинарийка сме жените. Grinning Иди наистина на лекар и си бягай спокойно. Твоят километраж е съвсем нормален. Аз имах смущения (не чак спиране), когато 2016 бягах по 90 км седмично и ходех 2-3 пъти на силови по час като отивах до силовата с бягане. Grinning Ама и тогава проблемът не беше в претренирането, а в това, че не смогвам да си приема калориите за възстановяване и станах 43 кг (на 160 см). Пиеш ли противозачатъчни? Понякога е от тях.

За днес 10 км. Вчера около 9 с малко интервалчета в тях.

ПП. Жега ми е.

# 306
  • най-шареното място
Тази година жегите дойдоха по-рано. Това и по-голямо натоварване, ако си започнала да тичаш повече напоследък, са достатъчни причини за по-дълъг цикъл. Аз лично не съм имала отклонения след раждане, но след пътувания, особено с много различни височини, и при големи промени в начина на живот ми се е случвало - никога не е коментирано като проблем, питала съм.

Големите натоварвания при жени бягащи много водят до по-трудно забременяване. Но това е друга тема.

# 307
ом така е! Големите натоварвания пречат на фертилността! изобщо na jenskia organizam mu  трябва илюзията на изобилие от храна при мързел, за да забременее тя.

Но пак много зависи от организма на жената и вида натоварвания и прочее. Аз съм най-добре хормонално, когато съм прилично слаба с огромен обем дълги и бавни натоварвания. Зимата, която забременях я изкарах на колело всеки ден дори в най-големите студове. Късала съм верига от студ, ежедневно поне 40 даже 50 км ми се събираха само с колелото, допълнително и много ходене, бавно тичане ходих и на тай чи и сауна много редовно.

но това не е маратон или 90-100 км на седмица тичане и някакви изтезателни неща.

От трета страна, в моя ферайн за тичане мацките тичат ужасно много, някои от тях са мегаслаби клечки без женски атрибути, и си забременяват без проблеми и то на късни години. Пълна мистерия. Една мацка забременя на 40 без проблем, тя е вманиачен бегач, тича страшно много от години, и освен тичане беше и на много нисковъглехидратно хранене, и наистина МНОГО слаба. Чак съм си мислила, че има някакви разстройства на храненето. Забременя без проблем!

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 14:22 от ett2812

# 308
Тази година жегите дойдоха по-рано. Това и по-голямо натоварване, ако си започнала да тичаш повече напоследък, са достатъчни причини за по-дълъг цикъл. Аз лично не съм имала отклонения след раждане, но след пътувания, особено с много различни височини, и при големи промени в начина на живот ми се е случвало - никога не е коментирано като проблем, питала съм.

Големите натоварвания при жени бягащи много водят до по-трудно забременяване. Но това е друга тема.
Нейното не е толкова много, че да й е проблем, а и тя тича редовно от доста време, сега е увеличила реално с малко.

Между другото при висока надморска височина мен по-скоро идва по-бързо, отколкото да се забави, не знам защо.

# 309
  • най-шареното място
Да, нейното не е много, Гугъл. Не знаех дали не е увеличила точно с промяната на температурите.

Диетата и трудностите със забременяването са вързани основно белтъчно, не въглехидратно. Като изключим гладуване. Макар, че то помага след спирането му. Бяха ми опявали преди години, та си научих урока. Вярно е, че сигурност, изобилие на добри условия за живот и емоции помагат.

Браво на мацките Simple Smile Явно са здрави и щастливи.

# 310
И аз искам да попитам нещо, започнах да бягам редовно почти всеки ден по 25-30 мин., с кратки почивки, но последните два дни започна дя ме боли ходилото и леко се подува отгоре, малко в дясно, незнам какво съм ви направила, ситрин почти не боли, но като повървя започва, вече 10 дни , случвало ли ви се е, може ли да го можа с нещо, че ми се тича вече

# 311
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Към дамите, които са повече от пишещите тук Simple Smile, имам въпрос:  Дали някоя от вас има проблеми с месечния цикъл - нередовен, закъсняващ? Последните седмици тичам доста повече от преди на средна база и резултатът е, че този месец цикълът ми не дойде. Освен намаляване на избяганите километри, има ли друго решение? Чувствам се повече от добре с разстоянието над 40 км. за 4 бегачески дни в седмицата. Тонизирана съм, коленете почти не ме болят, апетитът ми е добър, без да е увеличен, но се чудя дали мозъкът ми не е прекомерно щастлив и пристрастен към бягането, та единственият начин тялото ми да протестира за това, което му причинявам, е да се пообърка хормонално?

Да, случвало ми се е, когато правех по 60 км на седмица....

# 312
  • София
Благодаря ви за отговорите! Винаги сте толкова съпричастни и мили!
Тичам повече отпреди, но не се пренатоварвам. Не пия противозачатъчни. То не съм и първа младост, де, но си мисля, че ми е рано за предклимактериум.
Ще видя и лекарката ми какво ще ми каже.
Но да, в събота ще си изтичам планираната 18-чка Simple Smile

# 313
Аз изтичах още 10 днеска, та ми станаха 20. Много е хубаво дъждовното време и не се сдържах. Grinning

# 314
Какъв дъжд... при нас още е жега. Тия дни бях все с колелото. За утре вечер сме планирали малко планинско бягане, ако не дойде някоя буря.

Общи условия

Активация на акаунт